اپلیکیشن

امینت

تلفن همراه

December 30, 2019
17:05 دوشنبه، 9ام دیماه 1398
کد خبر: 107514

۱۰۰ اپلیکیشن مخرب در گوگل پلی کشف شد

 
 
محققان بیش از ۱۰۰ برنامه مخرب از فروشگاه گوگل پلی کشف کردند که توسط بیش از ۴.۶ میلیون کاربر اندرویدی در سراسر جهان نصب شده‌اند.
 
به نقل از مرکز ماهر، سایت GBHackers on Security چندین گزارش را درخصوص تبلیغات مخرب در چند ماه گذشته منتشر کرده که به سرعت در حال رشد هستند و کاربران اندرویدی را به‌طور انحصاری هدف قرار دهند تا میلیون‌ها دلار درآمد کسب کنند.
 
بدافزارهای مخرب، جاسوس افزارها و تبلیغ‌افزارها می‌توانند با آن‌ دسته همراه شده و سیستم‌های کاربر را آلوده کرده و منجر به اختلال در روند روتین و نشت اطلاعات شخصی دستگاه‌های اندرویدی شوند.
 
بسیاری از برنامه‌های مخرب کلاهبرداری در تبلیغات هستند که با استفاده از کد مشترک موسوم به« Soraka » با نام پکیج (com.android.sorakalibrary. *) استفاده می شوند. علاوه بر پکیج کد Soraka، محققان همچنین در برخی از برنامه‌ها نوعی کد با عملکرد مشابه را کشف کردند که آن‌ را «soga» با نام پکیج (com.android.sogolibrary) لقب داده‌اند.
 
برای مثال یک اپلیکیشن به نام «best fortune explorer app» که توسط JavierGentry۸۰ منتشر شده است، اقدام به انواعی از فعالیت‌های مخرب از جمله فریب کاربران برای کلیک روی تبلیغات جهت درآمدزایی، کرده‌ است. این برنامه‌ها دارای بیش از ۱۷۰۰۰۰ نصب بدون شناسایی توسط VirusTotal بوده است.
 
این تبلیغ‌افزارها قبل از انتشار تبلیغات جعلی، موارد مختلف کنترلی و چک کردن کد را دور می‌زند، از جمله کدهای:
 
• Screen On
• TopActivity
• Interval since installation
• Trigger on/off switches
• Ad Network daily count limit
• Trigger time interval (to space out the ad rendering for each trigger)
 
مکانیسم و روش‌های مبهم‌سازی به مهاجمان کمک می‌کند تا از تجزیه و تحلیل خودکار بدافزارشان جلوگیری کنند. در فعالیت‌های مربوط به کلاهبرداری در تبلیغات، با باز کردن قفل دستگاه، در حالی که صفحه تلفن خاموش است کد برنامه‌، سرویس اعلان پس‌زمینه را که تمام فعالیت‌های کلاهبرداری را متوقف می‌کند، حذف می‌کند و اولین آگهی Out-of-Context (OOC) چند ثانیه بعد از باز کردن قفل گوشی ارائه داده می‌شود.
 
مهاجمان از سازوکارهای ماندگاری مبتنی بر کد جاوا برای حفظ بدافزار در دستگاه آلوده اندرویدی استفاده می‌کنند.
 
این مکانیسم همچنین اجازه می‌دهد تا با استفاده از کنترل سیستم‌عامل‌ها ، افرادی که تبلیغات مخرب را دریافت می‌کنند، کنترل کنند و وقتی شرایط این امر مناسب است، برنامه‌ها تبلیغات خارج از زمینه ارائه می‌دهند.
 
تیم اطلاعاتی White Ops Threat گفته‌اند که آن‌ها همچنان نظارت بر این پکیج‌ها را دارند و هرگونه پکیج‌های در حال ظهور مبتنی بر موارد قبلی را شناسایی می‌کنند.
 
اسامی پکیج‌های آلوده در این لینک آمده است و مرکز ماهر توصیه کرده که اگر کاربری این پکیج‌ها را نصب کرده حتما آن را حذف کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.