تلفن همراه

فناوری

January 1, 2020
16:28 چهارشنبه، 11ام دیماه 1398
کد خبر: 107584

توسعه 5G بدون آزادسازی باند ۷۰۰ مگاهرتزی مشکل است

 
 
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول با اشاره به طیف‌های فرکانسی موردنیاز برای توسعه شبکه 5G گفت: باند ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز در اکثر کشورهای دنیا برای 5G آزاد شده، اما این اتفاق در ایران همچنان نیفتاده است و اگر به سمت آزادسازی این باندها برای توسعه نسل جدید فناوری نرویم، کشور دچار مشکل خواهد شد.
 
مرتضی طاهری‌بخش، در بیست‌وپنجمین کنفرانس بین‌المللی انجمن کامپیوتر ایران که با حضور دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، پژوهشگران، دانشجویان و مهندسان بخش‌های صنعتی کشور برای تبادل‌یافته‌ها و دستاوردهای علمی در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، با رویکردی متفاوت به مقوله شبکه‌های نسل آینده پرداخت.
 
وی تصریح کرد: اصولا چه اهمیتی دارد که تکنولوژی 5G بیاید؟ مگر با تکنولوژی‌های 3G و 4G چکار کردیم؟ نباید از اپراتورهای ارتباطی انتظار داشته باشید که به محض پیدایش تکنولوژی‌های جدید به سمت آن‌ها بروند و با سرمایه‌گذاری‌های سنگین، فناوری‌هایی را توسعه دهند که هیچ استفاده‌ای از آن نشود. حرکت به سمت 5G آمادگی می‌خواهد، برای اپراتورهای ارتباطی بسیار سخت است که هزینه هنگفتی را صرف سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌های مرتبط با فناوری‌های مختلف کنند، اما در نهایت ترافیک شبکه‌شان خالی بماند.
 
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول خاطر نشان کرد: با وجود این سوالات، جای خرسندی است که امروز و پیش از تجاری شدن نسل پنجم، به فکر الزامات و راه های مواجهه با آن هستیم. متأسفانه سال ۱۳۹۳ تکنولوژی‌های 3G و 4G را با تأخیر هشت‌ساله به کشور آوردیم، درحالی‌که باید سال ۲۰۱۰ وارد کشور می‌شد تا صنایع آماده استفاده از امکانات و قابلیت های آن شوند.
 
طاهری‌بخش اهداف اصلی توسعه 5G را شامل تحقق سه عنوان «مقیاس‌پذیری»، «چابکی» و «انعطاف‌پذیری» دانست و با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته توسط همراه اول برای ورود به این نسل عنوان کرد: با توجه به اینکه برآورد می‌شود اجرای پایلوت این نسل از فناوری تا ۲۰۲۱ – ۲۰۲۲ و توسعه فراگیر آن تا ۲۰۲۴ – ۲۰۲۵ به درازا بینجامد، لذا از سه سال گذشته مباحث مربوط به این نسل را شروع کردیم تا نهایتا بتوانیم با حمایت دولت، ما هم در این بازه زمانی اجرای پایلوت را داشته باشیم.
 
وی سه ویژگی مهم 5G را «سرعت بالای یک گیگابیت بر ثانیه»، «کانکشن‌های در حجم انبوه» و «نرخ تأخیر پایین و دسترس‌پذیری بالا» دانست و درباره طیف‌های فرکانسی مورد نیاز نیز گفت: باند ۳.۵ گیگاهرتز در محدوده‌های کوچک و باند ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز برای پوشش سراسری مورد نیاز است. باند ۷۰۰-۸۰۰ مگاهرتز در اکثر کشورهای دنیا برای 5G آزاد شده، اما این اتفاق در ایران همچنان نیفتاده است و اگر به سمت آزادسازی این باندها برای توسعه نسل جدید فناوری نرویم، کشور دچار مشکل خواهد شد.
 
طاهری‌بخش «رساندن فیبر به محل سایت های ارتباطی»، «تجمیع دیتاسنترها» و «تعامل 5G با دیگر نسل های قبلی» را از جمله دیگر مباحث لازم برای ورود به این تکنولوژی عنوان کرد و گفت: گذشته از تمامی این موارد، سرویس های اپراتورها مبتنی بر تقاضاست و تا زمانیکه صنعت تقاضایی برای استفاده از ظرفیت های نسل پنجم نداشته باشد، اپراتورهای ارتباطی برای رفتن به سمت این فناوری ترغیب نخواهند شد.
 
معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول اذعان کرد: در حال حاضر عمده ترافیک شبکه نسل ۴ متعلق به B2C و ترافیک ایجادشده در بخش B2B نزدیک صفر است؛ بنابراین مزیتی برای اپراتورهای ارتباطی نیست که به سمت 5G بروند.
 
بنا بر اعلام شرکت ارتباطات سیار ایران، طاهری‌بخش خلأ وجود رگولاتوری بین حوزه‌ای و جزیره‌ای عمل کردن در توسعه شبکه‌ها را از عمده چالش‌های پیش روی صنایع کشور دانست و از «تحول دیجیتال» در سمت مصرف‌کنندگان (سازمان ها) به‌عنوان یکی از کلیدواژه‌های موردنیاز برای ورود به نسل های جدید فناوری یاد کرد. وی همچنین نسبت به عدم توانمندی دانشگاه در تولید منابع انسانی موردنیاز صنعت، انتقاد کرد.
 
بیست‌وپنجمین کنفرانس بین‌المللیِ انجمن کامپیوتر یکی از رویدادهای علمی ارزشمند در ایران است که به مدت دو روز (۱۱ و ۱۲ دی ماه) در ۱۰ شاخه مختلف در حوزه‌های تحقیقاتی مختلف علوم و مهندسی کامپیوتر نظیر شبکه‌های نسل آینده، علوم داده، امنیت کامپیوتر، بازی‌های کامپیوتری، هوش مصنوعی، پردازش سیگنال، سیستم‌های توزیعی، مهندسی نرم‌افزار و معماری کامپیوتر در حال برگزاری است.
 
با ظهور کاربردها و مدل‌های اقتصادی جدید برای ارتباطات سیار، لزوم به‌کارگیری نسل جدیدی از شبکه‌های انتقال داده سیار با حجم وسیع اتصال، میزان بالای پوشش شبکه، سطح بالای کیفیت سرویس، امنیت، قابلیت اطمینان و اعتماد بیش از پیش احساس می‌شود؛ بنابراین انتظار می‌رود شبکه‌های نسل پنجم بتوانند یک فناوری ارزشمند برای حصول نیازهای مذکور باشد.
 
هرچند این فناوری در مراحل اولیه خود بوده و هنوز نیازمند کارهای تحقیقاتی زیادی برای رسیدن به اهداف تعیین شده است؛ اما به دلیل نقش بسیار مهمی که شبکه‌های نسل پنجم در ارتقاء فناوری اطلاعات امروز و آینده ایفا می‌کنند، زمینه علمی امسال کنفرانس بین‌المللی انجمن کامپیوتر ایران بر «شبکه‌های نسل پنجم و ماورای آن؛ فناوری‌های توانمندساز و کاربردها» متمرکز است و همراه اول نیز به عنوان اسپانسر اصلی در این رویداد حضور دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.