مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت گفت: بر اساس بررسی های علمی انجام شده تاکنون موضوع سقط جنین و ارتباط آن با دکل های مخابراتی ثابت نشده است.
علی گورانی در نشست بررسی وضعیت دکل های مخابراتی در سطح شهر تهران و ابهامات پیش رو که صبح امروز برگزار شد با اشاره به آمارهای سازمان جهانی بهداشت گفت: میزان انرژی که از آنتن های موبایل و در محدوده این آنتن ها ساطع می شود در کشور ما به نصف استانداردهای جهانی نیز نمی رسد و مشکلی که مردم در این پدیده با آن رو به رو هستند بیشتر جنبه های روانی دارد.
وی با بیان اینکه مردم نمی دانند محل زندگی شان به دلیل حجم آلاینده ها از انواع وای فای و بیسیم آلوده ترین بخش از زندگی شان است، گفت: با وجود اینکه به دلیل داشتن موبایل و دستگاه های وای فای در معرض این آلاینده ها هستیم اما بیشتر تمرکز و حساسیت بر روی دکل های موبایل است که انرژی آنها به نصفی از حد استاندارد هم نمی رسد.
گورانی با بیان اینکه در زمینه مضرات دکل های موبایل بیشتر از واقعیت های فیزیکی به آن پرداخته می شود، گفت: بسیاری از مردم سقط جنین را به مجاورت با دکل های موبایل ربط می دهند که بر مبنای آمارهای سازمان بهداشت جهانی این موضوع هیچ ربطی به هم ندارد. بیشتر مشکل در ارتباطات الکترونیکی، بحث فوبیا از استفاده در این تجهیزات است و با اینکه به سمت هوشمندی می رویم نمی توان از این ابزارها استفاده نکرد.
وی با بیان اینکه پدیده های روانی این موضوع بیشتر از آسیب هایی است که از تکنولوژی می گیریم گفت: باید به سمتی برویم که فضای روانی جامعه از این موضوع آسیب نبیند.
مسئول بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت با بیان اینکه وزارت بهداشت مسئول سلامت مردم و مهار استقرار و کاربری آنتن های موبایل درسطح شهرها است گفت: هم اکنون شاهد به هم ریختگی گسترده در استقرار دکل های مخابراتی و نیازمند ساماندهی این بخش هستیم اگر زیرساخت های کابل نوری در سطح شهر فراهم بود شاهد این حجم به هم ریختگی دکل ها در سطح شهر نبودیم.
گورانی تاکید کرد: یکی از نخستین اقدامات سنجش سلامت دکل های مخابراتی، سنجش میزان انرژی آنهاست که از سوی وزارت بهداشت به صورت مستمر انجام می شود و بر اساس سنجش انجام شده تمام انرژی هایی که از این دکل ها ساطع می شود در مناطق مختلف تهران زیر حد استاندارد بوده و به بیان دیگر انرژی که به صورت غیر یون ساز از دکل های مخابراتی ساطع می شود قدرت سقط جنین را نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: حدود استفاده از ابزارهای الکترونیکی بر اساس مبانی علمی تعریف شده اما بهتر آن است که تا جایی که امکان دارد در زمینه استفاده از این ابزارها رعایت فاصله را به کار گیریم. شاید استفاده از فیبر نوری منجر به کاهش نصب و استقرار دکل ها شود اما با توجه به هوشمندسازی محیط نمی توان به کاهش استفاده از تکنولوژی و ارتباطات امیدوار بود.
گورانی گفت: این سوال مطرح می شود که آیا آنتن های مخابراتی سلامتی افراد را تهدید می کند باید بگوییم مقدار انرژی ای که این آنتن ها ساطع می کند کمتر از استاندارد است اما سازمان بهداشت جهانی این موضوع را تأیید کرده که شاید برخی از افراد به دلیل داشتن آلرژی حساسیت بیشتری از حد امواج داشته باشند و این موضوع طبیعی است.
وی همچنین در زمینه موضوع پارازیت نیز گفت: اما بر اساس سنجش هایی که انجام داده ایم تجمیع انرژی های دریافتی از باندهای فرکانسی در سطح جامعه بسیار کمتر از حد استاندارد است و آنچه که امروز نگرانی هایی را در سطح جامعه ایجاد کرده است بیشتر جنبه روانی دارد و از این جهت ما مخالف آن هستیم.