اپلیکیشن

تلفن همراه

January 18, 2020
10:49 شنبه، 28ام دیماه 1398
کد خبر: 108042

نقش پیام‌رسان بومی در معماری جدید شبکه ملی چیست؟

 
اگرچه پیام‌رسان‌های بومی هنوز هم نمی‌توانند نیاز کاربران را اقناع کنند، با معماری ارائه‌شده توسط وزارت ارتباطات به شورای عالی فضای مجازی، باید دید چه تصمیمی برای این خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات گرفته شده است.
 
 اکنون رسانه‌های اجتماعی تبدیل به تکنولوژی فراگیر جهت ایجاد و تسهیل در اشتراک‌گذاری اطلاعات، ایده‌ها و علایق از طریق ارتباطات و تعاملات مجازی بر بستر شبکه شده‌اند. طیف وسیعی از سرویس‌های ارائه شده در این حوزه، ارائه یک تعریف مشخص از رسانه اجتماعی را با چالش مواجه کرده با وجود این، همه سرویس‌ها دارای ویژگی‌های مشترکی نیز هستند.
 
رسانه‌های اجتماعی، تعاملی و مبتنی بر وب هستند و محتوای آن توسط کاربران در قالب متن، نظر، عکس، صوت و ویدئو تولید می‌شود و تعاملات آنلاین کاربران نقش حیاتی و کلیدی در رسانه‌های اجتماعی دارد. کاربران پروفایل خود را ایجاد می‌کنند و رسانه‌ اجتماعی با اتصال پروفایل کاربران به یکدیگر، توسعه شبکه‌های اجتماعی را تسهیل می‌کنند.
 
پیام‌رسان‌های اجتماعی نیز از سرویس‌های محبوب و فراگیر در میان رسانه‌های جمعی هستند و میلیون‌ها کاربر از این طریق به تعامل با یکدیگر می‌پردازند و امنیت و کارایی دو دغدغه اصلی کاربران و توسعه‌دهندگان این سرویس‌هاست که موجب برتری یک سرویس‌دهنده به دیگری می‌شود. این در حالی است که هنوز با وجود تلاش‌هایی که در کشور برای توسعه پیام‌رسان بومی صورت گرفته، این سرویس‌ها نتوانستند به جایگاه مناسبی درمیان کاربران برسند.
 
یکی از خدماتی که در زیرشاخه شبکه ملی اطلاعات به آن اشاره شده، پیام‌رسان است. خصوصا از این جهت که در حال حاضر پیام‌رسان‌ها ابزاری نیستند که با استفاده از آن‌ها تنها پیام ردوبدل ‌شود، بلکه به یک سکوی جامع و بستر بسیاری از کسب‌وکارها و فعالیت‌های روزانه تبدیل شده‌اند. از طرفی پیام‌رسان یک خدمت دانش‌پایه است و در ارائه یک سرویس پیام‌رسان ما به دانش زیادی نیاز داریم.
 
البته از زمانی که پیام‌رسان‌های بومی شروع به فعالیت کردند، تغییراتی نیز داشته‌اند و روند آن‌ها رو به رشد بوده، چه بسا بسیاری از کاربران که تا پیش از این تنها پیام‌رسان‌های خارجی روی گوشی‌های خود داشتند، اکنون سراغ پیام‌رسان‌های بومی هم رفته‌اند و درصورتی‌که خدمات قابل اطمینان و باکیفیتی دریافت کنند، میزان استفاده‌شان از پیام‌رسانی که هزینه کمتر و قابلیت‌های بیش‌تری برایشان دارد، بیش‌تر خواهد شد.
 
با وجود این، هنوز هم این سرویس‌ها با  نیاز جامعه در سطح عموم، هنوز خیلی فاصله دارند و چهار پیام‌رسان بومی ما در مجموع هم هنوز نمی‌توانند کل نیاز جامعه را پاسخگو باشند. مخصوصا در روزهایی که شبکه جهانی اینترنت برای کاربران ایرانی قطع بود، نیاز به پیام‌رسانی که بتواند پیام‌های کاربران را ردوبدل کند، احساس می‌شد؛ پیام‌رسانی که در هر شرایط بستر انتقال پیام‌های کاربران باشد.
 
درنهایت با طرح و معماری جدید شبکه ملی اطلاعات که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شورای عالی فضای مجازی ارائه شده و از آنجا که پیام‌رسان‌ها هم از خدمات پایه کاربردی محسوب می‌شوند، انتظار می‌رود وضعیت پیام‌رسان‌های بومی و چگونگی روند پیشرفت آن‌ها مشخص شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.