اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

مخابرات فضایی

February 1, 2020
16:30 شنبه، 12ام بهمنماه 1398
کد خبر: 108422

استقرار تیم‌های رصد «ظفر» در مناطق مختلف کشور

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه تیم های رصد و تعیین پارامترهای مداری ماهواره «ظفر» در مناطق مختلف کشور مستقر شدند، از آغاز عملیات احداث ۲ ایستگاه زمینی هدایت و کنترل ماهواره خبر داد.
 
مرتضی براری برنامه توسعه زیرساخت‌های فناوری فضایی در کشور را تشریح کرد و گفت: عملیات توسعه پایگاه‌های پرتاب، احداث پایگاه‌های زمینی کنترل و هدایت ماهواره و نیز احداث مراکز آرشیو و پردازش داده‌های ماهواره‌ای از جمله برنامه‌های در دست انجام توسط سازمان فضایی ایران است تا بتوان از داده‌های ماهواره‌ای استفاده کرد.
 
اتمام طراحی کلان پایگاه فضایی چابهار
 
وی از اتمام طراحی کلان پایگاه پرتاب فضایی چابهار خبر داد و گفت: مطالعات و طراحی‌های کلان پایگاه پرتاب فضایی چابهار تکمیل شده است؛ پایگاه فضایی امام خمینی در سمنان نیز توسعه یافته و توسعه ایستگاه پرتاب فضایی چابهار گام بعدی است.
 
مراکز فضایی ماهدشت و قشم توسعه داده شد
 
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه در راستای توسعه زیرساختهای فضایی، مراکز فضایی ماهدشت و قشم توسعه داده شد، ادامه داد: در همین حال احداث مرکز آرشیو و پردازش داده‌های ماهواره‌ای نیز با هدف ارائه خدمات به کسب و کارهای حوزه فضایی آغاز شده و در هفته جاری تجهیزات سخت افزاری این مرکز نیز، نصب و راه اندازی می‌شود و تا یک ماه و نیم آینده، این مرکز آماده سرویس و خدمات رسانی است.
 
احداث ۲ ایستگاه زمینی کنترل و فرمان ماهواره آغاز شد
 
براری با اشاره به اینکه پس از دو سال مطالعات مکان یابی و بررسی فنی، مناطق سلماس و چناران برای احداث دو ایستگاه کنترل و دریافت داده‌های ماهواره‌ای نهایی شد، گفت: عملیات اجرایی احداث این دو مرکز فضایی در مساحتی بالغ بر ۴۰ هکتار، از این هفته آغاز می‌شود.
 
وی توضیح داد: برای ساخت این ۲ ایستگاه زمینی دریافت، فرمان و کنترل ماهواره در ۲ استان خراسان رضوی و آذربایجان غربی، مناقصه برگزار کردیم و در هفته جاری کلنگ عملیات اجرایی این دو ایستگاه زده می‌شود. همچنین پیش بینی می‌کنیم تا یک سال آینده این پایگاه‌ها به بهره برداری برسند.
 
معاون وزیر ارتباطات کاربرد این ایستگاههای فضایی را دریافت تصاویر، کنترل و هدایت ماهواره عنوان کرد که هم اکنون در مراکز ماهدشت و قشم انجام می‌شود و دو ایستگاه سلماس و چناران نیز از سال آینده، به کمک این مراکز می آیند.
 
بیشترین زمان مشاهده ماهواره در ۴ نقطه کشور
 
رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ۴ نقطه در کشور برای ایستگاههای دریافت اطلاعات ماهواره‌ای در نظر گرفته شده است، گفت: ایستگاه‌های رادیویی ماهواره در مناطق سلماس، چناران، ماهدشت و قشم، پس از شبیه سازی و بررسی، به عنوان ۴ نقطه در کشور که بیشترین زمان رویت ماهواره در آنها اتفاق می‌افتد، طراحی شده است.
 
براری با بیان اینکه هم اکنون ایستگاههای زمینی، اطلاعات ماهواره‌ای را از ۱۲ ماهواره خارجی دریافت می‌کنند، افزود: در صورت موفقیت استقرار ماهواره «ظفر» که قرار است در روزهای آینده به فضا پرتاب شود، می‌توان روزانه تصاویر و اطلاعاتی از این ماهواره نیز دریافت کرد.
 
به گفته وی، ماهواره ایرانی «نوید» نیز که سال ۹۰ به فضا ارسال شد و به مدت ۵۳ روزی که در مدار بود، به مرکز کنترل ماهواره، اطلاعات ارسال می‌کرد.
 
تیم‌های رصد پارامترهای مداری «ظفر» مستقر شدند
 
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به آخرین اقدامات برای پرتاب ماهواره «ظفر» و دریافت اطلاعات از این ماهواره گفت: علاوه بر ایستگاههای زمینی، رصدخانه مرکز فضایی ماهدشت و بوشهر، چند تیم رصدی دیگر هم برای رصد و تعیین پارامترهای مداری ماهواره «ظفر» آماده و در مناطق مختلف کشور مستقر شدند.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته مراحل تزریق ماهواره «پیام» در مدار، برای اولین بار به روش اپتیکی رصد و تصویربرداری شد، خاطرنشان کرد: درصد بالایی از مسیر توسعه فناوری فضایی با طراحی و ساخت ماهواره میسر خواهد شد؛ اما باید ماهواره در مدار هم مورد آزمون قرار گیرد و بتواند ماموریت‌های خود را انجام دهد. در همین راستا تلاش می‌کنیم با کاهش ریسک‌ها و استمرار در پرتاب، به این مهم دست پیدا کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.