تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 3, 2020
11:49 دوشنبه، 14ام بهمنماه 1398
کد خبر: 108467

کمک شرکت‌های تکنولوژی به تحقیقات ویروس کرونا

 
بعد از اپیدمی ویروس جدید کرونا در کشور چین، شرکت های تکنولوژیک نیز برای کمک به مبارزه با این بیماری اعلام آمدگی کردند. و حالا دو شرکت بزرگ تکنولوژی این کشور تلاش دارند تا با کمک به انجام تحقیقات پزشکی، نقش خود را در راستای توقف این بیماری ایفا کنند.
 
سرویس ابری علی بابا-Alibaba Cloud، قسمت سرویس ابری شرکت بزرگ خرده فروشی علی بابا، روز چهارشنبه اعلام کرد که قرار است قابلیت های پردازشی هوش مصنوعی خود را برای موسسات تحقیقاتی به صورت رایگان عرضه کند. روز بعد، شرکت بزرگ Baidu  نیز به این جمع اضافه شد و اعلام کرد که الگوریتم های پردازشی هوش مصنوعی این شرکت نیز در دسترس محققان قرار دارد.
 
اپیدمیولوژیست‌ها و محققان در چین تلاش می‌کنند تا واکسن یا هر نوع  داروی دیگری را برای مقابله با این بیماری مهلک کشف کنند. کرونا ویروس تا کنون جان 170 نفر را گرفته و هزاران نفر را درگیر کرده است. واضح است که راز توقف بیماری کرونا ویروس، در ژنوم یا ماده ژنتیکی این ویروس مخفی است و مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری‌ها در چین می‌گوید که محققان تا کنون توانسته‌اند که ماده ژنتیکی این ویروس را برای توسعه واکسن، ایزوله کرده و جدا سازند. در استرالیا نیز تحقیقات مشابهی در جریان است و محققان موفق شده‌اند این ویروس را بازسازی کرده و ترتیب ژنتیکی آن را معرفی کنند.
 
علی بابا یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خرید آنلاین و پلت فرم‌های پرداختی محسوب می‌شود. قسمت سرویس ابری این شرکت از سال 2015 تحقیقات ژنومیک خود را آغاز کرد. این شرکت، قدرت پردازشی و قابلیت‌های تحلیل داده‌ای خود را در اختیار بزرگ‌ترین موسسه ژنومیک در دنیا- Beijing Genomics Institute (BGI)- قرار می‌دهد.
 
این دو شرکت- علی بابا و Baidu – اوایل ماه جاری میلادی اعلام کردند که توانسته‌اند یک فرآیند ترتیب بندی ژنوم را با دقت بالا و تنها در 15 دقیقه تکمیل کنند و در این زمینه رکورد بزنند. BGI  نیز تاییدیه عرضه دو کیت تشخیص ویروس و یک سیستم ترتیب بندی ژنوم کرونا ویروس را دریافت کرده است. BGI  ادعا دارد که با وجود این امکانات می‌تواند وجود ویروس کرونا را در سه ساعت تشخیص دهد.
 
انستیتوی جهانی کشف دارو- GHDDI- در پکن نیز یکی دیگر از شرکای سرویس ابری علی بابا است و در حال انجام تحقیقات است تا بتواند به راه حلی برای مقابله با ویروس کرونا دست یابد. گفته می‌‌شود شرکتBaidu  نیز به صورت غیر علنی در حال انجام تحقیقات ژنومی است. این شرکت گفته که الگوریتم‌های LinearFold  و دیگر قابلیت‌های پردازش هوش مصنوعی خود را به صورت رایگان در دسترس  محققان قرار داده است.
 
Baidu می‌گوید که این الگوریتم‌ها میتواند پیش‌‌بینی ساختار RNA(نوعی ماده ژنتیکی)  را سرعت ببخشد. ‌کرونا ویروس شباهت زیادی با ویروس کشنده ابولا دارد و منشا بیماری‌‌های دیگری مانند سارس و مرس نیز معرفی شده است. بیماری جدید، که از شهر ووآن چین شروع شد، جزو ویروس‌‌‌‌‌های RNA شناخته شده که می‌‌توانند با سرعت بیشتری از ویروس‌‌های DNA، توسعه و تکثیر پیدا کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.