در پی شیوع بیماری کرونا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با توجه به احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاهها تا پایان سال، امکان آموزش مجازی و از راه دور را داریم.
اگرچه یک هفته از زمانی که نخستین خبر رسمی ابتلا به ویروس کرونا در کشور منتشر شده، میگذرد اما کرونای جدید با نام کووید ۱۹ در همین مدت تاثیرگذاری در امور کشور داشته است؛ از افرادی که در خیابانها با ماسک و دستکش رفتوآمد میکنند تا تعطیلی بسیاری از مراکز آموزشی و حتی بسته شدن مرزهای کشورمان و لغو بسیاری از پروازها.
اطلاعات کم و بیش از ویروس کرونا میگوید حضور در مکانهای عمومی از بیشترین احتمالات ابتلا به این ویروس است، زیرا کرونا اگرچه طبق آمار در مقایسه با بسیاری از بیماریهای خانواده خود، احتمال مرگ کمتری دارد اما ابتلا به آن به آسانی و با قرار گرفتن در معرض عطسهها و سرفههای یک مبتلا و دست دادن با وی است.
با توجه به این شرایط از همان زمان که اعلام شد مواردی از ابتلا به ویروس کرونا در ایران مشاهده شده است، دانشگاهها و مراکز تحصیلی یک به یک تعطیل شدند. همچنین با توجه به اینکه این ویروس همچنان درحال گسترش است و هنوز به صورت کامل در ایران ریشهکن نشده، این تعطیلی برای هفته دیگر هم تمدید شده است.
در این راستا محمدجواد آذری جهرمی در صفحه توییتر خود نوشت: با توجه به احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاهها تا پایان سال، برای همکاری با وزارت علوم و آموزش و پرورش، امکانات ویژهای جهت آموزش مجازی و از راه دور فراهم کردیم تا میلیونها دانشآموز و دانشجو ضمن حفظ سلامت خود، از تحصیل علم هم جا نمانند.
از سوی دیگر نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت هم درپی تصمیم برخی دانشگاهها و مدارس برای آموزش غیرحضوری به دلیل شیوع ویروس کرونا گفت: زیرساخت شبکه ملی اطلاعات آمادگی ارتباط رسانی به این خدمات را دارد.
سجاد بنابی از آمادگی شبکه ارتباطی کشور برای برگزاری کلاسهای غیرحضوری در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد و گفت: زیرساختهای ارتباطی کشور آماده ارائه خدمات به دانشگاهها و مدارس برای ایجاد کلاس درس غیرحضوری است.
وی گفت: هم اکنون دانشگاهها از طریق شبکه علمی کشور از شبکه ملی اطلاعات سرویس میگیرند؛ البته متولی شبکه علمی کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت نیست و اپراتور شبکه علمی به صورت مستقل به مجموعه شبکه دانشگاهها سرویس میدهد و شرکت ارتباطات زیرساخت، تنها متولی برقراری زیرساختهای مدنظر است.
بنابی خاطرنشان کرد: هم اکنون زیرساخت پهنای باند و فیبرنوری مورد نیاز در اختیار تمامی دانشگاهها قرار دارد و مشکلی از این بابت گزارش نشده است؛ در همین حال شبکه مدارس نیز که از طریق شبکه رشد به هم متصل هستند، مشکلی از بابت زیرساختهای ارتباطی ندارند.
وی با اشاره به تصمیم برخی مدارس و دانشگاهها برای برگزاری کلاسهای درس غیرحضوری گفت: هم اکنون مشکل زیرساخت ارتباطی در دانشگاهها و مدارس وجود ندارد و موضوع اصلی برای برگزاری کلاسهای درس غیرحضوری، داشتن محتوا و پلتفرم آموزشی در هر رشته و درس است که باید توسط دانشگاهها و آموزش و پرورش برای مدارس آماده شود.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید کرد: هرگونه درخواست برای ارائه خدمات زیرساختی به دانشگاهها و مدارس قابل انجام است و شبکه ملی اطلاعات قابلیت ارائه تمامی زیرساختهای ارتباطی را برای خدمات رسانی در برقراری ارتباطات غیرحضوری دارد. اما در این موارد، موضوع اصلی به لایه خدمات دسترسی در شبکه باز میگردد که مدارس و دانشگاهها باید از اپراتورها درخواست خدمات کنند.