امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 28, 2020
12:44 جمعه، 9ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109285

استارتاپ Clearview AI هک شد؛ دسترسی هکرها به لیست مشتریان

 
 
استارتاپ Clearview AI که به سه میلیارد تصویر کاربران از سایت هایی مثل فیسبوک، یوتیوب و توییتر دسترسی دارد، هک شد. در این حمله لیست استفاده کنندگان و مشتریان این سرویس لو رفت، اما به گفته این استارتاپ اطلاعات سرورها فاش نشدند.
 
هزاران شرکت دولتی و خصوصی آمریکا از جمله Best Buy، Macy's، پلیس مهاجرت و گمرک ایالات متحده (ICE)، اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا (CBP)، پلیس بین الملل (اینترپل)، دادستانی ایالات متحده در ناحیه جنوبی نیویورک و همچنین چندین شرکت خارجی از کشورهایی مثل امارات متحده عربی، در این لیست بوده اند.

 
استارتاپ Clearview AI در واکنش به این حمله گفت:
 
«متأسفانه لو رفتن داده ها جزوی از زندگی قرن بیست و یکم است. به سرورهای ما هرگز دسترسی پیدا نکردند. ما مشکل را برطرف کردیم و به تقویت امنیت خود ادامه خواهیم داد.»
 
استارتاپ یاد شده اواخر دی ماه امسال سیستمی مبتنی بر تشخیص چهره توسعه داده بود که با تکیه بر پایگاه داده ای شامل 3 میلیارد تصویر، کاربران را تنها با در اختیار داشتن تصویری از آنها شناسایی می کرد. این سیستم برای کمک به پلیس آمریکا برای شناسایی افراد مظنون شکل گرفت.
 
سیستم تشخیص چهره استارتاپ Clearview AI به کمک یادگیری ماشینی و الگوریتم های رایانه ای پیشرفته، قادر به تشخیص اشیاء با دقت بسیار بالا حتی از روی تصاویر بی کیفیت دوربین های نظارتی است. این استارتاپ به سه میلیارد تصویر از میلیون ها سایت و شبکه اجتماعی از جمله یوتیوب، فیسبوک، لینکدین و PayPal دسترسی دارد.

بر اساس گزارش سایت Buzzfeed، مجموعاً 2900 مؤسسه از خدمات استارتاپ Clearview AI از زمان راه اندازی آن استفاده کرده اند که از این تعداد، 2228 مؤسسه نزدیک به 500 هزار سرچ انجام داده اند.
 
برای نمونه وزارت امنیت میهن ایالات متحده آمریکا که اداره گمرک و محافظت مرزی را مدیریت می کند، با بیش از 280 حساب ثبت شده در این سیستم، 7500 جستجو انجام داده است.
 
پلیس مهاجرت و گمرک این کشور نیز با تنها 60 پروفایل، بالغ بر 8000 جستجو برای شناسایی افراد در این سامانه انجام داده است. پلیس فدرال و سرویس مخفی ایالات متحده نیز به ترتیب با 5600 و 5700 سرچ، استفاده زیادی از این دیتابیس کرده اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.