اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 2, 2020
11:49 دوشنبه، 12ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109381

وزارت آموزش و پرورش برنامه خود برای آموزش مجازی را به زودی اعلام می‌کند

 
وزارت آموزش و پرورش راهکار خود برای آموزش مجازی به صورت متمرکز برای دانش‌آموزان سراسر کشور را به زودی اعلام می‌کند. به گفته سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش این وزارت‌خانه با همکاری وزارت‌ ارتباطات در حال بررسی ظرفیت فضای مجازی برای ارائه راهکار برای آموزش مجازی هستند و قرار است این راهکارها با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس با سرعت بیشتری عملیاتی شود.
 
با شیوع ویروس کرونا در کشور، از هفته گذشته مدارس با دستور وزارت بهداشت تعطیل شدند. این تعطیلات تا امروز (۱۲ اسفندماه) ادامه دارد و هنوز مشخص نیست که این تعطیلی‌ها تمدید خواهد شد یا خیر. با شروع این تعطیلات بحث «آموزش مجازی» و «آموزش از راه دور» بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
در همین ارتباط محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در توییتی اعلام کرد که با توجه به احتمال تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان سال، برای همکاری با وزارت آموزش و پرورش امکانات ویژه‌ای را جهت آموزش مجازی و از راه دور فراهم کرده‌اند. از سوی دیگر نیز وزارت آموزش و پرورش با همکاری صداوسیما آموزش دروس در مقاطع مختلف تحصیلی را از طریق شبکه آموزش پیش می‌برد.
 
با این‌حال آموزش مجازی به صورت متمرکز صورت نمی‌گیرد و هنوز حدس و گمان‌ها در مورد اینکه این آموزش مجازی به چه صورت خواهد بود، بسیار است. حال سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش اعلام می‌کند که آموزش و پرورش با همکاری وزارت ارتباطات در حال بررسی ظرفیت‌های موجود در فضای مجازی است تا به راهکار درستی برسند و در چندروز آینده نتیجه نهایی را اعلام می‌کنند.
مهدی شرفی در گفت‌وگو با پیوست در مورد اقدامات وزارت آموزش وپرورش در بحث آموزش مجازی گفت: «در حال بررسی چند طرح در زمینه آموزش مجازی هستیم و چون هنوز نهایی نشده است نمی‌توانم جزئیات بیشتری اعلام کنم. اخیرا هم آقای وزیر طرح شبکه اجتماعی دانش‌آموزان را مطرح کردند که باید بررسی شود و نتیجه نهایی تا چند روز آینده اعلام می‌شود.»
 
او با اشاره به اینکه در روزهای گذشته برخی از مدارس در پیام‌رسان‌های مجاز فعال در شبکه ملی اطلاعات بحث آموزش را پیش می‌برند، در خصوص فعالیت مدارس در روزهای تعطیل بیان کرد: «ما محدودیتی ایجاد نکردیم که مدارس از کدام  پیام‌رسان‌های مجاز استفاده کنند و هم‌اکنون برخی از معلم‌ها و دانش‌آموزان از طریق پیام‌رسان‌هایی که مجوز دارند و بربستر شبکه ملی اطلاعات فعالیت می‌کنند، با هم در ارتباط هستند. برخی از مدارس هم سیستم آنلاین خود را دارند و آموزش خود را انجام می‌دهند؛ اما به طور متمرکز و از طریق ستاد مرکزی هنوز اقدامی صورت نگرفته و در حال بررسی راهکارها هستیم. بیش از ۱۴ میلیون دانش آموز در کشور تحصیل می‌کنند و برای آموزش این تعداد دانش آموز نیاز به تمهیدات خاصی داریم.»
به گفته شرفی برای دانش‌آموزان در شهرها و روستاهایی که دسترسی مناسب ارتباطاتی ندارند، آموزش از طریق شبکه آموزش صداوسیما در نظر گرفته شده است.
او در پاسخ به این سوال که با توجه به گفته‌های دادستانی مبنی برممنوعیت فعالیت آموزش در شبکه‌های اجتماعی خارجی، آیا نظارتی دراین مورد انجام می‌شود،بیان کرد: «ما در این زمینه بخشنامه‌هایی به مدارس ارسال کردیم و پیشنهاد هم دادیم که تا جایی که امکان دارد باید در شبکه‌های داخلی فعالیت کنند. در این زمینه نظارت هم انجام می‌شود وگزارش خاصی نداشتیم که بحث آموزش در شبکه‌های خارجی انجام می‌شود.»
 
اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات برای آموزش مجازی
یکی از لازمه‌های راه‌اندازی سامانه یا سایت برای آموزش مجازی، اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات است. در این یک هفته مدیران وزارت ارتباطات بارها اعلام کردند که با اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات شرایط برای آموزش مجازی در حال فراهم شدن است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز آخرین بار گفته بود که حدود ۷۰ درصد مدارس به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند. پیش از این هم در بیست وپنجمین نمایشگاه الکامپ در جریان امضای تفاهم‌نامه میان وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش، وزیر ارتباطات عنوان کرد که براساس توافق‌نامه منعقد شده تا پایان سال مدارس را به شبکه ملی اطلاعات منتقل می کنند. چند هفته‌ای به پایان سال باقی نمانده است و حال سرپرست مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در مورد آخرین وضعیت اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات گفت: «منظور ما در آن تفاهم‌نامه، اتصال همه مدارس به شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال تحصیلی بود؛ یعنی خردادماه سال آینده. هم‌اکنون آمار دقیقی از اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات ندارم؛ اما در آخرین جلسه‌ای که با وزیر ارتباطات داشتیم، پیشرفت خوبی داشتیم و شهرها و روستاهای زیر ۲۰ هزار نفر بیشتری را شناسایی کردیم که قرار است به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.