امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 9, 2020
11:26 دوشنبه، 19ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109592

سایت های جعلی آمریکایی و اروپایی منبع بیشتر اخبار کرونایی

نتایج یک بررسی علمی نشان می دهد منبع بیشتر اخبار به اشتراک گذاشته شده در مورد ویروس کرونا سایت های خبری دروغ پراکن و جعلی است.
 
 به نقل از زددی نت، تبدیل شدن سایت های زرد و دروغ پراکن به منبع اصلی انتشار و توزیع اخبار مربوط به کرونا موجب نگرانی های گسترده شده است. زیرا این سایت ها با اخبار دروغین و نگران کننده به ترس و وحشت عمومی در مورد کرونا دامن می زنند و مقابله صحیح و اصولی با این ویروس را دشوار می سازند.
 
این اخبار جعلی به طور گسترده در شبکه های اجتماعی پرطرفدار نیز به اشتراک گذارده می شوند و جایگزین اخبار صحیح و واقعی در مورد کرونا می شوند.
 
موسسه نیوزگارد که در زمینه شفافیت و اعتبار اخبار سایت های خبری تحقیق می کند، در این مورد تصریح کرده که مطالب و اخبار منتشر شده توسط مرکز کنترل بیماری ها و سازمان بهداشت جهانی توسط کاربران شبکه های اجتماعی نادیده گرفته می شوند.
 
نیوزگارد برای مقابله با این مشکل یک مرکز ردگیری اخبار دروغین کرونا را تاسیس کرده است. تعداد کل سایت های دروغ پراکن در مورد کرونا در آمریکا و اروپا بالغ بر 106 وب سایت برآورد شده اند. از این سایت ها 54 سایت زیر مجموعه naturalnews.com  هستند که از سال 2003 تا به حال اخبار دروغینی را منتشر می کند. دهها سایت فرانسوی و آلمانی هم در مورد کرونا اخبار دروغین منتشر می کنند.
 
در شرایطی که طی 90 روز اخیر مطالب و سایت های سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری ها تنها 364 هزار و 483 بار در شبکه های اجتماعی مشهور بازنشر شده اند، به اشتراک گذاری مطالب غلط سایت های آمریکایی دروغ پراکن در شبکه های اجتماعی از 52میلیون و 53 هزار و 542 بار فراتر رفته است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.