اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 20, 2020
14:32 جمعه، 1ام فروردینماه 1399
کد خبر: 109963

وزیر ارتباطات: ۹۸ سال سختی بود؛ اما ارتباطات رشد خوبی داشت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امشب و با انتشار یک ویدئو کوتاه گزارشی از عملکرد وزارتخانه تحت رهبری‌اش ارائه کرد. محمدجواد آذری جهرمی در این ویدئو سال ۹۸ را یک سال عجیب، پر از حوادث جمعی و فردی دانست؛ اما تاکید کرد که در تمام رخدادهای ناخوشایند این سال که بخش ارتباطات هم به نوعی درگیر کرده، شبکه توسعه داده شده توسط تیم او توانسته به خوبی پاسخگوی درخواست‌های مردم باشد.
 
 او در این ویدئو با اشاره گذرا به سیل فروردین و کرونا در اسفند و البته بدون اشاره به بزرگترین اتفاق این سال برای کسب‌وکارهای آنلاین کشور یعنی قطعی سراسری اینترنت در آبان‌ ماه، تاکید کرد که در سال ۹۸ بخش ارتباطات کشور به رشد خودش ادامه داد تا جایی که امسال اتصال روستاها به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات به عدد ۹۰ درصد رسید، عددی که به گفته او مجلس آن را برای سال ۱۴۰۱ هدف‌گذاری کرده بود.
 
آنطور که جهرمی در گزارش عملکرد وزارت ارتباطات در سال ۹۸ اعلام کرد، تعداد کاربران ایرانی که به کمک تلفن‌همراه خود به اینترنت دسترسی دارند به عدد ۷۰ میلیون نفر رسیده که جهرمی آن را به نسبت کشورهای خاورمیانه کم نظیر دانست و تاکید کرد که از این منظر ایران در رتبه اول منطقه قرار دارد.
 
او با اشاره به افزایش ظرفیت شبکه ارتباطی گفت: «در سال ۹۸ ظرفیت شبکه ارتباطی را به ۳ برابر هرچیزی که از قبل بوده رساندیم و شیوع کرونا در کشور هم به خوبی نشان داد که این شبکه ساخته شده چه قابلیت‌های زیادی برای مردم از سلامت گرفته تا خرید آنلاین، آموزش، بازی، پرداخت و … ایجاد کرده است.» او بدون اعلام عددی مشخص در زمینه افزایش میزان ظرفیت شبکه در سال ۹۸ و رقم پیش از آن اعلام کرد که با وجود همین شبکه پایدار مردم توانسته‌اند هزاران کار را به صورت اینترنتی انجام دهند.
 
 
محمدجواد جهرمی در حالی یکی از دستاوردهای خود در سال ۹۸ را توسعه شبکه زیرساختی کشور اعلام می‌کند که حداقل در یک ماه گذشته و به دلیل شیوع کرونا در کشور که موجب دورکاری و خانه نشینی بسیاری از مردم شده، قطع و وصل و کیفیت پایین سرویس اینترنت خانگی صدای بسیاری از کاربران را بلند کرده است. حتی در این زمینه گزارش سالانه ابرآروان، یکی از سرویس‌های ارائه دهنده خدمات ابری هم نشان می‌دهد که در سال ۹۸ کسب‌وکار‌های آنلاین در طی سال ۹۸ ماهانه با اختلال اینترنت بین ۵ دقیقه تا ۱۰ ساعت مواجه بودند.
 
در بخش دیگری از پیام ویدئوی وزیر ارتباطات او یکی دیگر از موفقیت‌های وزارت ارتباطات در سال ۹۸ را پایان دادن به کلاهبرداری‌های ارزش افزوده اعلام کرد. به اعتقاد او با وجود تمام فشارها و هزینه‌هایی که در این زمینه برای وزارتخانه تحت سرپرستی وی ایجاد شده بالاخره آنها توانسته‌اند به کلاهبرداری در این زمینه پایان دهند. جهرمی در این زمینه گفت: «امسال تلاش کردیم بخشی از ناپاکی در حوزه ارتباطات را حذف کنیم. کلاهبرداری ارزش افزوده یکی از این بخش‌ها بود که علی‌رغم تمام فشارها و هزینه‌هایی که برای ما ایجاد کرد بالاخره آن را حذف کردیم.» به نظر می‌رسد در این زمینه اشاره وزیر ارتباطات به مصوبه اخیری باشد که رگولاتوری برای پایان دادن به کلاهبرداری ارزش افزوده تصویب کرده است؛ مصوبه‌ای که به باور برخی فعالان ارتباطی تنها از کلاهبرداری بدون اطلاع مشترک جلوگیری می‌کند و به همین خاطر نمی‌توان از آن به عنوان پایان کلاهبرداری در این زمینه یاد کرد، از سوی دیگر در این مصوبه زمان لازم‌الاجرا شدن آن در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ اعلام شده که مشخص نیست چرا این مصوبه از همین ماه به اجرا گذاشته نمی‌شود؟
 
اما جهرمی در ارائه این گزارش عملکرد خود اشاره تیترواری هم به پیشرفت‌ها در حوزه فضایی و گفت‌وگوهایش با مردم در مورد حوزه دیجیتال و هوش مصنوعی کرد و از اینکه در این مدت مردم با صحبت‌هایشان از او حمایت یا انتقاد کرده‌اند تشکر کرد.
 
وزیر ارتباطات در پایان این سخنرانی خود برعکس سال گذشته که در یک ویدیو و البته رشته توییت به اعلام برنامه‌های خود برای سال ۹۸ پرداخت، بدون اشاره به برنامه‌های وزارت ارتباطات برای سال ۹۹ تاکید کرد، درست است که سال ۹۸ سال سختی برای مردم و کسب‌وکارها بوده و بسیاری شاد بودن در آینده را غیر ممکن می‌دانند؛ اما شکست غول ناامیدی به باور او غیر ممکن نیست. او ابراز امیدواری کرد که سال ۹۹ برای همه سال بهتری باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.