سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 22, 2020
12:05 یکشنبه، 3ام فروردینماه 1399
کد خبر: 109998

توقف گسترش کروناویروس به کمک سریع‌ترین ابررایانه جهان

دانشمندان آمریکایی برای شناسایی ترکیباتی که می‌توانند از گسترش کروناویروس پیشگیری کنند، از سریع‌ترین ابررایانه جهان استفاده کردند.
 
به نقل از سی‌ان‌ان، گسترش کروناویروس در جهان، چالش بی‌سابقه‌ای را برای دانشمندان پدید آورده است، اما شاید سرعت گسترش کروناویروس بتواند کیفیت پژوهش‌ها را ارتقا بدهد.
 
دانشمندان "آزمایشگاه ملی اوک ریج" (ORNL) آمریکا تصمیم گرفتند تا برای ارزیابی بهتر کروناویروس، از ابررایانه شرکت "آی‌بی‌ام" (IBM) استفاده کنند که می‌تواند برای تحلیل ترکیبات دارو و این‌که چه داروهایی می‌توانند جلوی رسیدن عفونت ویروسی به سلول‌های میزبان را بگیرند، هزاران شبیه‌سازی انجام دهد.
 
این ابررایانه موسوم به "سامیت" (Summit) که سریع‌ترین ابررایانه جهان به شمار می‌رود، می‌تواند گام موثری برای ابداع موثرترین روش درمان باشد.
 
"سامیت" در بررسی‌ها توانست به ارزیابی ترکیباتی بپردازد که قابلیت اتصال به کروناویروس را دارند و می‌توانند با این کار، از چسبیدن آن به سلول‌های سالم بدن پیشگیری کنند. نتایج ارزیابی‌ها نشان داد که ۷۷ ترکیب متفاوت می‌توانند از چسبیدن کرونا به سلول‌های بدن پیشگیری کنند.
 
 
داده‌های این پژوهش، مسیر را برای انجام شدن پژوهش‌های آینده روشن خواهند کرد و می‌توانند تجربیات لازم را برای تولید واکسن کروناویروس فراهم کنند.
 
"سامیت" در سال ۲۰۱۴ به سفارش "وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا" (DOE) با هدف حل کردن مشکلات جهانی ساخته و ارائه شد.
 
این ابررایانه، یک میلیون بار قوی‌تر از سریع‌ترین لپ‌تاپ‌ها کار می‌کند؛ در نتیجه به روند پژوهش‌ها سرعت می‌دهد.
 
"جرمی اسمیت" (Jeremy Smith)، مدیر مرکز بیوفیزیک مولکولی آزمایشگاه ملی اوک ریج در بیانیه‌ای گفت: نتایج این بررسی، به معنای یافتن یک روش درمانی قطعی برای مقابله با کروناویروس نیست، اما این نتایج می‌توانند به آگاهی پژوهشگران و بررسی‌های بیشتر کمک کنند.
 
این پژوهش در مجله "ChemRxiv" به چاپ رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.