امنیت

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

March 25, 2020
14:39 چهارشنبه، 6ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110093

بهترین و امن‌ترین نرم‌افزارها برای ویدیو کنفرانس کدام‌اند؟

 
 
این روزها که شیوع ویروس کرونا در جهان، بسیاری از رویدادها را لغو و میلیون‌ها انسان در سراسر جهان را خانه‌نشین و آن‌ها را به کار در منزل مجبور کرده است، استفاده از روش‌های جایگزینی همانند ویدیو کنفرانس بیش از پیش مورد توجه قرارا گرفته است.
 
در حال حاضر، اپلیکیشن‌های زیادی با امکان برقراری تماس‌های ویدیویی و ویدیوکنفرانس برای پلتفرم‌های مختلف قابل استفاده هستند اما هر اپلکیشنی قابل اعتماد نیست و باید در انتخاب آن دقت کرد چرا که ممکن است علاوه بر ارتباط ناپایدار و قطع و وصلی‌های زیاد، حریم شخصی کاربران نیز مورد سوءاستفاده هکرها قرار گیرد.
 
در این میان اپلیکیشن زوم (Zoom) یکی از گزینه‌های پیش روست که قادر به ارائه چت‌هایی رمزنگاری‌شده است. اگرچه تماس‌های ویدیویی این اپلیکیشن رمزنگاری‌‎شده نیست، اما کاربران می‌توانند در صورت تمایل، این گزینه را در اپلیکیشن فعال کنند.
 
اما وقتی حرف از امنیت و حریم خصوصی افراد به میان می‌آید، این اپلیکیشن نتوانسته نظر کارشناسان را در این زمینه جلب کند. طراحی زوم به گونه‌ایست که در صورت استفاده از این برنامه، شرکت سازنده می‌تواند به تمامی‌اطلاعاتی شخصی کاربر دسترسی داشته باشد.
 
سال گذشته نیز یک باگ امنیتی در زوم کشف شد که به هکرها این امکان را می‌داد تا وبکم کاربر را بدون اطلاع و رضایت وی روشن کند. همچنین بعد از بستن و یا حتی لغونصب اپلیکیشن زوم توسط کاربر، امکان نفوذ به سیستم برای هکرها همچنان وجود خواهد داشت.
 
اما زوم تنها اپلیکیشنی نیست که می‌توان از آن استفاده کرد؛ در ادامه نگاهی خواهیم داشت به دیگر اپلیکیشن‌های که می‌توانند جایگزین مناسبی برای زوم باشند.
 
فیس تایم
برای دارندگان محصولات اپل، فیس تایم می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها باشد. قابلیتی که امکان گفت‌وگوی صوتی و تصویری رمزنگاری‌شده را برای کاربران فراهم می‌کند. استفاده از فیس تایم بسیار ساده بوده و علاقمندان به ویدیو کنفرانس‌ها نیز می‌توانند تا 32 نفر را به تماس‌های تصویری خود اضافه کنند. اما مشکل بزرگی که برای فیس تایم وجود دارد، این است که کاربران ویندوز نمی‌توانند از آن استفاده کنند.
 
مزایا:
 
استفاده آسان
پیام‌های رمزنگاری‌شده
امنیت بالا
معایت:
 
محدود به iOS و Mac
جیستی –Jisti
یکی از اپلیکیشن‌هایی که می‌توان در پلتفرم‌های مختلف از آن استفاده کرد، جیستی نام دارد. پیام‌ها در این برنامه به صورت رمزنگاری‌شده روبدل می‌شوند و علاوه بر پشتیبانی از اندروید و iOS، در صفحه وب و بدون نیاز به نصب نیز قابل اجراست.
 
این برنامه به صورت اوپن سورس (منبع باز) ارائه شده و افرادی که در زمینه توسعه نرم‌افزار مهارت دارند، می‌توانند کدهایی را برای آن تعریف کنند. تجربه کاربران در استفاده از این برنامه نشان داده که جیستی می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد.
 
مزایا:
 
پیام‌های رمزنگاری‌شده
منبع‌باز بودن
معایب:
 
امنیت نسبتا ضعیف‌
واتس اپ
در حال حاضر، واتس اپ محبوب‌‌ترین اپلیکیشن چت روی کره زمین است و توانسته با پروتکل‌های پیشرفته خود، پیام‌ها را با امنیت بالا و به صورت رمزنگاری‌شده مخابره کند. طراحی واتس اپ، کاربرپسند و User-Friendly بوده و در پلتفرم‌های مختلف قابل استفاده است.
 
البته باید به این نکته اشاره کرد که در حین استفاده از نسخه دسکتاپ، نمی‌توان از تماس ویدیویی آن بهره برد. اگرچه قابلیت تماس ویدیویی این اپلیکیشن، چندان برای استفاده شرکت‌ها و کسب‌وکارها بهینه نشده اما می‌توان از آن برای تماس با دوستان و خانواده استفاده کرد.
 
مزایا:
 
محبوبیت زیاد در میان کاربران
پیام‌های رمزنگاری‌شده
استفاده در پلتفرم‌های مختلف
وایر – Wire
یکی دیگر از اپلیکیشن‌های محبوب در این زمینه که قادر است پیام‌ها را به صورت رمزنگاری‌شده مبادله کند، وایر نام دارد. با این برنامه می‌توان براحتی تماس‌های ویدیویی برقرار کرد که البته استفاده از این ویژگی، رایگان نیست و در تنها در اختیار افرادی که اشتراک دارند، قرار می‌گیرد.
 
مزایا:
 
امنیت بالای در رمزنگاری پیام‌ها
معایب:
 
رایگان نبودن
گوگل میت – Google Meet
اگر به دنبال اپلیکیشنی هستید که بتوانید با دوستان خود براحتی صحبت کنید و در عین حال، تمایلی هم به فضای رمزنگاری‌شده ندارید، می‌توانید از گوگل میت استفاده کنید.
 
مزایا:
 
استفاده آسان
عملکرد بسیار خوب
معایب:
 
عدم ارسال پیام‌های به صورت رمزنگاری‌شده
نیاز به داشتن حساب گوگل برای استفاده از آن
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.