اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 29, 2020
14:41 یکشنبه، 10ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110193

امکان مسدودسازی کامل کوکی‌های شخص‌ثالث در به‌روزرسانی جدید مرورگر سافاری

 
اپل در به‌روزرسانی جدید مرورگر سافاری، فناوری ITP را ارتقا داده و قابلیت ردیابی کاربران را با داده‌های Fingerprinting مسدود کرده است.
 
قابلیت پیش‌گیری‌کننده از ردیابی هوشمند (ITP) در سال ۲۰۱۷ میلادی برای مرورگر سافاری معرفی شد و از آن زمان، ویژگی‌های متعددی برای حفظ حریم خصوصی به این قابلیت اضافه شده است. واکنش‌های اولیه نسبت‌به ITP متفاوت بود؛ زیرا ناشران، نگران تأثیر قابلیت یادشده روی ردیابی درون سایت‌ها و منابع داده‌ی مربوط‌به فروش فضای تبلیغات بودند.
 
پیش‌تر، ITP کوکی‌ها (cookies) را مسدود می‌کرد، ولی آن‌میزان از اطلاعاتی که جهت ازسرگیری ردیابی کاربران براساس موارد مسدودشده، برای ردیابی‌کنندگان کافی بود را دست‌نخورده باقی می‌گذاشت. با جدیدترین به‌روزرسانی در مرورگر سافاری، حتی این نوع ردیابی و Fingerprinting مسدود شده است. Fingerprinting، داده‌هایی هستند که برای شناسایی پروتکل‌های شبکه، سیستم‌های عامل، دستگاه‌های سخت‌افزاری، نرم‌افزارها و مواردی ازاین‌دست استفاده می‌شوند. پیش‌بینی می‌شود مرورگر گوگل کروم، کوکی‌های شخص ثالث را تا سال ۲۰۲۲ میلادی کاملا مسدود کند.
 
به‌روزرسانی جدید مرورگر سافاری، نقطه‌ی عطفی مهم برای حفظ حریم خصوصی در حوزه‌ی وب است. باتوجه به گفته‌های گوگل در ماه ژانویه، مبنی‌بر آغاز مسدودکردن بخشی از کوکی‌های شخص ثالت از سال ۲۰۲۲ میلادی در مرورگر کروم، سافاری رسما دو سال تمام، جلوتر از مرورگر گوگل قرار دارد.
 
براساس گزارشی از وب‌سایت WebKit Blog، مدت‌زمانی طولانی است که وب‌سایت‌ها برای ردیابی کاربران براساس اطلاعات ورودی‌شان، از داده‌های Fingerprinting در بخش ورودی کاربر استفاده می‌کنند. مسدود کردن کامل کوکی‌های شخص ثالت مانع از این می‌شود که وب‌سایت‌ها، اطلاعات درباره‌ی «وضعیت مرورگر جهانی» را رصد کنند. چنین اطلاعاتی به آن‌ها اجازه می‌دهد تا وب‌سایت‌هایی که کاربران پیش‌تر به آن وارد شده‌اند را شناسایی کنند.
 
پرواضح است که به‌روزرسانی ارائه‌شده برای قابلیت ITP در سافاری، تأثیر زیادی روی شرکت‌های تبلیغاتی خواهد داشت؛ براساس گزارش‌ها، حتی اندک محدودیت‌هایی که قابلیت یادشده پیش‌ازاین ایجاد کرده بود، صدها میلیون دلار از درآمدها را از بین برده بود. اپل همیشه مواضع سخت‌گیرانه‌ای درقبال حفظ حریم خصوصی در دستگاه‌ها و سرویس‌هایش داشته است. چنین روالی، حتی زمانی‌که دولت‌های جهان برای تضعیف امنیت محصولات این شرکت، فشارها روی اپل را افزایش داده بودند ادامه داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.