تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 31, 2020
12:45 سه شنبه، 12ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110249

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور: فروپاشی اقتصادی در راه نیست

 
شرایط بحرانی پیش روی کسب‌وکارها و کاهش درآمد کسب‌وکارهایی که درآمد روزمزد داشتند سبب شده تا برای مقابله با این آثار اقتصادی وام‌هایی از سوی نهادهای دولتی و خصوصی برای این کسب‌وکارها و شاغلان آنها در نظر گرفته شود. این موضوع به مرزهای ایران محدود نمی‌شود و به دلیل گسترش جهانی بیماری کرونا، شکلی بین‌المللی به خود گرفته است. همین موضوع سبب شده تا برخی گمانه‌زنی‌ها درباره فروپاشی اقتصادی در مقیاس جهانی در این دوران مطرح شود. اما رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور این گمانه را رد می‌کند و معتقد است هنوز دولت‌ها و مردم منابع اقتصادی لازم برای عبور از بحران را در اختیار دارند.
 
 شیوع کرونا از ابتدای اسفندماه سال گذشته سبب شد برخی از کسب‌وکارها برای عبور از این شرایط بحرانی از راهکارهایی مانند تعدیل نیرو استفاده کنند. موضوعی که همانطور که رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور هم در گفت‌وگو با پیوست به آن اشاره می‌کند مساله‌ای جهانی است.
 
محمدباقر اثنی عشری در توضیح بیشتر آنچه در این روزها در حال رخ دادن است گفت: «اتفاقی که در حال رخ دادن است یک مساله فراگیر است که تمام صنوف را در تمام دنیا در بر می‌گیرد. در این میان سه دسته افراد وجود دارند. یک دسته کوچک افرادی هستند که در این روزها سود می‌کنند و آنها در واقع کسانی هستند که مواد بهداشتی و ضدعفونی‌کننده و موارد مورد نیاز بیمارستان‌ها را در این روزها تامین می‌کنند.»
 
به گفته او این اتفاق برای این افراد در این روزها از نظر کسب‌وکاری باعث رونق شده است. او بر این باور است که کارمندان حقوق بگیر بخش‌های عمومی و دولتی تاثیری آنچنان در وضعیت کسب‌وکارشان ایجاد نمی‌شود، اما برای اکثریت جامعه که بخش خصوصی و افرادی با درآمدهای روزمزد و متغیر هستند دچار آسیب می‌شوند.
 
رئیس سازمان نصر کشور از رانندگان تاکسی تا مشاور حوزه آی‌تی و جراح چشم را در این دسته دانست و گفت: «این مساله یک شهر و کشور نیست و در تمام دنیا رخ داده است.»
 
در همین راستا قرار است صندوق نوآوری و شکوفایی وامی با موعد بازپرداخت سه تا شش ماهه به استارت‌آپ‌ها اختصاص دهد که بتوانند کسب‌وکارشان را از خطر نابودی در اثر شیوع کرونا به دلیل کاهش درآمدها نجات دهند. علاوه بر وامی که صندوق شکوفایی قول آن را به استارت‌آپ‌ها داده، استارت‌آپ مهربانه که در حوزه کرادفاندینگ فعالیت می‌کند نیز وام کوچکی را برای شاغلان روزمزد استارت‌آپی در نظر گرفته است.
 
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در توضیح بیشتر درباره دلایل نیاز استارت‌آپ‌ها به چنین کمک‌هایی از سوی نهادهای دولتی و خصوصی به پیوست گفت: «برخی کارها را می‌شود در این دوران انجام داد که درد شرایط بحران کمتر شود. به عنوان مثال در آزادترین اقتصاد دنیا که شعارشان عدم مداخله دولت در اقتصاد بوده تغییر پارادایم رخ داده و چک هزار دلاری به خانه مردم می‌فرستند و این برای کاهش اثرات دوران بحران است.»
 
او در ادامه تاکید کرد که «ما هم در حال حاضر می‌کوشیم برای کسب‌وکارهایی که با درآمد متغییر سر و کار دارند مانند کسب‌وکارهای آنلاین حوزه حمل‌ونقل و فروش غذای آنلاین وام‌هایی را ارائه کنیم که در ازای آن به هر فرد شاغل در کسب و کار دو میلیون تومان وام شش ماهه خواهند داد.» به گفته او این عدد بزرگی نیست اما می‌تواند مرهم کوچکی باشد برای کسانی که در این مدت درآمدی نداشتند.
 
او با ابراز امیدواری برای نزولی شدن منحنی کرونا در کشور تاکید کرد که در شرایط بحران اقتصادی مانند آنچه در حال تجربه آن هستیم مردم به یکدیگر کمک می‌کنند و پای صندوق‌ها و خیریه‌ها وسط می‌آیند و در ادامه گفت: «در حقیقت با این شیوه‌ها از کسب‌وکارهایی که مورد آسیب بیشتری هستند محافظت می‌کنند. در این دوران کمک‌هایی رخ می‌دهد اما افراد زیادی هم آسیب خواهند دید.»
 
به گفته اثنی عشری آنچه در حال رخ دادن است فروپاشی اقتصادی نیست و هنوز منابع اقتصادی در اختیار مردم و دولت‌ها به حدی هست که بتوانند این بحران را رد کنند.
 
وامی برای محافظت از استارت آپ‌ها
جعفر محمدی، نایب رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران و از اعضای هیات مدیره استارت‌آپ مهربانه درباره جزئیات بیشتر وامی که این استارت‌آپ در اختیار شاعلان روزمزد قرار می‌دهد به پیوست گفت: «کسانی که روزمزد بودند در شرایط فعلی آسیب بسیاری دیدند. ما تصمیم گرفتیم به افراد وام‌های دو میلیونی بدهیم و این وام به تمام افراد روزمزد تعلق خواهد گرفت. هزینه این وام از طریق افراد و شرکت ها تامین می‌شود و ما کمک جمع می‌کنیم و وام می‌دهیم و پس از شش ماه هر کسی پول داده باشد ما پول او را برمی‌گردانیم و در واقعا افراد تنها خواب سرمایه را دریافت نخواهند کرد.»
 
به گفته او مدیران استارت‌آپ‌هایی که شاغلان آنها روزمزد هستند مانند مامان‌پز، اسنپ، تپسی و آچاره در این مسیر واجدین شرایط را به آنها معرفی می‌کنند و از درآمدهای آتی این افراد پول وام را مستهلک خواهند کرد.
 
همچنین مهربانه از آنها خواسته برای دریافت وام، استارت‌آپ‌ها تضمین دهند که افراد با خیال راحت‌تری برای جمع آوری این کمک مالی پول دهند و قرار است خود استارت‌آپ‌ها نیز معادل رقمی که به پرسنل آنها وام داده می‌شود برای ادامه این فعالیت پول اختصاص دهند.
 
محمدی در ادامه درباره وام صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: «این وام، وام کوتاه مدت سه ماهه‌ برای کسب‌وکارهایی است که در برابر کرونا آسیب‌پذیرند و کسب‌وکارها می‌توانند این وام را دریافت کنند و مهلت بازپرداخت توسط رئیس صندوق می‌تواند تا سه ماه بعد نیز تمدید شود.»
 
او از اقدامات آنها برایدریافت وام صندوق نوآوری و شکوفایی از سوی استارت‌آپ‌هایی که واجد شرایط محسوب می‌شوند خبر داد و در این باره گفت: «ما هماهنگی را انجام دادیم که اگر کسب‌وکارها این وام را دریافت کردند و خواستند آن را به افراد اختصاص دهند مبالغ را تا جایی که امکان دارد به افراد روزمزد کسب‌وکارشان اختصاص دهند. ما با پلتفرم‌ها برای درخواست این وام هماهنگی‌های لازم را کردیم و منتظر آماده شدن تضامین بانکی از سوی استارت‌آپ‌ها هستیم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.