اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 4, 2020
11:26 شنبه، 16ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110345

۴ گام برای توسعه فناوری فضایی در سال جدید

رئیس سازمان فضایی ایران از برنامه ریزی برای توسعه زیرساخت های فضایی در ۴ گام در سال ۹۹ خبر داد و گفت: مطابق این نقشه راه پرتاب ۳ ماهواره با یک ماهواره بر در دستور کار است.
 
مرتضی براری با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌های فضایی در ۴ گام در سال ۹۹ در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: در سال ۹۹ مطابق نقشه راهی که تدوین کرده‌ایم برای هر فصل، پرتاب یک ماهواره را در دستور کار داریم. در صورتی که این فرایند انجام شود پیش بینی ما این است که حداقل ۳ ماهواره را با یک ماهواره بر به فضا پرتاب کنیم.
 
کاهش وابستگی کشور در حوزه ناوبری فضایی
 
رئیس سازمان فضایی ایران خاطرنشان کرد: یکی دیگر از سرفصل‌های مدنظر در توسعه فناوری فضایی در سال ۹۹ مطابق سند توسعه هوافضا مصوبه سال ۹۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی مربوط به موضوع موقعیت‌یابی و ناوبری فضایی است که هم اکنون در دستور کار قرار گرفته است.
 
براری گفت: نقشه راه موقعیت‌یابی و ناوبری با استفاده از فناوری فضایی به زودی تدوین می‌شود؛ در این راستا جلساتی نیز با وزارت راه داشته‌ایم و نقشه راه را نهایی کرده و در حال تدوین راهبرد هستیم که گام‌های اجرایی آن به زودی اطلاع رسانی می‌شود.
 
معاون وزیر ارتباطات، موضوع ناوبری فضایی را یک حوزه استراتژیک عنوان کرد که با امنیت ملی گره خورده و بسیار مهم است، گفت: با اجرای این پروژه وابستگی کشور در حوزه ناوبری فضایی از جمله خدماتی مانند GPS کاهش می‌یابد.
 
توسعه اکتشافات فضایی با ساخت کپسول فضایی
 
وی با بیان اینکه موضوع مربوط به اکتشافات فضایی نیز سومین گام توسعه فناوری فضایی در سال ۹۹ است، اضافه کرد: گام‌های اجرایی و برنامه راه اکتشافات فضایی را نیز تدوین کرده‌ایم و در این حوزه برنامه‌هایی مربوط به فضانوردی و ماهواره نجوم و تلسکوپ‌های فضایی دنبال می‌شود.
 
براری ادامه داد: در توسعه اکتشافات فضایی به جای آنکه دوربین ماهواره‌ها به سمت زمین باشد به سمت آسمان بوده و شناسایی سیاره‌ها را دنبال خواهیم کرد.
 
وی با اشاره به اینکه در حوزه اکتشافات فضایی تاکنون موفق به ارسال ۸ کاوشگر شده‌ایم، گفت: ارسال میمون به فضا نیز در این حوزه دنبال شده است و موضوع ساخت ۵ کپسول فضایی حمل انسان به مدار ۱۹۰ کیلومتری زمین به عنوان اولین گام برای اعزام فضانورد ایرانی به فضا نیز در این حوزه اجرایی می‌شود که برای ۳ سال آینده به پژوهشگاه هوافضا سپرده شده است.
 
پایگاه‌های زمینی پرتاب ماهواره توسعه می‌یابد
 
رئیس سازمان فضایی ایران توسعه پایگاه‌های زمینی پرتاب ماهواره را از دیگر گام‌های توسعه زیرساخت‌های فضایی در کشور عنوان کرد و افزود: هم اکنون تقسیم کار در حوزه زیرساخت‌های فناوری فضایی در کشور مشخص شده و بر این اساس امسال تکلیف ساخت ماهواره و ماهواره بر، پایگاه فضایی، اکتشافات فضایی و ناوبری فضایی را دنبال می‌کنیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.