اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 8, 2020
11:04 چهارشنبه، 20ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110536

۷ راهکار برای قوی‌تر شدن در فضای مجازی

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر اینکه باید نقشه راه قوی شدن در فضای مجازی را ترسیم کنیم، ۷ راهکار را به عنوان ابزار قوی تر شدن در این فضا تشریح کرد.
 
رسول جلیلی در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر قوت و برتری در فضای مجازی به عنوان یکی از ابزارهای قوی شدن گفت: باور بنده این است که فضای مجازی و فناوری‌های زیرساختی آن و همچنین خدمات و کسب و کارها و محتوای بناشده روی آن از نقطه نظر اقتصادی، پژوهشی، حکمرانی، سبک زندگی، سیاسی و اجتماعی اولویت اول خیلی از کشورها در سطح بین‌المللی خواهد شد.
 
وی ادامه داد: کشورهای دنیا دو راه در پیش دارند، یا باید پیشران باشند و یا دنباله رو و حالت سومی وجود ندارد.
 
قوی شدن تنها راهبرد فعلی ایران در فضای مجازی
 
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: غول‌های اقتصادی و صنعتی آسیایی و اروپایی امروز که پیمان‌های همکاری نزدیک اقتصادی و سیاسی با آمریکا دارند، حس عقب افتادگی نسبت به آمریکا را درک کرده اند و برای جبران این عقب افتادگی برنامه‌های جدی و با اولویتی در سطح حکومتی، اتحادیه‌ای و سطح بنگاهی تدوین کرده اند.
 
وی ادامه داد: با توجه به کلیه ابعاد حاکم در روابط بین الملل و سه قطبی موجود در روابط بین الملل (امریکا و هم پیمانان غربی، عبری و عربی اش؛ جمهوری اسلامی ایران و کشورهای مستقل؛ و سایرین) ما تنها و تنها یک راهبرد در امر فضای مجازی داریم و آن «قوی شدن» است.
 
دانشیار مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف افزود: تنها همین یک راهبرد، بزرگراه رسیدن ما به استقلال در فضای مجازی (در استمرار استقلال در فضای واقعی) و پیمودن قله‌های تعالی و عزت است. دیگر اقدام‌ها و ساز وکارها همه در طول این تک راهبرد قرار می‌گیرند.
 
وی با اشاره به اینکه رهبری معظم به خوبی این نیاز ملی را تشخیص و اعلام کرده اند، خاطرنشان کرد: قیاس بین قدرت تجهیزاتی ما در دوران دفاع مقدس با امروز، با وضع فضای مجازی ما با آنچه که باید باشد تناسب دارد. این وضع مطلوب ما را عزیزتر خواهد کرد و قدرت تصمیم در اداره امور ملی و تأثیر منطقه‌ای و بین‌المللی را به ما ارزانی خواهد داشت.
 
قوی شدن سیاست کلان فضای مجازی کشور است
 
جلیلی با بیان اینکه وظیفه سیاست گذاری در جمهوری اسلامی، منطبق با قانون اساسی، بر عهده رهبری است، گفت: قوی شدن یک سیاست کلان و کلی در حوزه فضای مجازی کشور است که در سالهای جاری و پیش رو اولویت زیادی دارد، چرا که غفلت از آن منجر به عقب افتادگی خواهد شد.
 
وی ادامه داد: رهبری معظم این نیاز را به خوبی در ابتدای سال جاری مطرح کردند و لازم به ذکر است که این سیاست کلی در حکم تأسیس شورای‌عالی فضای مجازی در قالب ادبیاتی متفاوت ولی مضمونی یکسان، مطرح شده بود که متأسفانه مورد کم مهری مدیران سطوح عالی کشور قرار گرفت و باعث گلایه مندی همه دغدغه مندان و دوستداران استقلال و اقتدار کشور شده است.
 
ترسیم نقشه راه قوی شدن با ۷ راهکار
 
عضو شورای عالی فضای مجازی در خصوص آماده سازی زیرساختهای بومی برای تحقق منویات رهبری، گفت: باید نقشه راه قوی شدن را ترسیم کنیم که در این صورت به ۷ راهکار نیاز داریم.
 
۱- باور و اجرای جدی «اقتصاد مقاومتی» در فضای مجازی کشور از طریق رفع عمده نیازهای بازار داخل با مغز و دست و نوآوری جوانان ایرانی اعم از فناوری، محصولات، خدمات، خدمات، پهنای باند، تنوع محتوا، و به ویژه سرگرمی.
 
۲- نگرش به داده به عنوان یک دارایی ملی بسیار ارزشمند که صد البته در خدمت نیروی انسانی دانشمند و انگیزه مند ایرانی، منجر به توسعه خواهد شد.
 
۳- تشویق و اجبار به تحقیق و توسعه در صنعت و انجام پژوهش‌های کاربردی در دانشگاه‌ها به نحوی که از هر گونه تحریم فناوری توسط دیگران در امان باشیم و بتوانیم زیست بوم کیفی و روانی را برای ایرانیان فراهم کنیم.
 
۴- تعیین دقیق شاخص‌ها و سختگیری و دقت وافر در ارزیابی محصول و خدمت بومی به نحوی که ایرانی از ایرانی بودن محمل مورد استفاده اش در فضای مجازی ببالد.
 
۵- تسهیل کسب و کار دانش بنیان به منظور ایجاد تنوع و رقابت و رشد و تعالی بخش خصوصی و بارش امید در دانشجویان و فارغ التحصیلان کشور.
 
۶- صادرات خدمات و محصولات فضای مجازی، به منظور گسترش بازار تقاضا.
 
۷- توسعه ایرانت به عنوان مکمل اینترنت در جغرافیای ایران، به عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی قوت در فضای مجازی.
 
توسعه زیرساخت‌های بومی برای رهایی فضای مجازی ایران از سلطه دیگران
 
وی ادامه داد: توسعه زیرساخت‌های بومی و یا حتی راه اندازی و مدیریت داخلی فناوری‌های خریداری شده خارجی و در بدترین سناریو اعطای رسمی مجوز به خدمات خارجی در ارائه خدمات داخلی رویکردهایی برای تغییر وضعیت کنونی فضای مجازی کشور است که ایران را از سلطه دیگران خارج می‌کند.
 
نسبت پهنای باند مصرفی خارج به داخل نگران کننده است
 
جلیلی با تاکید بر اینکه نسبت کنونی پهنای باند مصرفی ایرانیان در داخل کشور از نظر نسبت پهنای باند خارجی به داخلی بسیار تعجب‌آور و نگران کننده است، گفت: چرا باید اینقدر برای خرید پهنای باند خارجی یعنی واردات پهنای باند هزینه کنیم؟ در مقابل چقدر صادرات داریم؟ واقعاً نگران کننده است و متأسفانه این شیب وضع خوبی ندارد.
 
این عضو شورای عالی فضای مجازی اضافه کرد: مسئولین تصمیم گیر ما در این نگرانی تعارف دارند و خود را به فراموشی زده اند. در مواردی هم که مورد سوال قرار می‌گیرند موضوعی غیر مربوط را توئیت می‌کنند! دولت در این موضوع نقش اول و اصلی را دارد و مقصر اول و آخر است.
 
وی گفت: موضوع سخت است ولی در یک مقطع تاریخی قرار داریم که اگر به بعدی‌ها واگذاریم از دست داده ایم. وابستگی، وابستگی انباشته شده می‌آورد و استقلال، استقلال فزاینده.
 
حاکمیت داده مفهوم قوی شدن را محقق می‌کند
 
جلیلی حاکمیت داده و حکمرانی اطلاعات را رکن اصلی در فضای مجازی هر کشوری عنوان کرد که می‌تواند مفهوم قوی‌تر شدن در فضای مجازی را محقق کند و گفت: ما هم مثل کشورهای پیشرفته نیاز به باور، قانون، فناوری، صیانت و ارائه خدمات فراگیر ملی روی منابع داده‌ای ملی خود داریم.
 
وی ادامه داد: اتفاقات هفته قبل در خصوص نشت برخی داده‌ها از طریق برخی پیام رسان های خارجی و بی مبالاتی برخی سازمانها در عدم صیانت از داده‌های شهروندان مذموم است و باید درسی باشد برای جلوگیری از رخداد مجدد آنها.
 
دانشیار مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف افزود: توجه کنیم که قوت بدون کیفیت، صبر، پشتکار، قناعت، امید، سواد، رصد فناوری، همدلی، و جمع سپاری حاصل نمی‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.