دستگاههای دولتی و اجرایی طبق مصوبه کارگروه تعاملپذیری موظف شدند تا یکسری ازدادههای خود را باز کنند و در اختیار مردم و بخش خصوصی قرار دهند.
در یازدهمین جلسه کارگروه تعاملپذیری که به صورت آنلاین برگزار شد مصوب شد تا در مرحله اول دادههای دستگاههای دولتی و اجرایی در ابتدا به پیشنهاد خود دستگاههای دولتی باز شود و پس از آن اگر بخش خصوصی نیاز به داده دیگری از دستگاههای دولتی داشت اجازه باز شدن آنها نیز صادر شود.
دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات نیز چندی پیش فراخوانی را منتشر کرده بود که طبق آن اعلام کرده بود دسترسی کسب و کارها و شرکتهای بخش خصوصی را به دادههای بخش دولتی از طریق API فراهم میکند و برای اجرایی شدن این طرح کسبوکارها و فعالان اقتصادی باید خدمات مورد نیاز خود را به کارگروه تعامل پذیری اعلام کنند.
حال طبق مصوبه کارگروه تعاملپذیری پیش از اینکه فعالان بخش اقتصادی و کسب وکارها اعلام نیاز به برخی ازدادههای دولتی کنند دستگاههای دولتی خود باید بخشی از دادههای خود را آزاد کنند.
طبق مصوبه کارگروه تعامل پذیری دسترسی به دادههای دولت و انتشار آن در قالب سامانه یکپارچه data.gov.ir و همچنین وبگاه دستگاه صورت میگیرد. همچنین طبق مصوبه سیزدهمین جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات مقرر شد تا اگر ابهامی در خصوص دامنه شمول، مصادیق و نحوه انتشار این دادهها وجود دارد جهت بررسی و تصمیمگیری به کارگروه اعلام شود.
در جلسه سیزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات که با حضور ریاستجمهوری برگزار شده بود مقرر شد تا اگر در مورد در مورد انتشار دادهای مبنی بر محرمانه بودن یا نبودن آن اختلاف نظر یا تضاد قانونی وجود دارد موضوع در کارگروه مطرح شود و مشکل ارائه دادهها برطرف شود.
از مصداقهایی که در این جلسه به آنها اشاره شد میتوان به مکان پایانههای فروش و همچنین بیمارستانها اشاره کرد. هماکنون امکان دسترسی به این نوع دادهها در کشور وجود ندارد و برای دسترسی به هر کدام از دادهها فعالان اقتصادی یا کسب وکارها باید نامهنگاریهای فراوانی انجام دهند.
یازدهمین جلسه کارگروه تعاملپذیری که با حضور رئیس کارگروه و نمایندگان وزارت اقتصادی، وزارت ارتباطات، وزارت اطلاعات، قوه قضاییه، سازمان برنامه و بودجه، ستاد کل نیروهای مسلح، نیروی انتظامی، بانک مرکزی، وزارت کشور و سازمان امور اداری و استخدامی به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد.
از دیگر مصوبات این جلسه ارائه سرویس شماره شبا بانک مرکزی برای سازمان امور مالیاتی جهت دریافت شماره شبای کلیه حسابهای مودیان بود.
طبق لایحه «پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان» مودیان مالیاتی موظف شدند شماره حساب یا حسابهای بانکی خود را به سازمان مالیاتی اعلام کنند. از همین رو سازمان امور مالیاتی از بانک مرکزی درخواست کرده بود تا امکان دسترسی به شبای افراد را برای این سازمان فراهم کند. بانک مرکزی نیز فراهم شدن این دسترسی را به راهاندازی سامانه سیاح موکول کرده بود. حال طبق مصوبه کارگروه تعامل پذیری مقرر شد تا این سرویس حداکثر از ابتدای تیرماه و پس از راهاندازی سامانه سیاح(سامانه یکپارچه حسابهای بانکی) این سرویس در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.
از دیگر مصوبات کارگروه تعاملپذیری درخواست سرویس استعلام صلاحیت بهداشتی فردی و محیطی برای صدور مجوز کسب و کار از طریق F4B بود. هیات مقررات زدایی برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در خواست ارائه این سرویس را از وزارت بهداشت کرده بود. طبق این مصوبه و طبق پیشنهاد وزارت بهداشت این سرویس از اردیبهشت ماه برقرار میشود. طبق این درخواست این سرویس در مرکز ملی تبادل اطلاعات دایر میشود و به متقاضیان از جمله هیات مقررات زدایی ارائه میشود. همچنین طبق بند ۲ همین مصوبه بیمه مرکزی درخواست کرده بود تا اطلاعات مورد نیاز بیمههای تکمیلی به صورت الکترونیکی برایشان ارسال شود چرا که تا کنون این اطلاعات کاغذی برای شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی از طریق بیمارستانها ارسال میشد. طبق مصوبه کارگروه تعامل پذیری مقرر شد تا تبادل اطلاعات از طریق HIS بیمارستانی برای اسناد مورد نیاز بیمه پایه و بیمه تکمیلی به صورت الکترونیکی انجام شود.