اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 17, 2020
12:03 جمعه، 29ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110851

ساخت ماهواره های کوچک ارزان قیمت در دستور کار

 
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: مسیر توسعه ماهواره های کوچک ارزان قیمت را در کنار توسعه ماهواره های بزرگ مخابراتی و سنجش از دور به عنوان برنامه راهبری فضایی کشور در سال ۹۹، طی می‌کنیم.
 
حسین صمیمی با اشاره به تغییر و تحولات جهان در توسعه فناوری فضایی، گفت: هم اکنون شاهد حرکت کشورهای دارای دانش فناوری فضایی برای ساخت ماهواره‌های کوچک، سبک و ارزان قیمت در قالب منظومه ماهواره‌ای هستیم.
 
وی گفت: پرتاب ماهواره‌های کوچک به راحتی صورت می‌گیرد و این ماهواره‌ها سرویس‌هایی به مردم ارائه می‌دهند که ارزش افزوده زیادی ایجاد خواهد کرد.
 
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با تاکید بر اینکه نباید تصور کنیم که حتماً نیاز به ساخت ماهواره بزرگ داریم، ادامه داد: ما نیز در کشور به دنبال راهی خواهیم بود که دسترسی ارزان و سریع به فضا را فراهم کنیم.
 
صمیمی گفت: هم اکنون در برنامه راهبردی فضایی کشور، یک مسیر توسعه ماهواره را طی می‌کنیم که شامل توسعه ماهواره‌های مخابراتی مانند ماهواره‌های ناهید ۱ و ۲ و ماهواره‌های سنجشی مانند ماهواره‌های پارس ۱ و ۲ می‌شود. در کنار آن نیز یک خط جدید از ساخت و تولید ماهواره با تمرکز بر ماهواره‌های کوچک‌تر اضافه خواهیم کرد که ارزان قیمت هستند و پتانسیل پرتاب آنها در کشور وجود دارد. به این ترتیب زمانی که این ماهواره‌ها در مدار قرار می‌گیرند به راحتی قابلیت سرویس دهی خواهند داشت.
 
وی افزود: ما در پژوهشگاه فضایی ایران برای سال ۹۹ ادامه ساخت ماهواره مخابراتی ناهید ۲ را در دستور کار داریم و در کنار ساخت مدل پروازی این ماهواره و ساخت بلوک انتقال مداری، تمرکز زیادی روی سایر پروژه‌های توسعه فناوری نیز خواهیم داشت.
 
به گزارش مهر، ماهواره ناهید ۲ نسخه عملیاتی شده ماهواره ناهید یک است که با طول عمر دو سال و با امکانات به روز شده به فضا ارسال خواهد شد. قرار است برای ماهواره ناهید ۲ از سامانه بومی بلوک انتقال مداری استفاده شود.
 
در همین حال، پیش از این گفته شده بود که با اتمام ساخت نمونه مهندسی و کیفی ماهواره ناهید ۲، پیش بینی می‌شود این ماهواره در سه ماهه دوم سال ۹۹ تحویل پرتابگر شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.