سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 18, 2020
11:38 شنبه، 30ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110875

ایجاد سریع‌تر سوپرکامپیوتر جهان با توان پردازشی کامپیوترهای داوطلب برای مقابله با کرونا

سریع‌ترین سوپرکامپیوتر جهان با استفاده از زمان بی‌کاری کامپیوترهای افراد داوطلب به منظور مقابله با ویروس کرونا ایجاد شد.
 
 
 
 Fold protein یک برنامه علمی است که در آن، توان پردازشی کامپیوتر افراد داوطلب در زمان فراغت و بیکاری کامپیوتر، به منظور مقابله با ویروس کرونا به کار گرفته می‌شود.
 
بر اساس گزارش Fold@Home، سازمانی که این تلاش رایانشی توزیع شده را مدیریت می‌کند، روز 25 ماه مارس گذشته قدرت پردازشی این کامپیوترهای داوطلب از مرز یک اگزافلاپ عملیات در ثانیه گذشت. هر اگزا فلاپ معادل 10 به توان 18 عملیات است.
 
این توان پردازشی، 6 برابر بیشتر از قوی‌ترین سوپرکامپیوتر کنونی است. سریع‌ترین سوپرکامپیوتر IBM Summit نام دارد که در آزمایشگاه ملی Oak Ridge ایالات متحده به کار گرفته شده است.
 
اما جالب است بدانید که دوشنبه گذشته، با پیوستن یک میلیون داوطلب جدید، این سوپرکامپیوتر توزیع شده، به رکورد جدید 2.4 اگزافلاپ در ثانیه رسید که از سرعت 500 سوپرکامپیوتر جهان در مجموع، سریع‌تر است.
 
داوطلبان برای شرکت در برنامه Folding@Home باید یک نرم افزار ساده را روی کامپیوترشان اجرا کنند. این برنامه، درزمانی که کامپیوتر کاربران بیکار است، محاسبات مربوط به شناخت ساختار پروتئین‌ها را به اجرا در می‌آورد.
 
تمامی پروتئین‌های پیچیده، شامل یک یا چند رشته آمینواسید هستند، که به دور خود می‌پیجند و ساختارهای پیجیده اما قابل پیش‌بینی سه بعدی بسازند. با اعمال این قواعد قابل پیش‌بینی، حتی کامپیوترهای خانگی نیز می‌توانند محاسبات مربوط به تا خوردن و پیچش را انجام دهند و زمانی که میلیون‌ها کامپیوتر در آن واحد این نرم افزار را اجرا کنند، این شبکه از کامپیوترها می‌تواند به سرعتی فراتر از سوپرکامپیوترهای رایج در محاسبات دست بیابد.
 
پروژه Folding@Home در ماه مارس اعلام کرد که محاسبات مرتبط با ویروس کرونا را به منظور ایجاد زمینه ساخت داروی مناسب این همه‌گیری آغاز کرده است. این پروژه تا کنون پیشرفت چشمگیری در شناخت این ویروس داشته  و توانسته به ساختار پروتئین این ویروس دست بیابد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.