ICTna.ir – مدیرعامل موسسه طیف گفت: طبق استانداردهای جهانی کاربرد باندهای فرکانسی 700 و 800 مگاهرتز تغییر کرده و به باندهای فرکانسی مورد استفاده در شبکه تلفن همراه تبدیل شده است.
محمد کشوری در گفت و گو با خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) افزود: برهمین اساس هم صراحت قانونی وجود دارد که متولی شبکه های مخابراتی در کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و باید این باندهای فرکانسی به وزارت ارتباطات واگذار شوند.
او اظهار داشت: در باندهای فرکانسی 700 و 800 مگاهرتز اصلا دیگر تلویزیون دیجیتالی وجود ندارد و وقتی همه وندورها و تولیدکنندگان تجهیزات روی آن باند فرکانسی، محصولات شبکه تلفن همراه را توسعه می دهند، معنا ندارد که ما بگوییم می خواهیم از این باندها برای تلویزیون استفاده کنیم.
به گفته کشوری، تلویزیون یک باند دیگر و مخصوص به خود را دارد و از ظرفیت مناسبی هم برخوردار است و تخلیه نکردن این باندها معقول نیست.
مدیرعامل موسسه طیف با تاکید بر اینکه در صنعت مخابراتی ما تافته جدابافته از دنیا نیستیم، تصریح کرد: در کشور به دستگاه ها و تجهیزاتی نیاز داریم که با استانداردهای جهانی تولید می شوند. از این رو بهینه نیست که مطابق استانداردهای تدوین شده حرکت نکنیم.
به گفته او، اگر بحث استفاده از این باندهای برای پخش تلویزیونی بود و طبق استانداردهای جهانی باید باندهای فرکانسی 700 و 800 مگاهرتز برای تلویزیون استفاده می شد، حق با صدا و سیما بود اما وقتی طبق استانداردهای جهانی کاربرد این باندها عوض شده و تبدیل به باندهای فرکانسی مورد استفاده در شبکه تلفن همراه شده اند، متولی قانونی آن وزارت ارتباطات است و باید به این وزارتخانه برگردانده شود.
کشوری با تاکید بر اینکه در صنعت مخابراتی ما تافته جدابافته از دنیا نیستیم، تصریح کرد: در کشور به دستگاه ها و تجهیزاتی نیاز داریم که با استانداردهای جهانی تولید می شوند. از این رو بهینه نیست که مطابق استانداردهای تدوین شده حرکت نکنیم.
مدیرعامل گروه علمی-تحلیلی طیف
کشوری گفت: درحال حاضر، در بسیاری از کشورهای دنیا شبکه 4G روی باند فرکانسی 700 مگاهرتز است و سرعت های 20 و 40 مگابیتی که اپراتورهای موبایل به مشترکان خود ارایه می دهند، به فرکانس نیاز دارد که در بسیاری از کشورها این فرکانس روی باندهای 700 و 800 مگاهرتز تامین شده است.
به گفته او، یکی از مزایای باند پایین پوشش وسیع آن است که با همان تعداد BTS می تواند طول موج بیشتری حتی سه تا چهار برابر بیش از برخی از باندهای فرکانسی فعلی، پوشش شبکه ایجاد کند.