ICTna- اپراتورهای موبایل، تامین کنندگان شبکه و تحلیلگران درباره تاخیر در راه اندازی شبکه های 5G به دلیل شیوع ویروس کرونا هشدار داده اند.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این هشدار پس از آن مطرح شد که کسب و کارها درآمدهای سه ماهه نخست خود در سال 2020 را گزارش دادند و در آن بر تاثیر بحران پیش رو تاکید کردند.
تاثیر کامل پاندمی تا ماه ژوئن 2020 به طور دقیق مشخص نخواهد شد اما درحال حاضر به نظر می رسد وضعیت در آمریکا برای راه اندازی 5G در وضعیتی به مراتب بهتر از اروپا است و چین هم به تدریج به روال عادی خود بازگشته است.
نگرانی ها درباره تاثیر پاندمی کووید 19 روی راه اندازی شبکه های 5G جدید نیست. با این همه هواوی هشدار داده است که راه اندازی 5G اروپا به طور قطع در ماه مارس با تاخیر مواجه شده هرچند که تاثیر آن در بریتانیا قابل توجه نبوده است.
این درحالی است که بسیاری از مزایده های طیف فرکانسی در تعدادی از کشورهای اروپایی شامل پرتغال، اتریش، اسپانیا، فرانسه و جمهوری چک به تاخیر افتاده است اما هرچه کسب و کارهای بیشتری درباره تاثیر ویروس کرونا روی درآمدهای شان گزارش می دهند، تصویر تاثیر کلی آن شفاف تر می شود.
کسب و کارهای حول و حوش طیف 5G درحال حاضر درباره تاخیرهای بالقوه هشدار داده اند. برای مثال سامسونگ گفته است که سرمایه گذاری روی شبکه های 5G به صورت محلی و بین المللی به دلیل تاثیرهای نامشخص کووید 19 یا کاهش یافته یا با تاخیر مواجه شده است.
این درحالی است که اریکسون و نوکیا، دو شرکت از سه شرکت بزرگ تامین کننده تجهیزات شبکه در کنار هواوی درباره تاخیرها هشدار داده اند. بورج اخلوم، مدیرعامل اریکسون در این باره گفته است: شیوع کووید 19 و به دنبال آن اقدامات صورت گرفته از سوی دولت ها به منظور کند شدن سرعت شیوع، تحویل خدمات و تامین تجهیزات را به دلیل اجرای طراح های قرنطینه و محدودیت مسافرت در بسیاری از کشورها بسیار سخت کرده است.
از سوی دیگر، راجیو سوری، مدیرعامل نوکیا هم تصریح کرده است که به طور قطع ارایه خدمات در اروپا با تاخیر مواجه خواهد بود.
میزان تاثیرات در هر منطقه متغیر است. درحالیکه راه اندازی شبکه های 5G در برخی کشورهای اروپایی با تاخیر مواجه شده، در برخی مناطق هم رشد یافته است. بطوریکه مدیرعامل اریکسون در این باره گفته است: برخی کشورها سرمایه گذاری در ظرفیت سازی برای 5G و 4G را در پاسخ به پاندمی افزایش داده اند و رشد 5G در چین هم براساس آنچه انتظار می رفت، پیش می رود.
برنامه راه اندازی 5G در آمریکا هم کمابیش طبق روال قبلی است بطوریکه کریستیانو آمون، مدیرعامل کوالکام قبول کرده است که برخی تاخیرات جزئی در برخی مناطق رخ داده است اما ورایزون با کمی خوش بینی می گوید که در ایالات متحده برخی اپراتورها از برنامه ریزی های صورت گرفته جلوتر هم هستند و احتمالا از مزایای ترافیک کمتر هم بهره مند می شوند.
این درحالی است که AT&T هشدار داده است که موضوعات لجستیکی که خارج از کنترلش است، احتمالا موجب کاهش سرعت توسعه 5G این کمپانی خواهد شد ما تاثیر آن هنوز به طور کامل شفاف نیست.
در نهایت، تاثیر کامل این پاندمی هنوز ناشناخته است و هنوز مشخص نیست مزایده های طیف فرکانسی اروپا چه زمانی برگزار خواهد شد یا دولت ها چه زمانی محدودیت ها را برخواهند داشت تا توسعه فیزیکی زیرساخت ها تسهیل شود. و در میانه عدم اطمینان اقتصادی ایجاد شده توسط این بحران و مردم حبس شده در خانه ها، جای تعجب نیست که کسی بتواند بطور کامل به برنامه ریزی های قبلی برای اجرای شبکه ها در زمان مقرر شده متعهد بماند.