اپلیکیشن

امینت

تلفن همراه

May 6, 2020
14:32 چهارشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 111563

باید و نبایدهای امنیتی استفاده از واتس‌اپ !

 
 
کارشناسان امنیت سایبری به کاربران اپلیکیشن پیام‌رسان واتس‌اپ توصیه کرده‌اند که به منظور حفظ حریم خصوصی و جلوگیری از نفوذ هکرها باید برخی مسائل امنیتی را بیش از پیش رعایت کنند.
 
 واتس‌اپ که از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین اپلیکیشن پیام‌رسان در جهان به شمار می‌رود، برای نخستین بار در اوت ۲۰۰۹ میلادی بود که برای گوشی‌های هوشمند آغاز به کار کرد و از همان زمان به بعد توانست نظر و رضایت خیل عظیمی از کاربران را به سمت خود جلب کند و بدین ترتیب تبدیل به پرطرفدارترین پلتفرم پیام رسان جهان شود و سهم قابل توجهی از ارسال پیام متنی و سایر محتواهای تصویری و ویدئویی را به خود اختصاص دهد.
 
اپلیکیشن پیام رسان واتس‌اپ از قابلیت رمزنگاری پیشرفته موسوم به نقطه به نقطه (Encryption End- to End) پشتیبانی می‌کند و از پروتکل‌های متعددی به منظور حفاظت از حریم خصوصی کاربران و امنیت سایبری آنها برخوردار است.
 
اما تاکنون اخبار متعددی در فضای مجازی منتشر شده است که نشان می‌دهد هکرها و مجرمان سایبری بی شماری در تلاشند تا با فریب دادن کاربران واتس‌اپ و حملات فیشینگ تمامی پروتکل‌های امنیتی را دور زده و به اطلاعات خصوصی و مالی آن‌ها نفوذ و دسترسی پیدا کنند.
 
حالا کارشناسان فعال در حوزه امنیت سایبری در گزارشی که در وب‌سایت gadgetsnow آمده است، به کاربران اپلیکیشن پیام رسان واتس‌اپ توصیه کرده‌اند که به منظور حفاظت از حریم شخصی و جلوگیری از نفوذ هکرها و افراد غریبه و ناشناس به اطلاعات خود، توصیه‌های امنیتی زیر را رعایت کنند:
 
۱. به هیچ عنوان بر روی لینک های ناشناس ارسال شده در واتس‌اپ کلیک نکنید.
 
۲. اطلاعات مربوط به حساب بانکی و کارت‌های اعتباری خود نظیر رمز عبور را برای هیچکس در واتس‌اپ ارسال نکنید.
 
۳. در صورت گم شدن گوشی بلافاصله از طریق یک گوشی یا لپ تاپ، اکانت واتس‌اپ خود را غیر فعال (deactive) کنید.
 
۴. قبل از فروش و واگذاری دستگاه گوشی خود به دیگران اپلیکیشن واتس‌اپ را حذف کرده و گوشی را به حالت کارخانه ( factory reset) بازگردانید.
 
۵. به پیام‌های جعلی ارسال شده از سوی شرکت واتس‌اپ در خصوص بهره مندی از اشتراک رایگان و سایر خدمات آن به هیچ عنوان جواب ندهید.
 
۶. به پیام های ارسال شده از سوی شماره های ناشناس در واتس‌اپ پاسخ ندهید.
 
۷. دانلودهای واتس‌اپ را از حالت اتوماتیک و خودکار درمیآورید تا بدین ترتیب ‏از دانلود فایل های آلوده و مخرب بدون اطلاع خود جلوگیری به عمل بیاورید.
 
۸. به هنگام اتصال به شبکه های وای فای در اماکن عمومی از استفاده و باز کردن اپلیکیشن واتس‌اپ خودداری کنید.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.