تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 19, 2020
15:00 سه شنبه، 30ام اردیبهشتماه 1399
کد خبر: 112056

برنامه صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۹۹ اعلام شد: اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان به طرح‌های فناورانه

 
 
اولین رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت سال ۹۹ امروز (۳۰ اردیبهشت ماه) و به صورت آنلاین برگزار شد. دراین رویداد علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد صندوق نوآوری در سال جاری در نظر دارد  ۴۰۰ میلیارد تومان منابع را از طریق مدل «هم‌سرمایه‌گذاری» به طرح‌های فناورانه تخصیص دهد. براساس گفته‌های ناظمی همچنین از نیمه دوم سال ۹۸ که فعالیت این مدل آغاز شد تاکنون حدود ۱۶۲ میلیارد تومان روی استارت‌آپ‌ها سرمایه‌گذاری شده است.
 
 صندوق نوآوری و شکوفایی نیمه دوم سال گذشته مدل «هم‌سرمایه‌گذاری» را با هدف افزایش انعطاف‌پذیری و حمایت حداکثری از اکوسیستم نوآوری کشور و ظرفیت‌سازی نهادی در این اکوسیستم طراحی کرد. دراین طرح صندوق نوآوری منابع مالی خود را در قالب سرمایه‌گذاری و نه تسهیلات ارائه می‌دهد. به صورتی که وقتی عاملان صندوق یعنی صندوق‌های پژوهشی و نوآوری حاضر به مشارکت ۲۰ درصدی روی پروژه‌ای شوند، صندوق نوآوری ۸۰ درصد از منابع باقی‌مانده را تامین خواهد کرد و در سود و زیان طرح نیز سهیم خواهد بود.
 
در اولین رویداد جذب سرمایه در سال ۹۹ که امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گزارشی از عملکرد صندوق نوآوری و شکوفایی و وضعیت طرح «هم‌سرمایه‌گذاری» گفت: «صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان نهاد تامین مالی این اکوسیستم شناخته شده است و وظیفه اصلی آن توسعه بازار و کمک به تامین مالی شرکت‌ها است. در این زمینه هم در ۴ حوزه فعالیت می‌کنیم. اولین حوزه سرمایه‌گذاری است که صندوق در سود و زیان شرکت‌ها سهیم است. بحث دوم توانمندسازی است که مجموعه کمک‌های بلاعوض صندوق نوآوری وشکوفایی را به شرکت‌ها ارائه می‌دهیم. کمک‌هایی چون شرکت در نمایشگاه‌های مختلف و گذراندن دوره‌های آموزشی که صندوق نوآوری بخشی از هزینه دوره‌های آموزشی را تامین می‌کند.»
 
او ادامه داد: «بخش سوم فعالیت صندوق نوآوری در حوزه ضمانت است و بحث تسهیلات یا وام از دیگر حوزه‌های فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی است. ما در سال  ۹۸ رشد قابل توجهی را در این ۴ حوزه تجربه کردیم. عملکرد ما در‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ بخش تسهیلات در سال گذشته ۳.۵ برابر کل عملکرد صندوق در پنج سال گذشته بود و حجم قابل توجهی از منابع را به اکوسیستم استارت‌آپی تزریق و به شرکت‌ها در توسعه‌اشان کمک کردیم.»
 
ناظمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به عملکرد صندوق نوآوری در حوزه‌های دیگر اشاره و بیان کرد: «در بخش ضمانت هم عملکرد ما قابل توجه بوده و در سال گذشته حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان ضمانت‌نامه برای شرکت‌ها صادر شده است.»
 
به گفته ناظمی در بحث توانمندسازی صندوق کمک‌های بلاعوضی به شرکت‌ها عرضه کردند و آنها در وضعیتی که ریسک می‌کنند و قصد دارند بازار خود را توسعه دهند، می‌توانند از این کمک‌ها بهره‌مند شوند. او همچنین تاکید کرد: «در بحث توانمندسازی کمک‌هایی مانند مالکیت فکری، خدمات مشاوره، یادگیری و آموزش، برگزاری رویدادها،رتبه‌بندی و غیره را ارائه می‌دهیم.»
 
او همچنین بیان کرد: «در بخش سرمایه‌گذاری، شرکت‌ها در بخشی از چرخه عمر خود با توجه به اینکه ریسک قابل توجهی را تجربه می‌کنند، نیاز دارند تا یک نهاد مالی در کنارشان بخشی از این ریسک را سهیم باشند. به همین دلیل در بخش سرمایه‌گذاری بیشتر از کمیت باید به فکر کیفیت آن باشیم. در دوره‌های پیشین برنامه صندوق نوآوری این بود تا به صورت مستقیم سرمایه‌گذاری کند؛ اما نیمه اول سال ۹۸ به دنبال ابزار و مدلی بودیم تا سرمایه‌گذاری را به روش جدیدی پیش ببریم.»
 
ناظمی با بیان اینکه از نیمه دوم سال ۹۸ صندوق نوآوری مدل‌ «هم‌سرمایه‌گذاری» را آغاز کرد، گفت: «در این روش اولویت ما این بود تا صندوق به صورت مستقیم با استارت‌آپ‌ها در تماس نباشد، در امور مدیریتی شرکت دخالت نکند و سرمایه‌گذاری هوشمند باشد. یعنی نهادی در کنار شرکت قرار گیرد تا علاوه بر پول، در زمینه‌های مشاوره و منتورینگ و آموزش هم کسب‌وکار را یاری کند. به همین خاطر به سمت مدل هم سرمایه‌گذاری رفتیم و این مدل را توسعه دادیم.»
 
او در ادامه صحبت‌های خود به نحوه فعالیت در مدل «هم‌سرمایه‌گذاری» اشاره کرد و گفت: «در هم‌سرمایه‌گذاری تشخیص، ارزیابی و پیدا کردن پروژه باید توسط یک نهاد خصوصی صورت بگیرد. این نهاد پس از توافق با استارت‌آپ مورد نظر، پروژه را به صندوق نوآوری و شکوفایی ارسال می‌کند. اصول سرمایه‌گذاری ما یک به چهار است. یعنی بخش خصوصی و عاملان‌ ما یعنی صندوق‌های پژوهش و فناوری یک واحد روی پروژه‌ای سرمایه‌گذاری کنند، صندوق نوآوری و شکوفایی ۴ برابر روی کسب‌وکار سرمایه‌گذاری می‌کند. در این زمینه هم قراردادهای بسیاری منعقد کردیم.»
 
او این موضوع را در قالب یک مثال توضیح داد: «به عنوان مثال یکی از پروژه‌ها برای راند اول به یک میلیارد تومان نیاز دارد. اگر شتاب‌دهنده و عامل ما برای سرمایه‌گذاری به میزان ۲۰۰ میلیون تومان اعلام آمادگی کند، صندوق نوآوری ۸۰۰ میلیون باقیمانده را تامین خواهد کرد.»
 
ناظمی همچنین در مورد رویدادهای جذب سرمایه استارت‌آپ‌ها بیان کرد: «در سال جدید قصد داریم تا به صورت متناوب این رویدادها را برگزار کنیم. برنامه ما این است تا هرماه ۲ رویداد جذب سرمایه داشته باشیم. دراین رویدادها عاملان سرمایه‌گذاری یعنی صندوق نوآوری و شکوفایی دعوت می‌شوند و اگر پروژه‌ای را انتخاب کردند، ما در قالب «هم‌سرمایه‌گذاری» در سرمایه‌‌گذاری با آن عامل مشارکت می‌کنیم.»
 
براساس گفته‌های ناظمی صندوق نوآوری و شکوفایی برای برگزاری این رویدا‌دها همچنین از خدمات کارگزاری‌ها بهره می‌برد و مجموعه کارن کراد همچنین در این رویداد صندوق نوآوری را همراهی می‌کند.او همچنین تاکید کرد: «ما از کارگزار انتظار داریم تا اطلاعاتی را به عنوان مطالعه اولیه از تمام استارت‌آپ‌ها دریافت و مجموعه‌ای را آماده و پیش از برگزاری رویداد این اطلاعات برای سرمایه‌‌گذاران ارسال کند. به این ترتیب سرمایه‌گذاران اطلاعات اولیه در مورد هر استارت‌آپ‌ را دارند و با آگاهی از سرمایه موردنیاز کسب‌وکارها در جلسه حاضر می‌شوند و صندوق نوآوری شکوفایی هم به عنوان پشتیبان در کنار آنها است و تا ۴ برابر پولی که سرمایه‌گذار اختصاص می‌دهد را تقبل کند.»
 
او در ادامه اضافه کرد: «پس از رویداد کارگزار باید ارتباط بین سرمایه‌گذار و شرکت‌ها را تا مرحله عقد قرارداد حفظ کند. کارگزار در کنار استارت آپ‌ها خواهد بود و کمک می‌کند تا این مراحل طی شود. از نیمه دوم سال ۹۸ که طرح هم‌سرمایه‌گذاری را آغاز کردیم تاکنون حدود ۱۶۲ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است.»
 
در این مراسم همچنین ۶ استارت‌آپ «اچپن»، «جنروا»، «فیت‌شیپ»، «سیمو»، «ایران پروبیوتیکس»، «دارا» برای جذب سرمایه کسب‌وکارهای خود را مقابل سرمایه‌‌گذاران عرضه کردند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.