تجارت الکترونیک

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

May 28, 2020
12:45 پنجشنبه، 8ام خردادماه 1399
کد خبر: 112315

رئیس جمهور: نمی توانیم فضای مجازی را متوقف یا تعطیل کنیم

ICTna- رئیس جمهور گفت: فضای مجازی شرایط کشور را متحول کرده، سبک زندگی و روابط اجتماعی را تغییر داده است و نمی توانیم این فضا را متوقف کنیم.
 
Rohani.jpg
به گزارش خبرنگار آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، حسن روحانی صبح امروز در مراسم آنلاین رونمایی از پروژه‌های پیشران اقتصاد دیجیتال با حضور رئیس جمهور و فعالان مختلف عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور افزود: اینکه بگوییم چون کسی از فضای مجازی، سوءاستفاده می کند، این فضا را تعطیل کنیم، امکان پذیر نیست و فعالیت 5 هزار استارتاپ شناسنامه دار در کشور، در سایه همین فضا و زیرساخت های ایجاد شده است.
 
او اظهار داشت: خوشحالم که در کاروان هر پنج شنبه یک افتتاح بزرگ، امروز به مقصد اقتصاد دیجیتال رسیدیم. بخش بزرگی از اقتصاد ما به نحوی دیجیتال است اما اقتصاد دیجیتال به مفهومی که در دنیا مطرح است، فرصت مهمی برای مردم ایران به شمار می رود.
 
روحانی افزود: اصولا اقتصاد سنتی یا نفتی درحال تغییر و تحول به سمت اقتصاد دیجیتال است. کشاورزی و دامداری هم به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت خواهد کرد. بطوریکه اگر بخشی از خدماتی که به مردم می دهیم را خدمات فضاپایه مانند شرایط جوی، آب و هوا، حوادث مترقبه و شرایط محیطی در نظر بگیریم، کشاورز می تواند با موبایل شرایط محیطی خود را رصد کرده و ببینید چه شرایط و وضعیتی دارد.
 
او با اشاره به اینکه اساسا تحول کشور و همه جهان به سمت اقتصاد دیجیتال است، گفت: در ایام کرونا که روزهای سختی بود، فرصت بهره برداری از ICT و نحوه ظهور و بروز آن برای مردم بیشتر شد بطوریکه حتی توانستیم از طریق سیستم بانکی و بدون مراجعه حضوری مردم از طریق سیستم الکترونیک و دیجیتال به متقاضیان وام بدهیم.
 
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ICT و موبایل های هوشند بود که در شرایط شیوع ویروس کرونا به ما کمک کرد و مردم راحت تر توانستند خدماتی که می خواستند را دریافت کنند، افزود: درحالیکه توصیه می شد مردم برای خرید کمتر به خیابان بروند، توانستند از طریق فضای مجازی سفارش داده و از طریق شرکت پست دریافت کنند.
 
او گفت: تشکیل پرونده های الکترونیکی سلامت هم توانست در غربالگری کمک زیادی کند و نیازی به مراجعه به منازل نبود. در همین زمان شاهد بودیم که فناوری چقدر در مقابله با کرونا فناوری به ما کمک کرد. درحالیکه تحصیلات در آموزش و پرورش و آموزش عالی به دلیل شیوع کرونا متوقف شد، اما از طریق زیرساخت ها و لایه های مختلف خدمات آموزشی جبران شد.
 
به گفته روحانی، فناوری اطلاعات حتی در روند سیاسی کشور نیز نقش آفرین است و در تبلیغات انتخاباتی اخیر شاهد بودیم که مردم با موبایل هوشمند می توانستند تبلیغات، سخنرانی ها و مراسم های تبلیغاتی را مشاهده کنند. درحالی که برخی هماهنگی ها صورت نگرفت اما دولت همه امکانات را برای برگزاری الکترونیکی انتخابات اخیر فراهم کرده بود.
 
او با اشاره به اینکه مردم باید بتوانند باید بدون مراجعه به شعب انتخاباتی هویت خود را احراز کنند، با مراکز رای گیری ارتباط بگیرند و فرد منتخب را انتخاب کنند، گفت: اگر شرایط فراهم شود، برای انتخابات ریاست جمهوری آینده می خواهم مردم بتوانند آنلاین و به صورت لحظه ای تعداد آرا را مشاهده کنند که هر کاندید چه تعداد رای آورده است. در این صورت تفکرات تقلب و دخالت و … در انتخابات از بین می رود.
 
رئیس جمهور موضوع شفافیت و مبارزه با فساد را از مسایل مهمی عنوان کرد که از طریق فضای مجازی و الکترونیکی امکان پذیر است اگرنه با شیوه های سنتی نمی توان با فساد مبارزه کرد.
 
او با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم با کشورهای دیگر در اقتصادمان رقابت کنیم، چاره ای جز توسعه این فضا نداریم، گفت: از دولت یازدهم زیرساخت ها، باندها و پهن باندها آماده شده و شرایط برای استفاده موبایل های هوشمند مهیا شده است.
 
روحانی با اشاره به سهم GDP کشور از اقتصاد دیجیتال گفت: سهم GDP برخی کشورها از اقتصاد دانش بنیان 14 درصد است و امروز ما به رقم 6.5 درصد رسیده ایم که در فعالیت های اصلی زیربنایی هسته اصلی اقتصاد دیجیتال هم از 1.2 به بیش از 4 درصد رسیده ایم.
 
رئیس جمهور یکی از اهداف مهم دولت را توسعه دولت الکترونیکی ذکر کرد و خاطرنشان کرد: مردم باید خدمات شان را راحت تر، بدون سفر و مراجعه و حتی از طریق موبایل دریافت کنند.
 
به گفته او، در دولت الکترونیکی، فضای باز ارتباطات و فضای مجازی ارزان، امن و قابل اعتماد برای مردم بسیار مهم است و ارتباطات، سفارش گیری، انفاق، صله رحم، پرداخت و دریافت و ارایه خدمات بانکی مردم همه در این فضا آماده است و در شرایط ویروس کرونا کمک بسرایی به ما کرد.
 
رئیس جمهور از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا پایان سال قدم های مهمی در دولت الکترونیکی برداشته شود و همه دستگاه ها و قوای دیگر نیز بتوانند در توسعه آن کمک کنند.
 
او افزود: در مقاطعی که GDP رشد خاصی ندارد، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات رشد قابل ملاحظه ای دارد و در ایام کرونا که بخشی از کسب و کارها خسارت دیدند، بخشی هم توانستند خدمات خوبی را ارایه کنند و شاهد شرایط اقتصادی پررونقی در این بخش باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.