امینت

تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

May 30, 2020
14:49 شنبه، 10ام خردادماه 1399
کد خبر: 112382

کشف آسیب پذیری جدید در سیستم عامل اندروید/سرقت اطلاعات هویتی گوشی

معاونت بررسی مرکز افتا از کشف آسیب پذیری امنیتی در سیستم عامل اندروید خبر داد که به برنامه های مخرب امکان سرقت اطلاعات کاربران را می دهد.
 
به نقل از مرکز راهبردی افتای ریاست جمهوری، به تازگی یک آسیب‌پذیری امنیتی حیاتی در سیستم‌عامل اندروید با نام StrandHogg ۲,۰ فاش شده است که به برنامه‌های مخرب امکان مخفی شدن در قالب قانونی‌ترین برنامه‌ها و سرقت اطلاعات حساس از طرف کاربران اندرویدی را فراهم کند.
 
طبق گفته پژوهشگران امنیتی، آسیب‌پذیری StrandHogg ۲,۰ روی تمامی دستگاه‌های دارای نسخه ۹ و پایین‌تر اندروید تأثیر می‌گذارد و می‌تواند توسط مهاجمان بدون دسترسی روت مورد سوءاستفاده قرار گیرد؛ بعد از سوءاستفاده از این آسیب‌پذیری حساس، که با شناسه CVE-۲۰۲۰-۰۰۹۶ ردیابی می‌شود، یک عامل مخرب می‌تواند با سوءاستفاده از مجوزهای برنامه به راحتی اطلاعات هویت کاربران گوشی موبایل را سرقت کند.
 
با بهره‌برداری از نقص StrandHogg ۲,۰، مهاجمان می‌توانند طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب شامل موارد زیر را انجام دهند:
 
گوش دادن به کاربر از طریق میکروفون دستگاه
 
عکس گرفتن توسط دوربین دستگاه
 
خواندن و ارسال پیامک‌ها
 
انجام یا ضبط مکالمات تلفنی
 
فیشینگ اطلاعات احراز هویت
 
دسترسی به تمامی عکس‌ها و فایل‌ها
 
دسترسی به اطلاعات موقعیت مکانی GPS
 
دسترسی به لیست مخاطبین
 
دسترسی به لاگ‌های گوشی
 
برنامه‌های مخربی که از این آسیب‌پذیری سوءاستفاده می‌کنند می‌توانند به راحتی کاربران را با تعویض رابط گرافیکی برنامه‌های معتبر فریب دهند و به طور کامل مخفی بمانند. در یک سناریو حمله، اگر قربانی اطلاعات احرازهویت خود را درون این رابط وارد کند، مشخصات بلافاصله برای مهاجم ارسال می‌شود.
 
اصلاحیه امنیتی مربوط به این آسیب‌پذیری برای نسخه‌های ۸,۰، ۸.۱ و ۹ اندروید در ماه آوریل سال ۲۰۲۰ منتشر شده است.
 
به گفته پژوهشگران امنیتی، کاربران اندروید باید در اسرع وقت دستگاه‌های خود را به آخرین سیستم عامل به‌روزرسانی کنند تا در مقابل حملات با استفاده از StrandHogg ۲,۰ محافظت شوند. خوشبختانه تاکنون هیچ بدافزاری که به طور فعال از این آسیب‌پذیری بهره برداری کند مشاهده نشده است.
 
آسیب‌پذیری StrandHogg ۲,۰ مشابه نسخه قبلی آن است که در زمان انتشار نسخه قبلی توسط تروجان بانکی BankBot مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
 
پژوهشگران امنیتی معتقدند که StrandHogg ۲,۰ نسبت به نسخه قبلی خود طیف وسیع‌تری از کاربران را می‌تواند هدف قرار دهد و همچنین شناسایی آن به مراتب مشکل‌تر است. آن‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که مهاجمین از هر دو نسخه این آسیب‌پذیری بهره‌برداری خواهند کرد تا گستره هدف خود را تا حد امکان افزایش دهند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.