اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 1, 2020
11:54 دوشنبه، 12ام خردادماه 1399
کد خبر: 112482

اینترنت روستا‌های کشور در چه وضعیتی به سر می‌برد؟

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پیشرفت تکنولوژی و فناوری اطلاعات مردم دنیا را هرروز بیشتر از قبل به اینترنت نیازمند می‌کند به طوری که می‌توان گفت زندگی به دور از اینترنت برای نسل امروز تقریبا غیر ممکن است.
 
استفاده از اینترنت در کشور‌های مختلف جهان از جمله ایران باعث تسهیل در انجام بسیاری از امور حتی امور روزمره شده است؛ ایجاد دسترسی مناسب به اینترنت توسط ارگان‌هایی مانند وزارت ارتباطات و مخابرات کشور انجام می‌شود.
 
روستا‌ها یکی از مناطقی هستند که به دلیل دوربودن از مناطق شهری ارتباط یافتنشان به اینترنت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ با توجه به اینکه روستائیان نیز مانند شهرنشینان نیازمند انجام برخی کار‌های خود به وسیله اینترنت بوده و وظیفه دولت فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای سهولت دسترسی روستائیان به اینترنت است و آبادانی روستا‌ها از جنبه‌ها و ابعاد مختلف همواره مورد توجه مسئولان کشور در برهه‌های مختلف تاریخی وجود داشته است، توسعه شبکه‌های ارتباطی روستا‌ها نیز در دستورکار نهاد‌های مربوط قرار دارد.
 
در حال حاضر در کشور بسیاری از روستا‌ها حتی از شبکه ارتباط تلفن ثابت نیز محروم هستند که رفع این محرومیت در روستا‌ها از سیاست‌های دولت به حساب می‌آید و بر اساس اعلام مسئولان شرکت مخابرات ایران برای دسترسی روستا‌های مختلف کشور به تلفن ثابت اقداماتی صورت می‌گیرد.
 
پیش از این برخی از روستا‌هایی که مجهز به خطوط تلفن ثابت بودند از اینترنت نسل دو برخوردار بوده و ساکنان این مناطق می‌توانستند از این ارتباط استفاده کنند، اما با توجه به پیشرفت سرعت اینترنت، اینترنت نسل دو پاسخگوی بسیاری از نیاز‌های مردم ساکن در مناطق روستایی نبوده و آن‌ها را دچار مشکلات عدیده‌ای کرده بود.
 
چندی پیش برنامه توسعه ارتباطات در کشور به سمت و سوی ارتقاء سرعت اینترنت در روستا‌های کشور پیش رفت و بسیاری از روستا‌های کشور در این مدت به اینترنت نسل سه و چهار مجهز شده و نیاز مشترکان خود را تامین کردند، اما هنوز درصد زیادی از روستا‌های کشور به این فناوری دسترسی نداشته و حتی امکان استفاده از خطوط تلفن ثابت را نیز ندارند.
 
در این راستا باشگاه خبرنگاران جوان ضمن مصاحبه با مسئولان شرکت مخابرات و اپراتور‌های ارائه دهنده اینترنت همراه کشور به بررسی این موضوع پرداخت.
 
شرکت ارتباطات سیار ایران از ابتدای سال ۱۳۹۸ با احداث ۲۷۹ سایت جدید، تعداد ۶۵۵ روستا را تحت پوشش خدمات ارتباطی مبتنی بر نسل‌های نوین تلفن همراه درآورده است؛ همچنین ۳۸۱ سایت در ۱۴۰۷ روستا در بازه زمانی مذکور به نسل‌های ۳ یا ۴ ارتقاء تکنولوژی یافته است.
 
بر اساس آمار اعلام شده از سوی اپراتور همراه اول، در بازه زمانی یک سال اخیر، ۱۵۸۷ روستا با پوشش جمعیتی حدود ۱.۳ میلیون نفری از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول بهره‌مند شده‌اند.
 
میزان پیشرفت این پروژه‌ها در قالب USO (طرح خدمات عمومی اجباری روستایی) برای سال جاری، ۳۹ سایت در ۵۸ روستا احداث و ۱۷ سایت در ۴۲ روستا ارتقاء یافته است.
 
همراه اول توانسته تاکنون در ۴ هزار و ۱۴۲ روستا اینترنت نسل چهار، در ۵ هزار و ۷۰۷ روستا اینترنت نسل سه و در ۴۴ هزار و ۹۶۸ روستای کشور پوشش نسل دو ایجاد کند.
 
سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در قالب تجهیز روستا‌ها و مناطق کمتر برخوردار کشور از محل USO همراه اول را موفق به پوشش دهی ۸۶ درصد از جمعیت روستایی با سرویس‌های خود قرار داده و گسترده‌ترین شبکه را در زمینه ارتباطات سیار ایجاد کند. در مجموع طی سه سال اخیر ۴۲۰۰ روستا از خدمات اینترنت پرسرعت همراه اول برخوردار شده‌اند.
اپراتور ایرانسل نیز با توسعۀ پوشش روستایی شبکۀ خود به مجموع بیش از ۱۷ هزار روستا با ۱۱ میلیون نفر روستایی در کشور، دسترسی به خدمات شبکۀ تلفن همراه را ارائه دهد.
 
امکان دسترسی به ارتباط تلفن ثابت و فناوری اینترنت ثابت خانگی در روستا‌های دارای ۲۰ خانوار و بیشتر وجود دارد؛ در حال حاضر ۵۱ هزار و ۴۰۰ روستای دارای ارتباط در کشور بوده که از این تعداد ۱۴ هزار و ۹۰۰ روستا دارای اینترنت ثابت هستند. مسئولان شرکت مخابرات کشور اعلام کردند که کیفیت اینترنت در این روستا‌ها مانند شهر و حتی در مقاطعی بهتر از شهر است.
 
 
 
۴میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک از خطوط تلفن ثابت در روستا‌های کشور استفاده می‌کنند؛ پس از ارتباط هر روستا به خطوط تلفن ثابت، زیرساخت‌های لازم برای اپراتور‌های ارائه دهنده اینترنت در راستای دسترسی به اینترنت ثابت در آن روستا فراهم می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.