تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 1, 2020
11:56 دوشنبه، 12ام خردادماه 1399
کد خبر: 112483

سخنگوی ثبت احوال: بیش از ۱۰ میلیون ایرانی در صف دریافت کارت هوشمند ملی هستند

کارت هوشمند ملی به عنوان یکی از کلیدهای اصلی ورود به دولت الکترونیکی شناخته می‌شود. سخنگوی سازمان ثبت احوال اما اعلام کرده که تا به امروز بیش از ده میلیون نفر در نوبت دریافت کارت هوشمند ملی هستند و به نظر می‌رسد چاپخانه طرف قرارداد با این سازمان به تعهدات خود به درستی عمل نکرده است.
 
ایران به واسطه تحریم‌ها برای تهیه بدنه کارت‌های ملی هوشمند به مشکل خورد؛ مشکلی که در اسفند ۱۳۹۶ گریبانگیر سازمان ثبت احوال شد و کمی پس از آن اعلام شد که تولیدکنندگان داخلی می‌توانند این بدنه را تولید نمایند. با این حال به نظر می‌رسد سازمان ثبت احوال با یک چاپخانه در این زمینه قرارداد بسته که نتوانسته پاسخگوی حجم نیاز تقاضا باشد.
 
احتمال دارد شما هم جزو افرادی باشید که در طول یک سال اخیر برای ثبت نام کارت هوشمند ملی به مراکز مخصوص رفته‌اید اما تا به امروز خبری از دریافت این کارت ندارید. باید گفت روند دریافت کارت هوشمند ملی طولانی شده و متقاضیان را با این سؤال مواجه کرده که چرا چندین بار مسئولان سازمان ثبت احوال در رسانه‌ها از مردم می‌خواستند که هرچه زودتر برای دریافت کارت هوشمند ملی ثبت نام کنند در حالی که این انتظارها برای دریافت کارت هوشمند ملی طولانی شده است و در زمان مقرر پاسخوگی متقاضیان نیستند.
 
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در همین راستا به ایرنا گفته که چاپخانه دولتی طرف قرارداد با آنها به تعهدات خود عمل نکرده است: «چنانچه چاپخانه دولتی که مسئول تولید بدنه کارت هوشمند ملی است به تعهداتش در زمینه تولید بدنه این کارت عمل کند، سازمان ثبت احوال طی ۶ ماه می‌تواند برای همه افرادی که در نوبت گرفتن کارت هستند، کارت را صادر و تحویل دهد.»
 
«سیف الله ابوترابی» تاکید کرده در حال حاضر بیش از ۱۰میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در نوبت صدور کارت هوشمند ملی هستند و برخی از این افراد حتی نزدیک به دو سال است که مراحل پیش ثبت نام کارت هوشمند ملی را انجام داده اند اما همچنان منتظر دریافت کارت هستند.
 
به گفته ابوترابی در حال حاضر تراشه کارت هوشمند ملی از خارج از کشور تامین می شود و مشکلی در واردات آن وجود ندارد، اما بدنه کارت تولید داخل است که در گروی تعهد چاپخانه دولتی است.
 
سخنگوی سازمان ثبت احوال خبر داده تا ششم خرداد ماه جاری ۴۶ میلیون و۴۱۹ هزار و ۲۰۷ قطعه کارت هوشمند ملی برای ایرانیان واجد شرایط (افراد بالای ۱۵ سال تمام) صادر شده است: «همچنین تاکنون ۵۷ میلیون و ۱۱ هزار و ۸۴۳ نفر از واجدین شرایط دریافت کارت هوشمند ملی مراحل تکمیل ثبت نام کارت هوشمند ملی را انجام داده اند.»
 
صدور کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیکی که موجب توزیع عادلانه فرصت‌ها، کاهش بسیاری از هزینه‌های دولت و مردم خواهد شد، از سال ۱۳۹۱ آغاز شده و بر اساس هدف گذاری‌ها قرار بود این کارت تا پایان سال ۱۳۹۷ برای تمام واجدان شرایط صادر شود و جایگزین کارت‌های ملی کنونی بشود. با این حال پس از گذشت بیش از یک سال از این موضوع، هنوز طرح کارت ملی هوشمند به مرحله نهایی نرسیده و بسیاری از مردم در نوبت دریافت کارت هوشمند به سر می‌برند و عده‌ای نیز همچنان نسبت به دریافت این کارت، ثبت نام نکرده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.