امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 14, 2020
15:10 یکشنبه، 25ام خردادماه 1399
کد خبر: 112937

فعالیت ۱۱ مرکز امداد رایانه ای در دانشگاههای کشور

یک مقام مسئول در پژوهشکده امنیت فناوری اطلاعات گفت: بیش از ۱۱ مرکز آپای دانشگاهی (مراکز آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد رایانه ای) در کشور فعال هستند.
 
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مژگان ملایی سنگلجی مدیرگروه ارزیابی امنیت شبکه و سامانه‌های پژوهشکده امنیت فاوا با اشاره به تشریح فعالیت‌های گروه ارزیابی امنیت شبکه، ایجاد و فعال‎‌سازی بیش از ۱۱ مرکز آپای دانشگاهی را ثمره فعالیت این پژوهشکده عنوان کرد.
 
وی گفت: گروه ارزیابی امنیت شبکه و سامانه‌های پژوهشکده امنیت فاوا در ابتدا با عنوان امنیت جامعه اطلاعاتی به فعالیت می‌پرداخته که یکی از گروه‌های سه‌گانه پژوهشکده امنیت به شمار می رود و با بیش از ۱۲ سال فعالیت مستمر در قلمروهای کاری فراتر از عنوان گروه به فعالیت می‌پردازد.
 
ملایی با اشاره به فعالیت ۵ سال نخست این گروه، گفت: دوره ۵ ساله اولیه فعالیت گروه ارزیابی امنیت شبکه و سامانه‌ها، حول محورهای اقتصاد و بازار افتا و نیز تدوین الزامات، مقوله رگولاتوری امنیت و طراحی و ساماندهی مراکز آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد (آپا) در سطح مراکز دانشگاهی کشور اختصاص داشته است.
 
وی ادامه داد: ایجاد و فعال‎‌سازی بیش از ۱۱ مرکز آپای دانشگاهی که امروزه بخش زیادی از فعالیت‌های پشتیبانی مرکز ماهر سازمان فناوری اطلاعات را ارائه می‌دهند، از عمده فعالیت‌های این گروه محسوب می‌شود.
 
ملایی با بیان اینکه این گروه طی سال‌های اخیر حوزه فعالیت خود را به سمت موارد جدیدی برده است، خاطرنشان کرد: بر این اساس گروه ارزیابی امنیت شبکه و سامانه‌ها طی یک بازه پنج ساله روی طرح‌های کلان راهبردی افتا در زمینه‌های اعتبارسنجی عرضه‌کنندگان محصولات و خدمات افتا، نظام محرمانگی، راه‌اندازی مراکز رسیدگی و واکنش سریع به رخدادهای امنیتی، تدوین برنامه‌های کلان وزارت و سازمان‌های تابعه در حوزه امنیت و همچنین تدوین نقشه راه امنیت در حوزه ICT به فعالیت پرداخته است.
 
به گفته وی، انباشت نیروهای متخصص بین رشته‌ای در حوزه امنیت، امکان انجام پروژه‌های ملی امنیت با موضوعات غیرفنی را تسهیل کرده است.
 
مدیرگروه ارزیابی امنیت شبکه و سامانه‌های پژوهشکده امنیت فاوا تصریح کرد: در این راستا گروه ارزیابی امنیت شبکه و سامانه‌‎ها طی چند سال گذشته نسبت به اجرای پروژه‌های کلان ملی در تعامل با نهادهای سیاست‌گذار اقدام کرده که تدوین الزامات صدور پروانه عرضه‌کنندگان خدمات امنیتی مدیریت شده (MSSP) با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و نیز تدوین الزامات کلان امنیتی برای عرضه‌کنندگان و دریافت‌کنندگان خدمات ابری با مرکز ملی فضای مجازی از عمده این موارد هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.