بازار سرمایه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 27, 2020
15:06 شنبه، 7ام تیرماه 1399
کد خبر: 113435

احراز هویت افراد نیاز به مدرک فیزیکی ندارد

شورای عالی مبارزه با پولشویی برای امکان‌پذیر شدن احراز هویت مجازی افراد، بند مربوط به دریافت مدارک هویتی معتبر و رویت آن را از آیین‌نامه اجرایی این قانون حذف کرد؛ در صورت موافقت هیات وزیران و رئیس قوه قضائیه با این تغییرات فرایند احراز هویت مجازی برای فعالیت‌های مالی امکان‌پذیر خواهد شد.
 
یکی از چالش‌های بخش‌های مختلف کشور برای پیاده‌سازی احراز هویت الکترونیکی، الزام قانون مبارزه با پولشویی بر احراز هویت فیزیکی و اخذ مدرک معتبر هویتی افراد و تطبیق آن با مدارک معتبر بود. طبق ماده ۵۶ آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی به منظور احراز هویت ارباب رجوع باید اطلاعات هویتی وی دریافت و با مدارک معتبر تطبیق داده شود اما آنچیزی که فرایند اجرایی این بند قانون را سخت‌تر می‌کرد اشاره بند یک ماده ۵۹ این آیین‌نامه بود؛ طبق این بند احراز هویت ارباب رجوع تنها با استفاده از منابع قابل اطمینان و مستقل و اخذ مدارک معتبر قابل قبول است.
 
حال شورای عالی پولشویی با حذف این بند موافقت کرده است تا با استفاده از زیرساخت‌های موجود برای احراز هویت الکترونیکی افراد فرایند اجرایی آن ساده‌تر شود.
 
یکی از دلایل پذیرفتن حذف این بند از آئین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با پولشویی از سوی شورای عالی پولشویی، فرایند احراز هویت در سجام و در نهایت دریافت کدبورسی بود. پس از استقبال مردم برای ثبت‌نام در سجام و ایجاد صف برای احراز هویت آنان سازمان بورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به دنبال راهکاری برای احرازهویت الکترونیکی افراد بودند اما با توجه به الزام در نظر گرفته شده در قانون مبارزه با پولشویی عملا اجرای آن تا حدودی خلاف مقررات جاری کشور بود، هر چند این راهکار اجرایی شد و هم‌اکنون امکان احرازهویت الکترونیکی افراد در سجام فراهم شده است اما شورای عالی مبارزه با پولشویی نیز برای قانونی شدن این فرایند اقدام به حذف این بند آیین‌نامه اجرایی کرد.
 
این پیشنهاد از سوی شورای عالی مبارزه با پولشویی برای تصویب نهایی برای هیات وزیران و رئیس قوه قضائیه ارسال شده است به نظر می‌رسد هیات وزیران با کلیات حذف این بند از آیین‌نامه اجرایی موافق است از همین رو در صورت موافقت رئیس قوه قضائیه با حذف این بند عملا احراز هویت الکترونیکی افراد امکان‌پذیر خواهد شد.
 
با نهایی شدن این فرایند احرازهویت الکترونیکی از سوی شبکه بانکی نیز امکان‌پذیر می‌شود و شبکه بانکی می‌تواند از فرایندهای دیجیتالی برای احرازهویت افراد بهره گیرد.
 
هم‌اکنون راهکارهای مربوط به چگونگی احرازهویت افراد در فضای مجازی در کارگروه بانکداری دیجیتال بانک مرکزی در حال بررسی است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.