بازار سرمایه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

June 29, 2020
16:58 دوشنبه، 9ام تیرماه 1399
کد خبر: 113549

جزییات تازه از ورود استارتاپ‌ها به بورس / ویژگی‌های تابلوی اختصاصی استارتاپها در بازار سهام

امیر ناظمی: این روش مطابق با تجربیات جهانی تدوین شده است
 
 
از ابتدای امسال بحث عرضه عمومی سهام اولیه استارتاپها در بورس مطرح شد و حالا به نظر می‌رسد مسوولان دولتی به دنبال یک مدل اختصاصی برای حضور استارتاپها در بورس هستند.
 
هر پنج استارتاپی که در این مرحله آماده عرضه عمومی سهام هستند و سایر استارت‌آپ‌ها می‌توانند ذیل این تابلو به عرضه سهام بپردازند.
 
 
 
 
امیر ناظمی : هر پنج استارتاپی که در این مرحله آماده عرضه عمومی سهام هستند و سایر استارت‌آپ‌ها می‌توانند ذیل این تابلو به عرضه سهام بپردازند.
امیر ناظمی در گفت و گو با آی تی ایران می‌گوید:« ایجاد یک تابلوی اختصاصی استارتاپ‌ها در بورس در حال پیگیری است و به این ترتیب هر پنج استارتاپی که در این مرحله آماده عرضه عمومی سهام هستند و سایر استارت‌آپ‌ها می‌توانند ذیل این تابلو به عرضه سهام بپردازند. »
مسوولان بورسی به رغم جلسات مختلف هنوز جزییاتی از روش مورد نظر برای ورود استارتاپها به بورس را ارایه نداده‌اند و یکی از دلایل تاخیر در حضور استارتاپها در بازار سهام پیچیدگی‌ها و جزییات یک تابلوی جدید و اجرای یک مدل تازه است.
ویژگی‌های خاص استارتاپها و شیوه‌های فعلی ارزش‌گذاری مالی در ایران موضوع تابلوی اختصاصی را به عنوان یک راه حل برای حضور آنها در بورس مطرح کرده است؛ هر چند تجربه سایر کشورها نیز موید نیاز به یک تابلوی اختصاصی برای استارت‌آپ‌ها است. با این حال یک شیوه هنوز در ایران تجربه نشده، در نتیجه پیش‌بینی نخستین حضور استارتاپهای ایرانی در بورس را دشوار می‌کند.
به بیان واضح‌تر نوع عرضه سهام استارتاپها می‌تواند در موفقیت یا عدم موفقیت سهام آنها موثر باشد.
در حال حاضر چند مدل برای حضور شرکتها در بورس وجود دارد، حضور در هر کدام مدلها دارای تاثیرات مختلفی است. و شرایط شرکتها در هنگام انتخاب آنها برای ورود به بورس متفاوت است و اغلب شرکتها برای تطبیق با مقررات بورسی حضور خود را از فرابورس آغاز می‌کنند و سپس قدم به تالار اصلی می‌گذارند.
در همین حال اطلاعات از استارتاپهای آماده عرضه عمومی سهام نیز حاکی است اغلب این شرکتها در مراحل پایانی آمادگی و طی کردن مراحل مورد نیاز هستند.
 
اطلاعات جدید از تابلوی بورس استارتاپها
هنوز جلسات و مذاکرات برای تعیین ویژگی‌های تابلوی اختصاصی استارتاپها در بورس ادامه دارد اما شنیده‌های آی تی ایران حاکی است که برخی موارد کلی در مورد این بازار مشخص شده است.
از جمله موارد روش اولیه سهام است که به تشخیص فرابورس و بر اساس ضوابط مندرج در دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ایران به یکی از روشهای ثبت سفارش، حراج، گشایش نماد با قیمت ثابت قابل انجام است . همچنین امکان استفاده از روش حراج خصوصی هم مطرح است.
بر اساس شنیده‌ها از جمله موارد اصلی تعیین شده این است که معاملات بلوک به صورت توافقی و بدون محدودیت حجمی و در نمادی مجزا انجام میشود.
همچنین بنا بر این گزارش دامنه نوسان روزانه قیمت اوراق بهادار در معاملات بلوک‌مشابه دامنه نوسان قیمت همان ورقه بهادار در بازار عادی است.
 
همچنین نصاب مجاز سرمایه‌گذرای صندوق‌های سرمایه‌گذرای در اوراق بهادار با درآمد ثابت مختلط و سهام در این بازار به ترتیب به میزان حداکثر 2 درصد 20 درصد و 30 درصد از ارزش کل دارایی‌های تحت مدیریت صندوق است.
با توجه به این که هنوز جزییات زیادی از نحوه معامله سهام در این تابلو مشخص نشده و بخش عمده مقررات به هیات مدیره فرابورس محول شده باید منتظر جزییات بیشتری در مورد این تابلو ماند.
 
امیر ناظمی در این زمینه به آی تی ایران می‌گوید: امیدوارم این روش که مطابق با تجربیات جهانی تهیه شده است، بتواند امسال زمینه‌ساز حضور حداقل ۵ شرکت بزرگ استارت‌آپی در بازار بورس شود.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.