اپلیکیشن

تلفن همراه

June 30, 2020
10:51 سه شنبه، 10ام تیرماه 1399
کد خبر: 113552

اپلیکیشن‌هایی برای تشخیص بیماری‌های مغز و اعصاب و بررسی تداخلات دارویی

محققان یک شرکت مستقر در مرکز نوآوری دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند اپلیکیشن‌هایی مبنی بر طراحی تداخلات دارویی،تشخیص اولیه بیماری بر اساس الگوریتم‌های هوشمند و داده‌های بالینی، تشخیص بیماری‌های مغز و اعصاب از طریق پردازش‌های دادگان پاراکلینیکی و کلینیکی را طراحی کنند.
 
 نیما شریفی صادقی، فارغ‌التحصیل رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تحلیل و جداسازی بیماری‌های کاهنده روان با استفاده از شبکه‌های عمیق، بهبود جداسازی سه‌بعدی تومور مغزی با استفاده از شبکه‌های چند لایه تعمیم یافته» گفت: ما در صدد برآمدیم در قالب این پروژه اپلیکیشن‌هایی را طراحی کنیم.
 
وی با اشاره به یکی از این اپلیکیشن‌ها گفت: ما توانستیم مجموعه نرم‌افزارهایی را تهیه کنیم که می‌تواند بیماری‌های مغز و اعصاب را به صورت اتوماتیک بدون دخالت پزشک تشخیص دهد.
 
به گفته سرپرست این شرکت، این اپلیکیشن با استفاده از تشخیص‌های افتراقی و تصاویر پاراکلینیکی امکان تشخیص بیماری‌های مغز و اعصاب را فراهم می‌کند.
 
وی افزود: این اولین اپلیکیشن در کشور است که به تشخیص بیماری‌های مغز و اعصاب می‌پردازد؛ این اپلیکیشن همانند یک پزشک عمل کرده و در تصمیم‌گیری به پزشک معالج کمک می‌کند.
 
صادقی ادامه داد: در این اپلیکیشن ۹۳۸ بیماری و ۱۰ هزار سوال تخصصی را جمع‌آوری کردیم و بر اساس یک الگوریتم تصمیم‌گیری را انتشار دادیم؛ به واسطه این‌ها بیمار می‌تواند با پاسخ به سوالات، بیماری خود را بیابد.
 
وی در خصوص نرم‌افزار بومی که در حوزه دارو توسط این تیم طراحی شده، گفت: اپلیکیشن دومی که توسط این تیم طراحی شده، در خصوص تداخلات دارویی است؛ زیرا اخیرا جان بسیاری از افراد با تداخلات دارویی به خطر می‌افتد.
 
مجری طرح ادامه داد: این سامانه، داروهای مورد استفاده بیمار را چک می‌کند و تداخلات را می‌یابد؛ در واقع این سامانه همانند یک دستیار پزشک عمل کرده و به بیمار کمک می‌کند که با تداخلات دارویی به بیمار آسیب وارد نشود.
 
صادقی افزود: سامانه سومی که در این مرکز طراحی کردیم، در مورد تشخیص بیماری‌هایی همچون ام اس، آلزایمر و پارکینسون با استفاده از علائم بالینی است.
 
وی خاطر نشان کرد: هدف ما از طراحی این اپلیکیشن‌ها آگاهی‌رسانی و کاهش درصد خطای پزشکی درنتیجه بالابردن استانداردهای پزشکی است.
 
مجری طرح با بیان اینکه این اپلیکیشن‌ها در کشور های جهان اول مانند امریکا و انگستان طراحی شده‌اند، گفت: اما این اپلیکیشن‌ها مطابق استانداردهای کشور ما نیست؛ از این رو نیاز بود که اپلیکشن‌های مورد نیاز کشور را طراحی کنیم.
 
سرپرست این شرکت با تاکید بر اهمیت سلامت الکترونیک و سهولت درمان در کشور، اظهار کرد: امکان استفاده از این اپلیکشن‌ها به‌زودی فراهم خواهد شد.
 
بر اساس اعلام دانشگاه صنعتی امیرکبیر، این پروژه به سرپرستی دکتر محمدباقر مهناج استاد تمام دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سرانجام رسیده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.