سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

July 5, 2020
14:32 یکشنبه، 15ام تیرماه 1399
کد خبر: 113723

توقف مشوقهای صادرات نرم افزار/مشکلات ارزی و تحریم بر سر راه تولید

 
 
عضو هیئت مدیره فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات با انتقاد از سیاست های حمایتی دولت در حوزه نرم افزار گفت:دولت از ۱۰سال پیش حمایت از صادرات نرم‌افزار و مشوق های صادراتی را متوقف کرده‌ است.
 
به نقل از فدراسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی، افشین کلاهی با بیان اینکه اجرای آیین‌نامه حمایت از صادرات نرم‌افزار می‌تواند گام مهمی در جهت توسعه صادرات غیرنفتی کشور باشد، گفت: از آخرین باری که دولت از صادرکنندگان نرم‌افزار و خدمات فناوری اطلاعات حمایت کرد، بیش از یک دهه می‌گذرد.
 
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۰ سال پیش بود که سازمان توسعه تجارت، به صادرکنندگان خدمات فناوری اطلاعات و نرم‌افزار، مشوق‌ها و معافیت‌هایی تخصیص می‌داد. اما این رویه مدت‌ها است که متوقف شده‌ و دولت هیچ حمایت مشخصی از صادرات نرم‌افزار انجام نمی‌دهد.
 
کلاهی افزود: کمک‌هایی با عنوان صادرات دانش‌بنیان در نظر گرفته‌شده‌ که برخی از شرکت‌های تولید نرم‌افزار در سال‌های اخیر توانسته‌اند از آن بهره‌مند شوند.
 
عضو هیئت مدیره فدراسیون فاوا با بیان اینکه تولید و صادرات نرم‌افزار در ایران ظرفیت و پتانسیل بسیار بالایی دارد و آورده ارزی این حوزه هم بسیار قابل توجه است، خاطرنشان کرد: نرم‌افزارهای ایران بازار خوب و پرمنفعت صادراتی دارند اما متأسفانه سرمایه‌گذاری در توسعه این بخش بسیار ناچیز است.
 
کلاهی یکی از ویژگی‌های عمده محصولات ایرانی را به کارگیری ایده‌های خلاقانه عنوان کرد و افزود: اگرچه در کشور تا اندازه‌ای مشکل نیروی انسانی ماهر در حوزه نرم‌افزار وجود دارد، اما نیروهای فنی و تکنیکی که در حال حاضر وجود دارند، با خلاقیت و نوآوری جای خالی کمبودهای مهارتی را پر کرده‌اند.
 
وی بر ضرورت تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص بیشتر در کشور تاکید کرد و گفت: از آنجایی که صادرات مستمر و حرفه‌ای در بخش نرم‌افزار کمتر مورد توجه قرار گرفته‌است، هنوز سرمایه‌گذاری در حوزه تربیت نیروی انسانی ماهر، به حدی که لازم است انجام نمی‌شود.
 
عضو هیئت مدیره فدراسیون فاوا با اشاره به مشکلات ارزی کنونی برای صادرات نرم افزار توضیح داد: با وجود محدودیت‌های ارزی تجار مجبور به اعلام فعالیت‌های تجاری خود هستند و به همین دلیل گرفتار هزارتوی نهادهای تصمیم‌ساز و ناظری می‌شوند که ممکن است سیاست‌های متناقض و متضاد داشته باشند. این موضوع در گذشته وجود نداشت و صادرات بدون دخالت دولت قابل انجام بود.
 
وی با بیان اینکه آیین‌نامه صادرات نرم افزار می‌تواند به تمرکز در تصمیم‌سازی و نظارت کمک کند، گفت: مضاف بر اینکه در حال حاضر که مشکلات تبادل ارزی و تحریم‌ها وجود دارد، باید به خواست صادرکنندگان برای اصلاح مواردی همچون تعدد مجوزها، تعدد مراکز تصمیم‌گیری، تعدد بخشنامه‌ها، رقابت تشکل‌ها و رقابت نهادهای دولتی احترام گذاشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.