اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 14, 2020
11:28 سه شنبه، 24ام تیرماه 1399
کد خبر: 114060

هندی‌ها برای شناسایی داروی موثر کرونا یک مدل هوش مصنوعی طراحی کردند

 
موسسه تکنولوژی اطلاعات ایندراپراستا (IIIT) یک مدل هوش مصنوعی (AI) برای شناسایی داروهای موثر در درمان کرونا طراحی کرده است.
 
با این اختراع دیگر نیازی نیست که تمامی داروهای موجود را آزمایش و تاثیر آن بر کرونا را بررسی کنند. آتلوک‌مدیا اعلام کرده که این مدل طراحی شده هوش مصنوعی با سرعتی بسیار بالا نشان می‌دهد که احتمال موفقیت کدام دارو در مبارزه با ویروس کوید۱۹ بیشتر است.
 
از معروف ترین داروهای شناسایی شده می‌توان به هیدروکسی کلروکین (HCQ)، دگزامتازون، رمدسیویر، اویفویریا فاویپیراویر اشاره کرد. همچنین چند دارو که هنوز در مرحله آزمایش قرار دارند و شهرت کمتری دارند عبارتند از ریباویرین، یومیفنوویر، سوفوباویر و چندین داروی ضدویروس دیگر.
 
پایگاه داده‌های دارویی (Drugbank.ca) تا به امروز بیش از 100 داروی ضد ویروس را تایید کرده است اما امتحان و آزمایش تمامی این دارو ها امکان پذیر نیست؛ این فرایند هزینه زیادی خواهد داشت و زمان زیادی می‌گیرد از همین رو IIIT دهلی در بیانیه‌ای اعلام کرد « ما قصد داریم برای بررسی این پایگاه داده‌ها از هوش مصنوعی طراحی شده استفاده کنیم و بین ۵ تا ۱۰ دارویی که بیشترین شانس موفقیت را خواهند داشت معرفی کنیم. پس از انتخاب این داروها، آزمایش و تمرکز روی این دارو ها ساده‌تر خواهد بود».
 
بر اساس اعلام آتلوک‌ایندیا، این مدل هوش مصنوعی شباهت ساختارهای شیمیایی داروها با ساختارهای ژنوم ویروس‌های موجود و ویروس تازه کرونا را مورد بررسی قرار می‌دهد.
 
این مدل در ادامه اطلاعات موجود از بازده این داروها روی ویروس‌های مختلف را مورد بررسی می‌کند و دارو های مشابه براساس ساختار شیمیایی که در درمان ویروس‌های شبیه به ویروس کرونا موثر واقع شده‌اند را شناسایی می کند.
 
این مدل هوش مصنوعی که تا به اینجا ظرفیت زیادی در مبارزه با کرونا از خود نشان داده است نتیجه همکاری IIIT دهلی، IPGME و amp؛ موسسه R کلکته و INRIA واقع در ساکالی در پاریس فرانسه است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.