اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 18, 2020
0:36 شنبه، 28ام تیرماه 1399
کد خبر: 114155

ادعای حمله سایبری ایران به شبکه آبرسانی رژیم صهیونیستی

منابع اطلاعاتی غربی مدعی حمله سایبری 2 هفته پیش ایران به شبکه آبرسانی صهیونیستی شده‌اند.
 
به گزارش عصرایران به نقل از وب سایت واشنگتن پست، این حمله ادعایی در روزهای 24 و 25 آوریل گذشته (2 هفته پیش) و از طریق نفوذ در سرورهای آمریکایی انجام شده است.
 
 در این عملیات سایبری دستکم به 2 مکان از شبکه آبرسانی در شمال و جنوب اسراییل حمله صورت گرفته اما این حملات کشف و خنثی شده است.
 
ادعای کشف و خنثی سازی این عملیات در حالی است که 2 هفته پیش وب سایت روزنامه "یدیوت آحرنوت" اسراییل در خبری مدعی اختلال 2 روزه در شبکه سراسری آبرسانی و فاضلاب اسراییل شده بود.
 
ریختن آب شور به دریای مدیترانه در تاسیسات آب شیرین کُن اسراییل در شهر ساحلی هادرا/ عکس آرشیوی 2010 / رویترز
 
ادعای حمله سایبری ایران به شبکه آبرسانی اسراییل
 
شبکه فاکس نیوز آمریکا هم پنج‌شنبه گذشته در خبری مدعی شده بود، هکرهای وابسته به ایران برای نفوذ و هک شبکه آب و فاضلاب اسراییل از سرورهای آمریکایی استفاده کرده‌اند.
 
بر اساس این گزارش و به دنبال این حمله سایبری 2 هفته پیش، اختلالی جزئی در شبکه آبرسانی اسراییل روی داده و سازمان آب و فاضلاب اسراییل دستور داده برای جلوگیری از اختلالات بیشتر حتی‌الامکان از اتصال رایانه‌ای شبکه‌های آب پرهیز شود و رمز ورود سامانه‌های رایانه‌ای تنظیم شبکه آب هم تغییر کند.
 
رژیم اسراییل پیشتر هم مدعی حمله‌های سایبری به شبکه آبرسانی خود شده است.
 
یک مقام ارشد دولت ترامپ که نخواسته نامش فاش شود بدون اشاره به این حمله سایبری خاص به روزنامه واشنگتن پست آمریکا گفته: حمله‌های سایبری که عمداً به زیرساخت‌های مهم آسیب می‌رسانند، نباید مورد چشم پوشی قرار گیرند… به گمان ما آنها بسیار ثبات‌زدا هستند."
 
واشنگتن پست به نقل از 2 مقام خارجی که از جزییات حمله مطلع بوده‌اند، نوشت: "هکرها به دنبال این بودند که رایانه‌هایی را که جریان آب و تصفیه فاضلاب را برای 2 منطقه روستایی اسرائیل کنترل می‌کنند، تحت کنترل خود درآورند."
 
مقامات کاخ سفید و آزانس امنیت ملی آمریکا (NSA) از اظهار نظر درباره این حمله ادعایی سایبری خودداری کردند.
 
سخنگویان دولت و ارتش اسراییل هم از تایید یا تکذیب انجام این حمله خودداری کردند.
 
"علیرضا میریوسفی" سخنگوی دفتر ایران در سازمان ملل در نیویورک اما در پاسخ به سوال واشنگتن پست درباره این حمله  گفت: "دولت ایران وارد جنگ سایبری نمی‌شود."
 
منابع اطلاعات خارجی حمله اخیر سایبری را "هماهنگ" اما "غیرپیچیده" توصیف کرده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.