تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

August 2, 2020
17:00 یکشنبه، 12ام مردادماه 1399
کد خبر: 114754

الکامپ برگزار می‌شود، مگر اینکه ستاد مبارزه با کرونا برگزاری نمایشگاه‌ها را لغو کند

بیست‌وششمین دوره از نمایشگاه الکامپ قرار است ۲۸ الی ۳۱ شهریور ماه برگزار شود. اما شیوع کرونا در کشور و همچنین قرمز شدن اخیر وضعیت تهران این پرسش را به وجود آورده است که آیا بزرگ‌ترین نمایشگاه حوزه فناوری اطلاعات که در چند سال اخیر به میعادگاهی برای استارتاپ‌ها تبدیل شده، برگزار خواهد شد یا خیر. «محمدباقر اثنی عشری»، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که متولی برگزاری این نمایشگاه است، اعلام می‌کند که اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا، برگزاری نمایشگاه‌ها را لغو نکند، الکامپ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار خواهد شد.
 
تا برگزاری الکامپ در تاریخ مقرر، کمتر از ۵۰ روز باقی مانده و برخی استارتاپ‌ها اعلام می‌کنند که اگرچه ثبت نام کرده‌اند اما هنوز در مراحل اولیه هستند و نمی‌دانند باید برای حضور در الکامپ برنامه‌ریزی کنند یا خیر.
 
 
چند استارتاپ که درخواست حضور در الکامپ را ثبت کرده‌اند می‌گویند هنوز مدارک‌شان تایید نشده است.  
 
از سوی دیگر، ستاد ملی مبارزه با کرونا در هفته گذشته برگزاری نمایشگاه‌ها را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد. قرار گیری این دو موضوع در کنار هم، ابهام‌ها را بیشتر می‌کند. رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در گفتگو با دیجیاتو، درباره آخرین وضعیت برگزاری الکامپ می‌گوید:
 
«دستورالعمل تعطیلی نمایشگاه‌ها به شکل هفتگی تمدید می‌شود و هنوز برای شهریور دستورالعملی صادر نشده است. اولین و مهم‌ترین بحثی هم که برای ما مطرح است، سلامت بازدیدکنندگان و غرفه‌داران است؛ و سپس بحث خود نمایشگاه مطرح است. در حال پایش شرایط هستیم تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. از سوی دیگر، با در نظر گرفتن احتیاط‌ها، بحث جانمایی را شروع کرده‌ایم تا اگر در آن تاریخ اجازه‌ی برگزاری نمایشگاه داده شود، با پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود و در غیر این صورت، آن را به زمان بعدی منتقل ‌کنیم.»
 
اثنی عشری در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا به جایگزین‌هایی مانند برگزاری آنلاین فکر شده است یا خیر، می‌گوید این احتمال وجود دارد که بخش‌هایی مانند «الکام استارز» آنلاین باشد. با این حال او می‌گوید: «برای برگزاری آنلاین نمایشگاه‌ها، هنوز تجربه جهانی در این رابطه وجود ندارد و فعلا در حال فکر کردن در این رابطه هستیم تا ببینیم دقیقاً چه کاری می‌توان انجام داد، تا جایگزین نسبتاً مناسبی داشته باشیم. به هر حال هیچ‌چیز جایگزین نمایشگاه حضوری نخواهد بود.»
 
محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی که سال‌هاست میزبان الکامپ بوده است، از ۲۴ خرداد ماه و بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا فعالیت خود را از سر گرفته بود تا اینکه هفته گذشته دوباره با ممنوعیت فعالیت مواجه شد. اما نکته مهم اینجاست که در همین بازه‌ی زمانی که نمایشگاه بین‌المللی فعال بود، شرط فعالیت این بود که نمایشگاه‌ها بدون حضور عموم مردم و تنها برای متخصصان هر حوزه برگزار شود. این مسئله، خود چالش دیگری است برای الکامپ است که قطعا می‌توان آن را یکی از محبوب‌ترین نمایشگاه‌هایی دانست که در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. اما این بار، الکامپ اگر برگزار شود، بدون حضور عموم مردم چگونه خواهد بود؟ اثنی عشری در پاسخ به همین سوال به دیجیاتو گفت:
 
«الکامپ اساساً یک نمایشگاه تخصصی است و حتی سال پیش که کرونا نبود، عملاً ۹۰ درصد بازدیدکنندگان آن تخصصی بودند. واقعیت این است که کسی برای تفریح در گرمای تابستان به نمایشگاه نمی‌آید. در نتیجه ما بازدیدکننده‌ی غیر مرتبط و غیر تخصصی نداشتیم. امسال هم روش سال گذشته را پیش می‌گیریم؛ یعنی ثبت نام آنلاین بازدیدکنندگان و ارائه کد QR به آن‌ها. هرچند باید پروتکل‌ها مشخص شود. خوشبختانه اگر قرار به برگزاری نمایشگاه باشد، چند نمایشگاه قبل از ما هستند و اقدامات مورد نیاز در این نمایشگاه‌ها، بررسی و آزمایش می‌شود.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.