اپلیکیشن

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

August 13, 2020
11:55 پنجشنبه، 23ام مردادماه 1399
کد خبر: 115138

مذاکره چین با آمریکا درباره آینده وی چت و تیک تاک

 
 
پکن قصد دارد در مذاکرات آتی با آمریکا درباره مسئله ممنوعیت مبادله شهروندان و شرکتهای آمریکایی با اپلیکیشنهای چینی وی چت و تیک تاک مذاکره کند.
 
 منابع آگاه به بلومبرگ گفتند: نشست مجازی میان مذاکره کنندگان آمریکا و چین به منظور بررسی پیشرفت توافق تجاری بزودی برگزار می شود اما هنوز تاریخ آن نهایی نشده است. مشاور اقتصادی رییس جمهور آمریکا نگرانیها نسبت به از هم پاشیدن فاز اول توافق تجاری میان دو کشور را کم اهمیت شمرد.
 
مقامات چینی در کنار خرید محصولات کشاورزی و نرخ مبادله دلار و یوان قصد دارند درباره ممنوعیت مبادلات با این دو اپلیکیشن که بر مبنای نگرانیهای امنیتی ملی توسط ترامپ اعلام شده است، مذاکره کنند.
 
تقریبا هفت ماه پس از امضای قراردادی که به جنگ تجاری میان دو کشور خاتمه داد، چین بسیار عقبتر از برنامه خرید کالاهای آمریکایی قرار دارد. بحران ویروس کرونا و وخامت روابط میان آمریکا و چین در همه حوزه ها از امنیت فناوری گرفته تا هنگ کنگ، فضای همکاری میان دو کشور را به شدت محدود کرده است.
 
لری کودلاو، مدیر شورای اقتصاد ملی کاخ سفید در این باره اظهار کرد: حوزه ای که در آن به مذاکره خواهیم پرداخت، تجارت است که در حال حاضر خوب است.
 
در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد موضع چین درباره فاز اول توافق تجاری تغییری نکرده است. تیک تاک تنها یک پلتفرم برای فراهم کردن سرگرمی و تفریح، نشان دادن نبوغ و اشتراک گذاری آنها برای مردم آمریکا و مردم سراسر جهان است و ارتباطی به امنیت ملی ندارد.
 
در آمریکا، رفتار ترامپ با چین به اسلحه سیاسی برای دموکراتهایی تبدیل شده که تلاش دارند وی را در نوامبر سرنگون کنند. سه سال پیش در همین ماه بود که دولت ترامپ تحقیقاتی را درباره عملکرد چین پیرامون مالکیت معنوی آمریکا آغاز کرد که زمینه ساز جنگ تجاری و وضع تعرفه واردات روی ۵۰۰ میلیارد دلار کالا میان دو اقتصاد بزرگ جهان شد.
 
اکنون کمتر از سه ماه تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، شیوع پاندمی ویروس کرونا که خاستگاه آن در چین بوده است دولت ترامپ را در برقراری توازن میان برخورد سرسختانه و ایجاد یک توافق به تقلا انداخته است.
 
اسکات کندی، کارشناس چین در مرکز مطالعات بین الملل و استراتژیک در واشنگتن به تلویزیون بلومبرگ گفت: جالب است با وجود طوفانی که اکنون در رابطه آمریکا و چین به راه افتاده است نه ترامپ نه شی جین پینگ قصد ندارند فاز اول توافق تجاری را لغو کنند. در یک کلمه، آنچه برای ترامپ مهم است، کشاورزان هستند که پایگاه انتخاباتی مهم برای وی به شمار می روند و می توانند محصولات خود را به چین صادر کنند. برای رییس جمهور چین هم حفظ ثبات و جلوگیری از فروپاشی روابط اهمیت دارد.
 
چین به دنبال بی اثر کردن رویارویی غیرقابل پیش بینی است که آمریکا علیه شرکتهای فناوری بزرگ چینی راه انداخته و آخرین نمونه آن فشار به شرکت بایت دنس برای فروختن فعالیتهای آمریکایی اپلیکیشن اشتراک ویدیوی تیک تاک بوده است. ترامپ همچنین اپلیکیشن وی چت شرکت تنسنت هولدینگز را که بیش از یک میلیارد کاربر دارد، هدف ممنوعیت مبادلات قرار داده است.
 
فرمان اجرایی ترامپ که در سپتامبر اجرایی خواهد داشت، احتمالا پیامدهای بسیار گسترده تری نسبت به ممنوعیتهای وضع شده علیه هواوی خواهد داشت و باعث آسیب دیدن لینکهای ارتباطی میان مردم دو اقتصاد بزرگ جهان می شود. آمریکا مدعی است اپلیکیشنهای چینی به جمع آوری اطلاعات شهروندان آمریکایی می پردازند و یک ریسک امنیت ملی محسوب می شوند.
 
با توجه به فروپاشی اقتصادی جهانی در سال میلادی جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا، پکن تنها به یک چهارم از تعهداتش برای خرید بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی تا پایان ژوئن عمل کرده است.
 
کودلاو این موضوع را کم اهمیت شمرده و اعلام کرد چین خرید کالاهای آمریکایی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
 
بر اساس گزارش بلومبرگ، چین باید در نیمه دوم امسال حدود ۱۳۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی خریداری کند تا به تعهداتش که در ژانویه با آن توافق کرده بود، عمل کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.