اینترنت و شبکه

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

August 16, 2020
10:06 یکشنبه، 26ام مردادماه 1399
کد خبر: 115208

فیروزآبادی: مدعیان رهاسازی فضای مجازی، موفقیت‌های جمهوری اسلامی را زیر سوال می‌برند

firozabadi2.jpg

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در خصوص فضای مجازی تدابیر خوبی صورت گرفته است، کسانی که می‌گویند فضای مجازی رها شده، مثل این است که بخواهند موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران را با اقتداری که اکنون دارد زیر سوال ببرند.

«ابوالحسن فیروزآبادی» روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، صحبت‌هایی که درباره رها شدن فضای مجازی انجام می‌شود را بی‌انصافی خواند و افزود: فضای مجازی ایران در حوزه محتواسازی، مدیریت فضای مجازی، خدمات و اقتصاد دیجیتال در منطقه مقام اول را دارد. چطور می‌شود تمام این مسائل با رهاشدگی شکل گرفته باشد؟  
وی افزود: ما باید سپرها و اقدامات دفاعی خود را افزایش دهیم و به روز باشیم، اما به معنی این نیست که تا الان در این خصوص تدبیری اندیشیده نشده و فضای مجازی رها و کاری صورت نگرفته است. کسانی که این صحبت را می کنند تدابیر جمهوری اسلامی را زیر سوال می‌برند.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: اگر مساله رها شدن فضای مجازی از روی دلسوزی و کمک برای پیشرفت و ساماندهی بیشتر گفته شود، من هم از سر دلسوزی خواهم گفت که فضای مجازی رها شده است. اما این دیدگاه که جمهوری اسلامی با اقتدار ملی که اکنون دارد در حوزه فضای مجازی کار نکرده، بی‌انصافی است.
فیروزآبادی اشاره کرد: ما در کشور ساختارهای خوبی نظیر شورای عالی فضای مجازی، پلیس فتا، مرکز راهبردی افتا، کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و ده ها شرکت تولید و توزیع محتوا و مرکز تحلیل فضای مجازی داریم. ملت ایران به شدت در فضای مجازی فعال هستند. اکنون در شبکه وب، محتوای فارسی بیش از دو درصد محتوای جهانی را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که ما در جایگاه خوبی ایستاده‌ایم.
 
وی خاطر نشان کرد: مشکل اصلی ما سکو و پلتفرم است. در حوزه های اندیشکده‌ای و گفتمان سازی نیز در برابر جریان جهان، کمبودهایی وجود دارد. کمبودهای مورد نظر، موجب اختلاف نظر در سیاست های اعمالی بر روی شبکه شده و افراط و تفریط‌هایی صورت می پذیرد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی خاطرنشان کرد: ایران در حوزه محتواسازی، مدیریت فضای مجازی، خدمات و اقتصاد دیجیتال در منطقه، مقام اول را دارد. برخورداری از نظام خدماتی پیشرفته پولی، مالی، آموزشی و اطلاع رسانی در فضای مجازی با شاخص‌های بالا و بدون وابستگی به دنیا، با رهاشدگی اتفاق نمی‌افتد.  
فیروزآبادی با تاکید بر حرکت رو به جلو و پیشرفت در این زمینه، افزود: فضای مجازی یک فضای جهانی است و ملت‌ها در معرض تمام آسیب‌هایی که در دنیا وجود دارد قرار می‌گیرند این از خواص ذاتی این فضاست. در گذشته آسیب‌پذیری‌های حوزه فضای فیزیکی و هر تهدیدی که وجود داشت، منطقه‌ای بود. مانند ویروس‌ها که قبلا افراد یک کشور به بیماری مانند «وبا» مبتلا می‌شدند، اما الان کل زمین درگیر بیماری کروناست. آیا کسی می‌تواند ادعا کند کره زمین رها شده است؟
 
وی ادامه داد: ما در دورانی زندگی می‌کنیم که ارتباطات و حمل‌ونقل توسعه پیدا کرده و حادثه‌ای که در فضای فیزیکی چین رخ می‌دهد، ظرف ۳۰ روز کل زمین سرایت کرده و همه را درگیر می‌کند. باید توجه داشت که این درگیری و سرایت در فضای مجازی ظرف مدت چند ثانیه رخ می‌دهد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.