اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 22, 2020
14:49 شنبه، 1ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115456

اعمال الگوریتم های بهره مند از هوش مصنوعی در شبکه LTE

 
 
خروجی فاز چهارم پروژه الگوریتم های بهره مند از هوش مصنوعی یک پلتفرم نرم افزاری است که می تواند برای تست و توسعه انواع الگوریتم های هوشمند، خصوصا در بخش دسترسی رادیویی که در شبکه برای کنترل و مدیریت استفاده می شوند مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
 در این پروژه که در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات  در دست تحقیق و بررسی است، از فناوریهای مرتبط با شبکه ۵G و فناوری هایی که حتی برای نسل­های آتی مطرح هستند، همچون یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، استفاده شده است و می تواند در آینده برای توسعه و تست الگوریتم ها و خدمات بر روی بستر شبکه ارتباطی سیار و همچنین توسعه کاربردهایی نظیر IoT مورد استفاده قرار گیرد. در فاز چهارم پروژه الگوریتم های بهره مند از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در پلتفرم شبکه پیاده سازی می شوند و نتایج نهایی بررسی خواهند شد.
 
محمد اکبری  – عضو هیئت علمی پژوهشکده فناوری ارتباطات – درباره پیاده­ سازی سامانه نرم افزاری SON بر روی شبکه LTE گفت: این پروژه در ۴ فاز تعریف شده است که سه فاز آن را با موفقیت پشت سر  گذاشته ایم و اکنون در حال انجام فاز ۴ هستیم.
 
وی اهداف فازهای قبلی پروژه را راه اندازی شبکه به صورت نرم افزاری بر روی یک سخت افزار عمومی، پیاده سازی همه اجزاء شبکه بر روی پلتفرم و نهایتا، فراهم سازی بستری که بتوان الگوریتم­ های مطرح در حوزه مخابرات سیار و بخش دسترسی رادیویی که بهره­ مند از هوش مصنوعی هستند را پیاده­ سازی نمود، عنوان کرد.
 
بر اساس اطلاعات پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات، اکبری به امکان توسعه خدمات این پروژه در بستر فناوری نسل پنجم (۵G) اشاره کرد و گفت: خروجی این پروژه یک پلتفرم نرم افزاری است که می تواند برای تست و توسعه انواع الگوریتم های هوشمند، خصوصا در بخش دسترسی رادیویی، که در شبکه برای کنترل و مدیریت استفاده می شوند مورد بهره برداری قرار گیرد.
 
وی اضافه کرد: در ادامه توسعه این پلتفرم می توان سرویسهایی را که عمدتا در نسل پنجم شبکه ارتباطی سیار مورد نظر است بر روی این شبکه ایجاد کرده و صحت عملکردشان را بررسی کرد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.