اپلیکیشن

اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

دولت الکترونیک

فناوری اطلاعات

August 22, 2020
16:46 شنبه، 1ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115472

کاهش مخاطرات بیماری کرونا با تقویت نرم افزار «دولت همراه»

 
 
سازمان فناوری اطلاعات خواستار همکاری دستگاههای اجرایی برای تقویت سکوی دولت همراه در جهت کاهش مخاطرات همه‌گیری بیماری کرونا در میان شهروندان ایرانی شد.
 
 به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، مجید فولادیان مدیرکل دفتر پایش، نظارت و پیاده‌سازی دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران وظیفه اصلی سکوی دولت همراه را فراهم کردن زیرساخت دسترسی به خدمات دولت الکترونیکی و دولت موبایل عنوان و جزئیات این طرح را تشریح کرد.
 
وی گفت: دولت همراه، یک خدمت حاکمیتی است که از سوی دولت به مردم (G۲C) و در سطح ملی ارائه می‌شود و تمامی اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. این پروژه که هم اکنون در سه بستر پیامک، برنامه کاربردی (APP) و USSD آماده خدمت‌رسانی است به گونه‌ای طراحی شده که پس از عبور از بستر نرم افزاری مرکز ملی تبادل یکپارچه اطلاعات (GSB) و PGSB در اختیار سکوی دولت همراه قرار می‌گیرد و سپس به متقاضیان ارائه می‌شود.
 
فولادیان در مورد خاستگاه قانونی این پروژه به سه بند قانونی مجزا از یکدیگر مانند بند ج مصوبه شماره ۱۲۸۳۰۴/ت  ۵۲۰۷۵ ه هیات دولت مورخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۵ در خصوص ایجاد مراکز داده دولت به همراه نظام به روزرسانی مستمر و برخط داده‌ها و اطلاعات اشاره کرد و گفت: همه این قوانین تاکید دارند که دستگاه‌های اجرایی به منظور ارائه خدمات خود روی تلفن همراه و با حداقل هزینه  به مردم، به جای اینکه به طور جداگانه و با صرف هزینه زیاد به ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی نظیر طراحی اپلیکیشن بپردازند، می‌توانند از این سکوی الکترونیکی با رعایت ضوابط قانونی و امنیتی استفاده کنند.
 
مدیرکل معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ایران در تشریح ساختار کلی اپلیکیشن دولت همراه گفت: ما در این پروژه یک زیرساخت ابری کلی برای خدمات دولتی روی موبایل فراهم کرده‌ایم تا مدیریت همه بخش‌های پروژه روی آن قرار بگیرد. لذا این زیرساخت به صورت سخت افزاری و نرم افزاری برای هر یک از بخش‌های اپلیکیشن، پیامک و USSD به صورت مجزا طراحی شده است.
 
وی در مورد آخرین وضعیت سکوی دولت همراه گفت: تعداد خدمات در هر یک از بسترها حدود ۱۰۰ خدمت است و تعداد کل کاربران نیز بالغ بر ۸ میلیون نفر برآورد شده است. اما چنانچه از منظر تعداد تراکنش به بررسی آمار بپردازیم، از ابتدای شروع به کار دولت همراه تاکنون حدود ۳۰۰ میلیون تراکنش به ثبت رسیده است.
 
فولادیان درباره نحوه همکاری دستگاه‌های دولتی در راستای تقویت سکوی دولت همراه گفت: با توجه به همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در کشور و لزوم کاهش مراجعات حضوری و فاصله‌گذاری اجتماعی، همکاری هرچه بیشتر دستگاه‌های دولتی می‌تواند زمینه تسهیل هرچه بیشتر مردم به خدمات دولت از طریق سکوی دولت همراه را دربرداشته باشد.
 
نصب نرم افزار دولت همراه از طریق درگاه ملی خدمات دولت هوشمند و یا لینک‌های معرفی‌شده در سایت دولت همراه به نشانی https://mob.gov.ir بدون نیاز به ارائه مدرک خاصی امکان‌پذیر است. اما استفاده از خدمات دولتی نیازمند احراز هویت است که این امر از طریق سامانه شاهکار و ثبت احوال انجام می‌پذیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.