اپراتورها

تلفن همراه

August 25, 2020
11:29 سه شنبه، 4ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115573

تجارت پر سود سیم کارت های نجومی /وقتی شماره های رند به قیمت خانه معامله می شوند

درمیان کسب و کارهای مختلف بسیار شنیده اید از قیمت های نجومی در بخش های مسکن و خودرو که جیب عده ای را پر از پول می کند و تعداد کثیری را در آمپاس خرید قرارمی دهد اما ظهور بازاری به نام سیم کارت های نجومی با جهش فوق العاده همراه است.
 
نوسانات بازار دلار و ارز و از طرفی تحریم های اقتصادی و شرایط غیر طبیعی شیوع بیماری کرونا بسیاری از کسب و کارها را از ماه پایانی سال گذشته تعطیل کرده است و بازار خرید و فروش در همه حوزه های صنفی با کاهش روبه رو است اما در این میان بازاری در زیر پوست شهر شکل گرفته که به دلیل نبود نظارت رونق زیادی داشته و معاملات آنها همچنان با رشد همراه است به طوری که با وجود همه مشکلات اقتصادی هنوز بازار خریدوفروش سیم‌کارت داغ است و گاهی قیمت برخی سیم‌کارت‌ها به اندازه قیمت خانه می‌رسد. فعالان بازار سیم‌کارت می‌گویند گران‌ترین سیم‌کارت‌ها در بازار آزاد سیم‌کارت‌هایی هستند که صفر و یک بیشتری دارند. جالب است بدانید قیمت این سیم‌کارت‌ها گاهی تا ٨٠٠‌ میلیون تومان می‌رسد. البته جالب است بدانید که سیم‌کارت‌های همراه اول مشتریان پروپاقرص‌تری دارند و قیمت این سیم‌کارت‌ها در بازار ایران رکورددار است.از میان ۵ اپراتور سیم‌کارت‌های همراه اول همچنان پرمشتری‌ترین است. گرچه همراه اول سیم‌کارت‌های جدید دایمی را تنها با قیمت ١۶٠‌هزار تومان به مشترکان واگذار می‌کند اما این تمام ماجرا نیست و بازار مکاره سیم‌کارت داغ‌داغ است. بازاری که قیمت‌ها در آن از ١۶٠هزار تومان شروع شده و به بیشتر از نیم‌میلیارد تومان هم می‌رسد.
 
در این بازار داغ، سیم‌کارت‌ها با شماره‌های رند که راحت‌تر در خاطر می‌مانند، بهایی بالاتر از حد معمول دارند و قیمت برخی از این شماره‌ها به چندصد‌میلیون تومان هم می‌رسد، اما اینکه تعیین قیمت برای این خطوط از چه قاعده و قانونی پیروی می‌کند، موضوعی است که شاید پاسخ چندان روشنی برای آن وجود نداشته باشد؛ هرچند در این زمینه از سوی رگولاتوری مصوباتی نیز ابلاغ شد اما فعالان بازار موبایل نیز بر این نکته تأکید دارند که این تعرفه‌گذاری براساس تجربیات و وضع بازار انجام می‌شود.برای بررسی وضعیت خرید و فروش سیم کارت های رند که قیمتی نجومی دارند با برخی از فروشندگان و مردم عادی به صورت نامحسوس گفت و گو کردیم که در ادامه می خوانید.
 
سکانس اول ، سیم کارت‌های رند را برند‌ها یا مشتریان لاکچری برای هدیه دادن خریداری می‌کنند
 
یکی از فروشندگان سیم کارت های رند با قیمت دلخواه می ‏گوید: سیم کارت‌هایی که شماره های رند تکرار یک عدد است  را بیشتر برند‌ها یا مشتریان لاکچری برای هدیه دادن خریداری می‌کنند و البته ‏اپراتور‌ها می‌گویند بیشتر شماره‌های رند کارکرده و دست مردم هستند. به همین دلیل قیمت گذاری ‏آن‌ها ضابطه خاصی ندارد و معمولا از طریق مزایده فروخته می‌شوند. ‏از طرفی باید بگویم اپراتور‌ها می‌گویند بسیاری از پیش‌شماره‌ها، تولید خط صفرشان تمام شده است و تمام شماره ‏های مربوط به آن پیش شماره دست مردم و در واقع کارکرده است. جالب است که بدانید تقریبا چیزی ‏دو برابر جمعیت کشور سیم کارت دست ایرانی هاست، اما هنوز هم این بازار اشباع نشده و جذابیت ‏های خاص خود را دارد. ‏
 
سکانس دوم ، وقتی به سایت‌های اعلامی بهای سیم‌کارت مراجعه می‌کنید، قیمت‌های عجیب و غریبی را می‌بینید
 
مرتضی کیا شمشکی یکی از خریداران سیم کارت می گوید: وقتی به سایت‌های اعلامی بهای سیم‌کارت مراجعه می‌کنید، قیمت‌های عجیب و غریبی را می‌بینید. از ٨٠٠‌هزار تومان گرفته تا ٨٠٠‌میلیون تومان. قیمت‌هایی که هیچ نظارتی روی آنها صورت نمی‌گیرد و براساس نظام عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.
 
سکانس سوم ، سیم‌کارت‌هایی که در آن عدد ٠ یا ١  پرتکرارتر باشد برای مشتریان جذاب‌تر و قیمتش هم بیشتر است
 
خسروی یکی از فعالان بازار سیم‌کارت در پاسخ به وضعیت کنونی بازار سیم کارت می گوید: برخی از شماره‌های رند و کدهای ١ و ٢ نوعی کالای لوکس تلقی می‌شود که متقاضیانش هزینه آن را پرداخت می‌کنند. در واقع از آنجایی که ارائه خط‌های تلفن ٠٩١٢ درحال اتمام است، قیمت این سیم‌کارت‌ها از ١۴۵‌هزار تومان که قیمت رسمی آن است،به بالای ۴٠٠‌هزار تومان رسیده است سیم‌کارت‌هایی که در آن عدد ٠ یا ١ در آن پرتکرارتر باشد، آن سیم‌کارت برای مشتریان جذاب‌تر و قیمتش هم بیشتر است. همچنین اگر اعداد رندی مانند ١٠٠٠ یا ٢٠٠٠ در آن وجود داشته باشد، قیمت سیم‌کارت گران‌تر هم می‌شود.
 
سکانس چهارم ، در بازار سیم‌کارت‌های چند صد‌میلیون تومانی هم وجود دارد
 
محمد جواد محبی یکی دیگر از فعالان بازار می‌گوید: تقاضا برای سیم‌کارت‌های قدیمی بیشتر برای سیم‌کارت‌های کد یک تا ۳ است. قیمت‌های سیم‌کارت‌های کد یک در سایت‌های خرید و فروش از ٣میلیون و ۳۰۰‌هزار تا ۴‌میلیون تومان شروع می‌شود. سیم‌کارت‌های کد ۲ با ۵۰۰‌هزار تومان اختلاف ارزان‌تر و سیم‌کارت‌های کد ۳ با یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار تومان کاهش قیمت نسبت به سیم‌کارت‌های کد یک عرضه می‌شوند. البته اینها قیمت‌های حداقلی است و در بازار، سیم‌کارت‌های تا چند صد‌میلیون تومانی هم وجود دارد از طرفی باید بگویم در این بازار گاهی قیمت‌های نجومی برای شماره‌های رند پرداخت می‌شود. برای برخی سیم‌کارت‌ها با شماره‌های خاص اصلا نمی‌توان قیمت مشخصی را تعیین کرد. قیمت سیم‌کارت‌های دائمی و معمولی با پیش‌شماره ٠٩١٢ کد یک، از ٣‌میلیون و ۶٠٠‌هزار تومان آغاز می‌شود و تا ۵‌میلیون و ٢٠٠‌هزار تومان نیز می‌رسد. در همین رده شماره‌ای، کدهای ١٧٧ با قیمت ٣‌میلیون و ٨٠٠‌هزار تومان، کدهای ١٣٠ با قیمت ۴‌میلیون و ٣٠٠‌هزار تومان، کدهای ١١۴ با قیمت ۵‌میلیون و ۶٠٠‌هزار تومان و کدهای ١١۵ با قیمت ۵‌میلیون و ۴٠٠‌هزار تومان خرید و فروش می‌شوند. اما استقبال از سیم‌کارت ایرانسل با شماره‌های رند به مراتب کمتر بوده و قیمت‌های پیشنهادی برای آنها حداکثر ۵٠‌ میلیون تومان است.
 
سکانس پنجم ، هیچ نظارتی بر خرید و فروش سیم کارت نیست
 
نسرین مسلمی یکی از خریداران سیم کارت درباره  تجربه خریدخود می گوید: کسانی در بازار خرید فروش سیم کارت وجود دارند که با زدن قیمت های کاذب باعث التهاب در بازار می‌شوند و به اهداف خود می‌رسند، با یکی از این شماره ها که قیمت نجومی داشت تماس گرفتم و او با عصبانیت به من گفت: آقا این شماره فروشی نیست. من به او گفتم پس چرا روی سایت گذاشتی؟در پاسخ گفت: این کار را دوستم که در بازار است انجام داده، او با این کار، سیم کارتی را با قیمتی دروغ روی سایت میگذارد و قیمت را بالا می برد و بعد سیم کارتهای خود را به فروش می رساند، متاسفانه نبود هیچ گونه نظارت مزید بر علت شده است.البته باید به این نکته اشاره کنم که بسیاری از سیم کارت ها بدون نام و نشان است.
 
سکانس ششم ، راه اندازی طرح ساماندهی مالکیت سیم‌کارت‌
 
اگر سیم‌کارتی به نام شما ثبت شده باشد، اما دیگری آن را مورد استفاده قرار دهد، مسئولیت حقوقی سنگینی روی دوش شما می‌افتد، به همین دلیل طرح ساماندهی مالکیت سیم‌کارت‌ راه‌اندازی شد. کاربران با مراجعه به این سامانه می‌توانند از تعداد خطوطی که به نام آنهاست، آگاه شده و نسبت به غیرفعال کردن خطوطی که از آنها استفاده نمی‌کنند، اقدام کنند.
طرح ساماندهی سیم‌کارت‌های بی‌نام و نشان از نیمه ‌سال ۹۳ با اجرای فاز اول آغاز شد، همچنین سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکان تلفن همراه روی پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از مهر ۹۴ راه‌اندازی شد. تمامی مشترکان می‌توانند با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش خدمات الکترونیک یا در نشانی اینترنتی mobilecount.cra.ir به این سامانه مراجعه کرده و از تعداد سیم‌کارت‌هایی که با کدملی آنان ثبت شده است، مطلع شوند.
 
سکانس هفتم ، هیچ سیم کارت بدون هویتی در کشور وجود ندارد
 
حسین فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفت وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه هیچ سیم کارت بدون هویتی در کشور وجود ندارد،گفت:  سیم کارت‌های فعال در سطح کشور دارای هویت هستند. با توجه به گام‌های خوبی که برای جلوگیری از مزاحمت‌های پیامکی و صوتی انجام داده‌ایم اکنون هیچ سیم کارت بدون هویتی نداریم.
 
* دفاتر پیشخوان دولت دارای ۳ سطح و بخش A . b . c هستند
 
وی درباره تخلف دفاتر پیشخوان دولت افزود: دفاتر پیشخوان دولت دارای ۳ سطح و بخش A . b .  c هستند به طوری که دفاتر اصلی دولت که به عنوان مراکز A شناخته شده هستند تخلفی انجام نمی‌دهند اما شعبه‌های آنها که در قالب دفاتر B هستند ممکن است در ثبت سیم کارت تخلف کنند که آن هم در حال حاضر کاهش یافته و به ندرت شاهد آن هستیم.
 
*  آمار قابل توجهی در زمینه تخلفات ثبت سیم کارت وجود ندارد 
 
فلاح جوشقانی تصریح کرد: تعدادی از دفاتر در کشور به عنوان دفاتر سطح  C از نظر ما فعالیت دارند که بیشتر تخلف‌ها مربوط به آنها است به طور مثال فردی در دفتر فروش سطح C از اپراتور سیم کارتی خریداری کرده بود که دفتر متخلف یک سیم کارت دیگر را علاوه بر سیم کارت ثبت شده به نام فرد  صادر و با آن کلاهبرداری می‌کنند. از فعالیت این دفاتر جلوگیری می‌شود. 
 
* ارسال پیامک ثبت سیم کارت به مردم باعث کاهش تخلفات شده است
 
وی ادامه داد: یکی از راه‌های پیشگیرانه‌ای که برای پیشگیری از تخلف انجام داده‌ایم این است که یک پیامک به سیم کارت افراد مبنی بر خریداری و ثبت آن در احراز هویت داده می‌شود که این  اطلاع رسانی باعث کاهش تخلفات شده است.
 
* هر فرد تا ۱۰ سیم کارت از اپراتور‌های مختلف می‌تواند داشته باشد
 
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اضافه کرد: یکی دیگر از قوانینی که برای پیشگیری از تخلفات موبایلی انجام داده‌ایم این است که  هر فرد تا ۱۰ سیم کارت از اپراتور‌های مختلف می‌تواند داشته باشد.
 
* نیازمند قوانین جدید برای پیشگیری از مزاحمت‌های تلفنی هستیم
 
فلاح جوشقانی تصریح کرد: جلسات و همکاری خوبی با موضوع  پیشگیری از مزاحمت‌های تلفنی با پلیس فتا و دادستانی داریم اما همچنان نیازمند قوانین جدید بازدارنده در این حوزه هستیم.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.