اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

August 31, 2020
11:19 دوشنبه، 10ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115713

SEO گوگل مورد سواستفاده هکرها قرار گرفت

هیچ سیستم الکترونیکی بی نقص نیست. تمام کامپیوترها و شبکه‌ها در خطر هک قرار دارند و موتورهای جستجو هم از این موضوع مستثنی نیستند. کاستی‌ها و نقایص امنیتی باعث شده تا یکپارچگی و امنیت این خدمات به خطر بیفتند.
 
 به نقل از فوربز، یک دشمن توانا با صرف زمان کافی می‌تواند حتی به غول‌های جستجوی جهان نیز نفوذ کند. حال الگوریتم بهینه‌سازی موتور جستجوی گوگل یا SEO مورد استفاده برخی از هکرها قرار گرفته است و از طریق آن برخی از سایت‌های پرطرفدار مورد حمله قرار گرفتند.
 
بدافزاری که وبسایت‌های دولتی و دانشگاهی را آلوده کرد
برخی تبهکاران اینترنتی وبسایت‌های مشهور و خوش آوازه را هدف گرفته‌اند. در ماه آگوست ۲۰۲۰ محققان حوزه امنیت متوجه کارزاری مجرمانه‌ای شدند که نهادهای دولتی آمریکا، موسسات آموزشی و سازمان‌های خیره جهانی را هدف قرار می‌داد. این کارزار مجرمانه نهادهای سرشناسی از جمله موسسه ملی سلامت، یونسکو و دانشگاه آریزونای آمریکا را قربانی خود کرد.
 
مهاجمان از طریق این وبسایت‌های معتبر مقالاتی را با مضمون آموزش نفوذ به حساب شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کردند. برای مثال مطلبی در وبسایت یونسکو (UNESCO.org) با عنوان «چگونه حساب اینستاگرامی را هک کنیم» منتشر شد.
 
به دلیل اعتبار و رتبه بالای این وبسایت‌ها در سیستم رده‌بندی گوگل، این مطالب مجرمانه به سرعت صدر نتایج جستجوی گوگل برای کلمات کلیدی مورد نظر صعود کردند. این مقالات عمدتا از شما می‌خواهند که فایل رمزگذاری شده‌ای را دانلود کنید و کاربر ضمن این کار به صفحاتی تقلبی هدایت می‌شود که مثلا در قالب آموزش هک اینستاگرام، اطلاعات شخصی کاربران را به سرقت می‌برد.
 
در برخی موارد حتی کاربر با تصور نصب یک نرم افزار معتبر، درواقع یک بدافزار را روی سیستم خود نصب می‌کند. بدافزار مشهور ایموتت (Emotet) از همین راه تکثیر و همه‌گیر شد.
 
تبهکاران عمدتا از طریق پلتفورم‌های مدیریت محتوا (CMS) به وبسایت‌های هدف نفوذ می‌کردند.
 
تکثیر محتوای جعلی با محوریت کووید-۱۹
به گفته متخصصان شرکت امنیت IT ایمپروا (Imperva)، بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی از موضوع کووید-۱۹ برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند. در کارزاری که از فوریه ۲۰۲۰ شروع شد این گروه‌های کلاهبرداری حجم عظیمی از محتوای جعلی را درمورد کووید-۱۹ تولید و منتشر کردند که شما را به فروشگاه‌های جعلی خرید دارو هدایت می‌کرد.
 
کلاهبرداران برای اینکه رتبه محتوای خود را در موتور جستجو گوگل افزایش دهند از ربات استفاده می‌کردند. این ربات‌ها با حضور در فروم‌های وبسایت‌های مختلف، نظراتی را ثبت می‌کردند که حاوی لینکی داروخانه‌های تقلبی بود. درنتیجه این تبهکاران از دو طریق از این تاکتیک نفع می‌بردند. اول جلب توجه کاربران وبسایت‌ها و کلاهبرداری از آنها و دوم افزایش رتبه محتوایشان در گوگل که در نهایت باعث می‌شد افراد بیشتری به آنها اعتماد کنند و در دام آنها گرفتار شوند.
 
بی دلیل نیست که گوگل به بزرگترین موتور جستجو در شبکه جهانی وب بدل شده است، الگوریتم‌های هوشمند این شرکت بهترین و دقیق‌ترین نتایج را در اختیار شما قرار می‌دهند اما حتی گوگل هم با وجود تکنولوژی بسیار بالایی که در اختیار دارد از ترفندهای هکرهای کلاه سیاه در امان نیست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.