امنیت

اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 1, 2020
10:55 سه شنبه، 11ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115741

چگونه پسورد قوی برای هر سایت بسازیم؟

ایجاد یک پسورد قوی ساده تر از آنچه هست، به نظر می رسد.
 
 پسوردها می توانند بسیار دردسرساز شوند به خصوص اگر اکانتهای مختلف متعددی داشته باشید. ممکن است در آینده یک فناوری جایگزین این پسوردها  شود همان طور که بسیاری از تلفنهای هوشمند در حال حاضر از اسکنر چهره یا اثر انگشت استفاده می کنند. اما در حال حاضر ناچاریم از پسورد استفاده کنیم و این به معنای آن است که باید بدانیم چگونه پسوردهای قوی و منحصری برای حفاظت از اکانتهایمان ایجاد کنیم.
 
چرا پسوردهای پیچیده و قوی اهمیت دارند؟
 
شکستن یک پسورد قوی برای هکرها دشوار است و در کل هر چه یک پسورد پیچیده و طولانیتر باشد، قویتر خواهد بود.
 
یک پسورد ضعیف، پسورد ساده ای است که به راحتی در کتاب لغت پیدا می شود یا یک عبارت ساده مانند "پسورد ۱۲۳" است. هکرها فهرست طولانی از پسوردهای متداول دارند و استفاده از پسوردهای ساده مثل این است که اصلا پسوردی نداشته باشید.
 
هکرها برای شکستن پسوردها چندین روش متداول دارند و شکستن پسوردها ساده و کوتاه برای آنها موفقیت بیشتری دارد.
 
اگر پسورد شما پیچیده تر باشد و به جای یک کلمه ساده شامل چندین عدد و سمبل باشد، شکستن آن برای هکرها به راحتی یک پسورد ساده نخواهد بود. در حملات هکرها هر ترکیب احتمالی امتحان می شود. هر چه رایانه ها سریعتر می شوند، شکستن پسوردهای کوتاه و ضعیف برای هکرها راحتتر می شود.
 
ابزارهای آنلاینی وجود دارند که به کاربران نشان می دهند پسوردشان تا چه حد قوی است.
 
چگونه پسورد قوی بسازیم؟
 
خوشبختانه ایجاد یک پسورد قوی پیچیده نیست. می توانید این دستورالعمل را دنبال کنید:
 
پسوردتان را طولانی کند. هر چه طولانیتر باشد بهتر است. بسیاری از وب سایتها پسوردی را می خواهند که حداقل هشت کاراکتر باشد و در برخی از سایتها پسورد شش کاراکتری هم پذیرفته می شود اما تا زمانی که سایت اجازه دهد هر چه پسوردتان را طولانیتر کنید بهتر است. یک پسورد ۱۲ کاراکتری مطلوب است.
از ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و سمبلها استفاده کنید.
اگر از یک برنامه پسورد منیجر استفاده می کنید می توانید اجازه دهید به طور اتوماتیک یک پسورد قوی و طولانی برای شما بسازد.
همچنین کارهایی است که نباید انجام دهید:
 
هرگز از پسوردتان برای سایت دیگری استفاده نکنید. پسورد باید منحصر باشد.
از سمبلهای جایگزین استفاده نکنید مثلا به جای حرف A از @  استفاده نکنید چوش هوشمندانه نیست و به راحتی توسط ابزارهای هک حدس زده می شود.
از کلمه ها و عبارتهای متداولی مانند qwerty یا کلماتی که برای شما اهمیت دارند مانند نام اعضای خانواده تان استفاده نکنید.
بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر، مهم نیست پسوردتان چقدر پیچیده باشد. هرگز نباید آن را دوباره برای دسترسی به اکانت خود در سایت دیگری استفاده کنید زیرا ممکن است همه اکانتهای شما با هک شدن پسوردتان به خطر بیافتند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.