اپلیکیشن

اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

September 6, 2020
14:31 یکشنبه، 16ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115937

پیام‌رسان‌ بومی، عامل بازدارنده در برابر حملات است

 
وزیر ارتباطات با بیان اینکه کسانی که کلمه مجعول اینترنت ملی را به کار می‌برند، خائن هستند، گفت: شبکه ملی اطلاعات مادر همه شبکه‌ها و اینترنت هم یکی از خدمات این شبکه است. خدمات پایه‌ای مانند موتورهای جست‌وجو، ایمیل و پیام‌رسان، عامل بازدارندگی در برابر حملات کشور است.
 
مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات با هدف حمایت از خدمات پایه و ایجاد زیرساخت‌ها برای ارائه‌دهندگان این خدمات، امروز در پردیس ارتباطی بومهن با حضور محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات-، حمید فتاحی -رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت-،‌ سیدابوالحسن فیروزآبادی -رئیس مرکز ملی فضای مجازی-، عزت‌اله اکبری -رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی- و برخی اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی برگزار شد.
 
این مرکز داده در فاز نخست با ۱۰۰۰ سرور قدرتمند، پشتیبان خدمات کاربردی از جمله پیام‌رسان‌ها و موتورهای جست‌وجوی بومی و تولیدکنندگان محتوا، و محرک اقتصاد دیجیتال خواهد بود. این مرکز در فاز نخست، با تعداد ۱۰۰ رک و بااستعداد ۵۰۰ سرور در بخش خدمات پیام‌رسان و ۵۰۰ سرور در حوزه خدمات موتورهای جست‌وجو آماده بهره‌برداری است و به‌گونه‌ای طراحی‌شده که ظرفیت آن با توجه به نیاز کاربران و با توجه به شکل‌گیری مدل اقتصادی خدمات و همچنین با توجه به پیشرفت سایر حوزه‌های زیرساختی مثل حوزه‌های ابری و خدمات میزبانی قابل افزایش است.
 
هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی برای پیام‌رسان‌ها عدد بزرگی نیست
 
محمدجواد آذری جهرمی دراین مراسم با اشاره به اخبار منتشرشده در خصوص هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی برای پیام‌رسان‌ها اظهار کرد: دیروز خبری منتشر شد مبنی‌بر اینکه ما ۴۰۰ میلیارد تومان برای پیام‌رسان‌ها در دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات هزینه کرده‌ایم. از ابتدای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که ظرفیتی حدود ۶۸۴ گیگابیت‌برثانیه داشت، تا امروز که به ظرفیت ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده، ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
 
وی ادامه داد: راه‌اندازی ۲۳ هزار کیلومتر فیبر نوری و چهار مرکز ملی تبادل اطلاعات برای ایجاد شبکه‌ای ارتباطی پایدار، از دیگر اقدامات صورت‌گرفته است. حدود دو سال گذشته برای یک پروژه امنیتی در شبکه ملی اطلاعات، هزار میلیارد تومان هزینه شد و بخش خصوصی نیز برای شبکه دسترسی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه کرده است. باید توجه داشت ۴۰۰ میلیارد تومانی که برای پیاده‌سازی دیتاسنتر مادر شبکه ملی اطلاعات صرف شده، برای داشتن پایداری و استقلال شبکه، عدد بزرگی نیست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.