اپلیکیشن

تجارت الکترونیک

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

September 12, 2020
10:50 شنبه، 22ام شهریورماه 1399
کد خبر: 116102

مخالفت چین با فروش اجباری تیک تاک در آمریکا

 
پکن با فروش اجباری دارایی آمریکایی تیک تاک از سوی شرکت بایت دنس مخالف بوده و ترجیح می دهد به جای فروش، شاهد بسته شدن این اپلیکیشن ویدیویی در آمریکا باشد.
 
 از زمان تهدید ماه گذشته دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای تعطیلی اپلیکیشن ویدیویی در صورت عدم واگذاری آن به یک شرکت آمریکایی، شرکت بایت دنس سرگرم مذاکره برای فروش کسب و کار آمریکایی تیک تاک به خریدارانی شامل مایکروسافت و اوراکل است.
 
ترامپ برای نهایی کردن توافق فروش تا اواسط سپتامبر به بایت دنس مهلت داده است.
 
با این حال منابع آگاه به رویترز گفتند، مقامات چینی معتقدند فروش اجباری تیک تاک، بایت دنس و چین را در مواجهه با فشارهای واشنگتن ضعیف نشان می دهد.
 
بایت دنس در بیانیه ای به رویترز اعلام کرد دولت چین هرگز به این شرکت پیشنهاد نکرده که تیک تاک را در آمریکا یا بازارهای دیگر تعطیل کند.
 
دو منبع آگاه دیگر اظهار کردند که چین تمایل دارد از بازنگری در فهرست صادرات فناوری که در ۲۸ اوت انجام داد، استفاده کند تا هر گونه توافق احتمالی میان بایت دنس و خریدار آمریکایی تیک تاک را به تاخیر بیاندازد.
 
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در خصوص ترامپ و تیک تاک گفت: آمریکا از مفهوم امنیت ملی سوءاستفاده کرده و از این کشور خواست فشار بر شرکتهای خارجی را متوقف کند.
 
بر اساس گزارش رویترز، خریداران احتمالی تیک تاک سرگرم مذاکره درباره چهار شیوه برای خرید این اپلیکیشن از بایت دنس هستند.
 
بایت دنس با فروش تیک تاک بدون الگوریتمهای کلیدی می تواند داراییهای تیک تاک در آمریکا را بدون کسب موافقت وزارت بازرگانی چین به فروش رساند.
 
بایت دنس و ژانگ ییمینگ، موسسه این شرکت در درگیری میان دو ابرقدرت جهان گیر افتاده اند.
 
ترامپ ماه گذشته دو فرمان اجرایی صادر کرد که بایت دنس را ملزم کرد داراییهای تیک تاک در آمریکا را به فروش رساند در غیر این صورت با ممنوعیت در آمریکا روبرو می شود.
 
مقامات آمریکایی از امنیت و حریم خصوصی این اپلیکیشن محبوب انتقاد کرده و مدعی هستند اطلاعات کاربران آمریکایی ممکن است در اختیار دولت چین قرار گیرد. در مقابل، تیک تاک اعلام کرده که درخواست برای اشتراک اطلاعات کاربران با مقامات چینی را نخواهد پذیرفت.
 
پکن با دستور ترامپ به شدت مخالف است و بر همین اساس، ۲۸ اوت در فهرست صادرات فناوری خود تغییراتی داد که شرکت های چینی را ملزم می کند پیش از صادرات فناوری خود موافقت دولت چین را کسب کنند. کارشناسان می گویند الگوریتم تیک تاک هم تحت چنین فهرستی قرار می گیرد.
 
رگولاتورهای چینی هفته گذشته اعلام کردند شرکت های خاصی را هدف نگرفته اند اما حق خود برای اعمال نظراتشان را مورد تاکید قرار دادند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.