اینترنت و شبکه

تلفن همراه

فناوری

فناوری اطلاعات

September 13, 2020
14:59 یکشنبه، 23ام شهریورماه 1399
کد خبر: 116163

اینترنت در نسل پنجم قطع نمی شود/ مضرات ۵G اثبات نشده است

 
 
یک کارشناس فناوری ارتباطات در بررسی ابعاد فنی اینترنت نسل پنجم گفت: یکی از مزایای ۵G افزایش سرعت است و با این فناوری، اینترنت در مکان های بسته نظیر مترو قطع نمی شود.
 
 نشست دانش افزایی بررسی ابعاد فنی اینترنت نسل پنجم (۵G ) با حضور مهدی تیموری عضو تیم طراحی و ساخت تلفن همراه نسل چهارم توسط دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی به صورت آنلاین برگزار شد.
 
در این نشست تیموری به تببین و تشریح نسل پنجم اینترنت (۵G) پرداخت و به سؤالات پژوهشگران در این زمینه پاسخ داد.
 
وی در محور اول به معرفی نسل پنجم اینترنت و بیان سیر تاریخی پیشرفت نسل های اینترنت پرداخت و چالش های بررسی فنی تا تجاری ­سازی نسل های مختلف اینترنت پرداخت.
 
تیموری بعد از بررسی سیر تاریخی درباره ویژگی ­های منحصر به فرد نسل پنجم، این تحولات را به انقلابی در پیشرفت در حوزه فضای مجازی تعبیر کرد و گفت: تغییراتی که فراتر از اصلاح و توسعه است و به نوعی تحول و انقلابی نسبت به نسل های قبلی به شمار می آید. از ویژگی ­های آن می توان به بهبود و توسعه پهنای باند و سرعت غیر قابل قیاس با نسل چهارم، قدرت اتصال فوق‌العاده و ستودنی به سیستم اینترنت اشیاء، نرخ تأخیر بسیار پایین در اتصال به دستگاه‌ها و ارسال داده‌های مختلف و بهینه سازی مصرف انرژی و باتری­ ها اشاره کرد.
 
این کارشناس در محور دوم در رابطه با شبکه سلولی و ناهمگون اینترنت در نسل پنجم اشاره و از تسهیل و بهینه سازی ارتباطی آن صحبت کرد و گفت: افزایش سرعت اینترنت و شبکه های مخابراتی در مکان های بسته نظیر مترو و عدم تقریبا قطعی اینترنت، یکی دیگر از ویژگی های نسل پنجم است.
 
وی در خصوص تهدیدات و مضراتی که در رابطه با نسل پنجم مطرح شده است، اظهار داشت: ارتباط نسل پنجم و امواج ارتباطی با شیوع کرونا بی اساس است اما در مورد مضراتی که در مقالات علمی در جهان صحبت به میان آمده است متاسفانه هنوز نظر قطعی وجود ندارد. چرا که صنعت مخابرات و اینترنت دارای تجارت فوق العاده ای در دنیا است و همین امر سبب می ­شود که خیلی از شرکت ­ها و کمپانی های قدرتمند به انگیزه های مختلف مادی از جمله حفظ منافع خود یا ضرر رساندن به شبکه­ های رقیب در زمینه های مختلف، مقالاتی را درمورد­ تهدید و یا تکذیب این تهدیدها منتشر کنند. همین امر سبب شده که به جمع­ بندی قطعی و واحدی در این زمینه نرسیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.