اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 27, 2020
16:57 یکشنبه، 6ام مهرماه 1399
کد خبر: 116627

گوگل ۲۲ ساله شد

 
 ۲۲ سال پیش دو دانشجوی دکترا در دانشگاه “استنفورد” آمریکا تصمیم گرفتند یک موتور جستجو به نام “گوگل” بسازند که اکنون بعد از دو دهه منشاء تحولات عظیمی در دنیای مدرن شده و تبدیل به یکی از ارکان زندگی روزمره مردم سراسر جهان شده است. به این ترتیب گوگل ۲۲ ساله شد و جشن این تولد را شاهد هستیم.
 
وبسایت گوگل در سالروز تولد ۲۲ سالگی این شرکت نوشت: همکاری بین بنیان‌گذاران گوگل، “لری پیج”(Larry Page) و “سرگی برین”(Sergey Brin) در یک روز آفتابی در دانشگاه “استنفورد” آغاز شد. این دو دانشجوی دانشگاه استنفورد تلاش کردند تا نحوه تعامل مردم با انبوه اطلاعات در شبکه جهانی وب را بهبود بخشند و در نهایت در سال ۱۹۹۸ گوگل متولد شد و تاریخ را دستخوش تغییر کرد.
 
نام مشهور جهانی “گوگل” از یک اصطلاح ریاضی برگرفته شده که در حدود سال ۱۹۲۰ به وجود آمده است. “ادوارد کسنر”(Edward Kasner) ریاضی‌دان آمریکایی هنگام قدم زدن در جنگل‌های نیوجرسی از برادرزاده جوان خود “میلتون سیروتا” خواست تا در انتخاب یک نام برای یک عدد گیج کننده که ۱ با ۱۰۰ صفر بود، به او کمک کند و “میلتون” گفت: “گوگول”(googol)!
 
این اصطلاح بیست سال بعد با گنجاندن آن در کتابی که “کسنر” در سال ۱۹۴۰ با عنوان “ریاضیات و تخیل” تألیف کرد، به چشم آمد و شایع شد.
 
در سال ۲۰۰۶، کلمه “گوگل”(Google) به طور رسمی به دیکشنری انگلیسی آکسفورد اضافه شد.
 
از خدمات ارزنده گوگل که دنیای فناوری را دچار تحول اساسی کرده است، می‌توان به ساخت و توسعه گوشی‌های هوشمند، محبوب‌ترین مرورگر جهان به نام “کروم”(Chrome) ، سرویس ترجمه “گوگل ترنسلیت”، بزرگترین بستر به اشتراک گذاری ویدیو در جهان موسوم به “یوتیوب”، سرویس رایانامه “جی‌میل”، “نقشه‌های گوگل” و بسیاری از فناوری‌های دیگر اشاره کرد.
 
شرکت گوگل در اصل در تاریخ چهارم سپتامبر راه‌اندازی شده و چهار روز مختلف برای تولد آن روایت شده است، ولی خود گوگل از سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون رسما تاریخ ۲۷ سپتامبر(۵ مهر) را به عنوان سالروز تاسیس خود اعلام کرده و به همین مناسبت هم هر ساله در این روز لوگوی خود را تغییر می‌دهد.
 
امروزه گوگل با بیش از ۱۰۰ زبان دنیا فعالیت می‌کند و سالیانه تریلیون‌ها سوال‌ کاربران خود را پاسخ می‌دهد.
 
ناگفته نماند که شرکت “الفابت”(Alphabet) کمپانی مادر گوگل نیز یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا بوده و در زمینه‌هایی همچون افزایش طول عمر، خودروهای خودران و توسعه سیستم عامل اندروید فعالیت می‌کند.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.