تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 28, 2020
11:02 دوشنبه، 7ام مهرماه 1399
کد خبر: 116634

کاهش مصرف انرژی با فناوری بلاکچین/پلتفرمی که جایزه دیجیتال می‌دهد

 
 
محققان در یک تیم استارت‌آپی موفق به طراحی پلتفرمی با تکنولوژی بلاکچین شدند که دولت با استفاده از آن می‌تواند مردم را تشویق به مصرف کمتر انرژی کند.
 
امیر عابدپور مدیر یک تیم استارت‌آپی در حوزه انرژی گفت: ما موفق به طراحی پلتفرم نوآورانه‌ای شدیم که امکان اجرای سیاست‌های تشویقی را برای کاهش مصرف انرژی در بستر فناوری‌های نوظهور همچون بلاکچین فراهم می‌کند.
 
وی با بیان اینکه حاکمیت با روند فزاینده مصرف در تمامی حامل‌های انرژی در کشور مواجه است، بیان کرد: مصرف انرژی در کشور ما، در تمامی حامل‌ها چندین برابر متوسط جهانی است، به عنوان مثال در گاز و در بخش خانگی، ۶ برابر متوسط جهانی مصرف داریم وضعیت ما در سایر حامل‌ها نیز کما بیش اینچنین است.
 
وی با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در کشور ما ۸ برابر متوسط جهانی است و به عبارتی کارایی و بهره‌وری انرژی به مراتب کمتری نسبت به سایر کشورها داریم بیان کرد: به دلیل ارزان بودن انرژی در کشور، میزان اثربخشی یک واحد انرژی در تولید ناخالص ملی کشورمان، یک هشتم متوسط جهانی است.
 
وی با بیان اینکه یکی از دلایل وضعیت نابسامان فعلی، عدم امکان اجرا و اعمال سیاست‌های قیمتی (واقعی شدن قیمت حامل‌های انرژی متناسب با تورم) و به تبع آن از بین رفتن کارایی سیاست‌های تنبیهی است، بیان کرد: در حالی که تجارب موفق بین‌المللی در بهینه سازی مصرف انرژی، اجرای همزمان سیاست‌های قیمتی، تنبیهی و تشویقی است حتی کشورهایی هم سایز ایران همچون ترکیه، علاوه بر اجرای سیاست‌های تنبیهی، سیاست‌های تشویقی نیز دارند، ضمن آنکه قیمت حامل‌های انرژی آنها نیز واقعی است.
 
عابد پور افزود: به دلیل چالش‌های امنیتی امکان واقعی کردن قیمت‌های انرژی را نداریم و به تبع آن نیز سیاست‌های تنبیهی کارایی خود را در جلوگیری از افزایش مصرف از دست داده است.
 
وی افزود: ما در این تیم استارت‌آپی، ابزاری منعطف در بستر فناوری‌های جدید برای اجرای سیاست‌های تشویقی کاهش مصرف انرژی طراحی کردیم که حاکمیت می‌تواند بدون استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری هوشمند از قبیل کنتور هوشمند، در راستای کاهش مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی از آن بهره ببرد.
 
مدیر یک تیم استارت‌آپی در حوزه انرژی در خصوص فرایندهای اصلی این پلتفرم گفت: این پلتفرم با بهره‌گیری از فناوری‌های محاسباتی، میزان کاهش مصرف انرژی مشترکان را اندازه‌گیری کرده و به ازای کاهش مصرف، پاداشی در قالب اعتبار دیجیتالی در کیف پول دیجیتال مشترکین، شارژ می‌کند.
 
وی افزود: افراد یا خانوار می‌توانند از این اعتبار دیجیتال تخصیص یافته که قابلیت نقل و انتقال، خرید و فروش و تبدیل به کالا و خدمات و … دارد استفاده کنند و با رشد این اکوسیستم حتی هزینه مصرف حامل‌های دیگر انرژی را نیز پرداخت کنند.
 
عابد پور با بیان اینکه این پلتفرم و بهره‌گیری از فناوری‌های جدید، باعث می‌شود که کشور به سمت مصرف بهینه انرژی برود، گفت: این اعتبار دیجیتال صرفاً به کالا و خدمات تبدیل می‌شود و چون بر مبنای کاهش مصرف شکل گرفته است، منجر به افزایش نقدینگی نمی‌شود. ضمن آنکه، حاکمیت امکان رصد آنلاین میزان مصرف انرژی را پیدا خواهد کرد و از طرفی فرهنگ کاهش مصرف انرژی نیز در افراد و خانوار نهادینه می‌شود.
 
وی با تاکید بر اینکه ما تنها استارت‌آپ این حوزه هستیم که از مرداد سال ۹۷ شروع به کار کردیم، گفت: به رغم آنکه قانون اصلاح الگوی مصرف و قانون رفع موانع تولید از جمله قوانینی هستند که به صراحت از اجرای این سیاست پشتیبانی می‌کنند، اما به دلیل عدم وجود درک درست از فناوری‌های جدید و کارکردهای نوآورانه آنها در میان مسئولان دولتی، جلب اعتماد و روند پیشرفت به کندی جلو می‌رود، ضمن آنکه در این مسیر، متاسفانه بعضی از مدیران دولتی ایده را می‌پسندند اما به همان دلیلی که عرض کردم، درصدد اجرا با استفاده از ابزارها و روش‌های ناکارآمد دولتی هستند، درحالیکه تجربه ثابت کرده است، اجرای بهترین سیاست‌ها توسط دولت، بدترین نتایج را به همراه داشته، لذا از مسئولین کشور تقاضا داریم با اعتماد و به رسمیت شناختن اکوسیستم استارت‌آپی و پذیرفتن حق مالکیت معنوی طرح‌ها، اجازه حضور و شکل‌گیری اکوسیستم نوآوری و فناوری را در مسیر رفع ابرچالش های حاکمیتی فراهم کنند.
 
 این استارت‌آپ، محصول خود را در رویداد دمو دی آب و انرژی صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه کردند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.