تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 28, 2020
16:28 دوشنبه، 7ام مهرماه 1399
کد خبر: 116659

بازار استخراج رمزارز در ایران روزانه حداقل ۱۰ میلیون دلار برآورد می‌شود

 
اندازه بازار مبادلات رمزارز در ایران شفاف نیست و آمار دقیقی از آن وجود ندارد. اما طبق داده‌کاوی‌های انجام شده پس از قطعی سراسری اینترنت در آبان ۹۸ و کاهش نرخ ۱۰ درصدی سختی شبکه بیت‌کوین، اندازه بازار استخراج رمزارز در ایران را حداقل روزانه ۱۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.
 
 طبق برآورد تحلیلی صرافی آنلاین بیتستان، با گذشت یک سال از پاییز ۹۸، طرفداران رمزارز در ایران بسیار زیاد شده است. با اندازه‌گیری حجم معاملات صرافی بیتستان و بررسی حجم معاملات سایر صرافی‌های آنلاین، اندازه بازار معاملات روزانه رمز‌ارز‌ها در ایران در کمترین حالت بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
 
حجم معادلات رمزارز در ایران بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون دلار است
بر اساس این گزارش، با توجه به محدودیت‌های بانکی موجود در ایران، تنها ۲۰ درصد از حجم معاملات رمزارزی در ایران روی پلتفرم‌های ایرانی انجام می‌شود و مابقی این‌ مبادلات باتوجه به ماهیت نگهداری و انتقال غیرمتمرکز رمزارزها و نیز قرارگیری در دسته مبادلات بیشتر از مقدار مجاز برای کد ملی، در سیستم یکارچه پولی بانکی ایران، خارج از این چارچوب قرار می‌گیرند. از همین رو در مقایسه حجم برآورد شده، سهم بازار فعلی صرافی آنلاین بیتستان از بازار رمزارز ایران کمتر از ۵ هزارم درصد برآورد می‌شود. این در حالی است که به‌طور تقریبی هر ۳ ماه یکبار حجم و مقدار معاملات رمزارزی در این سیستم دوبرابر اندازه قبلی می‌شود.
 
افزایش استفاده کاربران از رمزارز
طبق این گزارش درحال حاضر کاربران صرافی آنلاین مبادلات رمزارز بیتستان حدود ۱۰ هزار نفر است که از این تعداد بیش از نیمی از آن‌ها احراز هویت شده‌اند. در این میان حدود ۷۸ درصد کاربران آقا و حدود ۲۲ درصد آن‌ها خانم هستند. بازه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال حدود ۴۵ درصد از کاربران این صرافی را تشکیل می‌دهند. نکته جالب آن‌که حدود ۳۰ درصد از کاربران این مجموعه را افراد ۱۸ تا ۲۴ سال و کمتر از ۵ درصد از آن‌ها را کاربران بالای ۶۵ سال تشکیل می‌دهند.
 
تعداد کل کاربران صرافی آنلاین بیتستان حدود ۱۰ هزار نفر است
صرافی آنلاین بیتستان تا کنون ۲۱ هزار و ۵۰ تراکنش را ثبت کرده که ۷۱/۵ درصد از کل این تعداد تراکنش، خرید از این صرافی بوده و ۲۸/۵ درصد از کل تراکنش‌ها فروش به این صرافی بوده است.
 
۲۱ هزار و ۵۰ تراکنش تاکنون روی این صرافی آنلاین ثبت شده است
بیشترین تراکنش‌ها در طول شبانه‌روز در بازه زمانی ۱۱ صبح تا ۳ بعد‌ازظهر اتفاق می‌افتد و بازه زمانی ۴ تا ۶ بامداد، شاهد ‌کمترین میزان تراکنش‌ها هستیم.
 
بیشترین تراکنش‌ها در طول شبانه‌روز در بازه زمانی ۱۱ صبح تا ۳ بعد‌ازظهر اتفاق می‌افتد
همچنین بررسی تعداد تراکنش‌ها در طول روز‌های ماه میلادی نشان می‌دهد که با آغاز هر ماه، تعداد تراکنش‌ها افزایش یافته و رفته رفته تا پایان ماه از این میزان کاسته می‌شود.
 
با آغاز هر ماه، تعداد تراکنش‌ها افزایش یافته و رفته رفته تا پایان ماه از این میزان کاسته می‌شود.
بیت‌کوین محبوب‌
بررسی آمار مبادلات صورت‌گرفته صرافی آنلاین بیتستان نشان می‌دهد که بیت‌کوین با حدود ۵ هزار معامله و ۳۴/۸۸ درصد، بیشترین سهم از میزان مبادلات رمزارزی را به خود اختصاص داده است.
 
بیت‌کوین با حدود ۵ هزار معامله و ۳۴/۸۸ درصد، بیشترین سهم از میزان مبادلات رمزارز این صرافی آنلاین را به خود اختصاص داده است
طبق برآوردهای صرافی آنلاین بیتستان، فعالان تمام بخش‌های اقتصادی، دیر یا زود باید چشم انتظار «دیجیتالی شدن» امور و کسب‌وکارهای خود باشند. از همین رو پیشنهاد می‌شود تا هرچه زودتر پا به این عرصه بگذارند. چرا که عقب نماندن از قافله دیجیتال ضرر‌های جبران‌ناپذیری در بر خواهد داشت و از طرفی پیشگام‌بودن در این عرصه می‌‌تواند فرصت‌های بسیار جذابی را پیش پای کسب‌وکار‌های نوآور بگذارد.
 
طبق بررسی‌های صورت گرفته، سیر تحول شبکه جهانی اینترنت در طول زمان نشان می‌دهد «اعتبار جمعی» در دنیای حال حاضر اینترنت اهمیت ویژه‌تر و پررنگ‌تری پیدا کرده است. در نتیجه «تایید همگانی»، «قراردادهای مالی»، «تایید جمعی تراکنش‌های شبکه‌های بلاکچینی» و مکانیزم‌های اجماع به‌عنوان کلیدی برای حرکت به سمت نسل بعدی دنیای وب شناخته می‌شوند.
 
اهمیت بلاکچین را در عصر حاضر به‌قدری افزایش یافته است که آن را باید به‌عنوان اصلی‌ترین رکن چهارمین انقلاب صنعتی جهان دانست. غیرقابل کنترل بودن سیستم بلاکچین توسط دولت‌ها، امنیت بالا، راحتی انتقال و احراز هویت قابل اعتماد، از اصلی‌ترین دلایل این تیم برای دادن این عنوان به فناوری بلاکچین است. علاوه ‌بر بلاکچین، واقعیت افزوده، ۵G، اینترنت اشیا، پرینترهای سه بعدی و تکنولوژی‌هایی از قبیل ماشین‌های خودران و گجت‌های پوشیدنی از جمله مهم‌ترین پایه‌های انقلاب صنعتی چهارم عنوان شده‌اند.
 
هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاکچین، پایه‌های انقلاب چهارم صنعتی هستند
دور از دستان دولت‌ها
آنطور که در این گزارش‌ صرافی آنلاین بیتسان آمده است، وابستگی دنیای امروز به نقل و انتقالات مالی و همچنین لزوم استقلال بیشتر این فرآیندها از دولت‌ها و بانک‌ها، جهان را به سمت استفاده از ارزهایی سوق داده که در کنترل نظام‌های اقتصادی و دولت‌ها نباشند. یکی از معروف‌ترین این ارز‌ها همان بیت‌کوین معروف است که امکان ارتباط مالی فرد به فرد را بدون نیاز به دخالت و نظارت شبکه‌های بانکی و دولتی با سرعت و امنیت بالا فراهم می‌‌کند و در این گزارش نیز از آن نام برده شده است.
 
بر اساس این گزارش، تغییروتحولات در دنیای وب و همچنین نظام بانکی و مالی جهانی، پروژه‌ای با عنوان دی‌فای «Finance Decentralized» برای انجام تعاملات مالی غیرمتمرکز و بدون واسطه ایجاد شده که با رشد و گسترش سریعش از یک پروژه، به یک اکوسیستم متشکل از صدها پروژه تبدیل شده است.
 
بر اساس این گزارش و به نقل از گزارش جهانی سایت UNCTAD در سال ۲۰۱۷، ۶/۹ درصد از اقتصاد آمریکا معادل ۳/۱ تریلیون دلار را اقتصاد دیجیتال شکل داده است. این رقم از رشد ۶۷ درصدی اقتصاد دیجیتال در آمریکا بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ خبر می‌دهد. این درحالی است که سهم شرکت آمازون از این ۳/۱ تریلیون دلار حدود ۴۰ درصد بوده و شرکت علی‌بابا در چین بیش از ۶۰ درصد از اقتصاد خرده‌فروشی این کشور را در اختیار گرفته است.
 
این گزارش پس از پرداختن به تغییر و تحولات دنیای وب، معرفی انقلاب صنعتی چهارم، تکنولوژی‌های روز و همچنین معرفی اقتصاد دیجیتال و میزان رشد سریع آن در جهان، به اهمیت فناوری بلاکچین در اقتصاد دیجیتال می‌پردازد و در ادامه برخی از بزر‌گ‌ترین شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌‌‌کنند را معرفی می‌کند.
 
مزایای رمزارز
در ادامه نیز با معرفی رمز‌ارز‌ها به‌عنوان جدید‌ترین سیستم دارایی، در نموداری مزیت‌های این ثروت دیجیتالی نسبت به پول نقد و همچنین طلا به نمایش گذاشته شده است.
 
در این نمودار مزیت‌های رمزارز‌ها نسبت به پول نقد و طلا نمایش داده شده است
مزیت‌های ارز‌های دیجیتالی باعث شده تا افراد زیادی به آن علاقه‌مند شوند و همچنین بیشتر کسب‌وکار‌های بلاکچینی نیز تمرکز خود را روی خدمات مالی گذاشته‌اند. بخشی از این کسب‌کار‌ها به ارائه خدمات تحت عنوان صرافی‌های آنلاین روی آورده‌اند. صرافی‌های آنلاین یکی از بستر‌های امنی است که برای انتقال دارایی‌های دیجیتال شکل گرفته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.