تلفن همراه

گوشی

October 3, 2020
15:14 شنبه، 12ام مهرماه 1399
کد خبر: 116808

معاون وزیر ارتباطات: گوشی «ویرا» صاایران آماده و کامل از چین وارد شده است

 
 
 
معاون وزیر ارتباطات اعلام کرده که گوشی‌های ویرا که تحت برند صاایران برای عرضه به بازار توسط اپراتورها آماده شده‌اند، به روش CBU تهیه شده و این روند بدان معناست که گوشی‌ها به طور کمال و تمام و بسته‌بندی شده از چین خریداری شده و لیبل برند ایرانی روی آن خورده است.
 
او تاکید کرده که در ادبیات تولید صنعتی روش CBU اولین گامی است که شرکت‌ها برمی‌دارند تا پس از مطالعات روی محصول و بازخورد بازار، به روش‌های دیگر تولید دست پیدا کنند. به گفته او تلفن‌همراهی که مدتی قبل در فضای مجازی رونمایی شد، برای سنجیدن بازار از کشور دیگری خریداری شده بود و قرار است تا ۶ ماه دیگر تولید این گوشی به مرحله CKD (کاملاً قطعه‌قطعه شده) در کشور برسد.
 
چندی پیش با انتشار عکس‌ها و مشخصات گوشی ویرا صاایران، مشخص شد که این گوشی یک کپی کامل از برند چینی یولفون است و کمی بعد مدیرعامل ایرانسل و وزیر ارتباطات اذعان داشتند که این گوشی‌ها احتمالا به روش SKD و CKD (واردات قطعات منفصل و متصل شده و مونتاژ نهایی در کارخانه داخل کشور) ساخته شده‌اند. به نظر می‌رسد اما روش تولید این گوشی‌ها به مرحله‌ای پیش از این دو مورد متعلق دارد و صاایران از روش CBU برای این گوشی‌ها استفاده کرده است.
 
 
CBU خلاصه‌شده‌ عبارت Completely Built Unit به‌معنای «واحد کاملا ساخته ‌شده» است و در صنعت خودروی کشورمان نیز رایج است، خودروسازان تا زمانی‌که تاسیسات مورد نیاز برای ساخت فراهم نشود ترجیح می‌دهند از این روش برای واردات خودرو استفاده کنند و به نظر می‌رسد در صنعت تولید موبایل نیز چنین موضوعی رخ داده است.
 
«ستار هاشمی» تایید کرد که گوشی‌های ویرا یک محموله چند هزار تایی تلفن همراه بود تا بر اساس آن تقاضای بازار سنجیده و برنامه‌ریزی برای تولید انجام شود. او تاکید کرده تولید به معنی این نیست که صفر تا صد مراحل تولید را خود کشور انجام دهد و این مساله را گامی مهم برای رسیدن به تولید ملی به روش‌های دیگر یعنی SKD و CKD دانسته است:
 
«زمانی که گوشی تلفن همراه در قالب CBU تهیه می‌شود، ممکن است شباهت‌هایی با محصولات دیگر داشته باشد. این‌که تلفن همراه «ری برند» است را نمی‌دانم باید کارشناسان در این خصوص نظر بدهند. برندهای زیادی هستند که طراحی مدنظر خودشان را به کارخانه‌ای می‌دهند تا آن را تولید کند؛ مانند آنر. طبق برنامه‌ای که صاایران به ما داده است، در یک افق شش ماهه باید CKD تولید کنند ما حمایت‌های خود را ادامه دهیم؛ دغدغه اصلی ما این است.»
 
به گفته هاشمی تولیدکنندگان کارشان را با CBU آغاز می‌کنند، بعد به سمت SKD می‌روند و در مرحله آخر به CKD می‌رسند. هاشمی اذعان داشته که تعرفه قطعاتی که امکان واردات آن وجود داشت، ۱۵ درصد و تعرفه واردات گوشی به‌صورت CBU (گوشی کامل) ۵ درصد بود که عملا به ضرر تولید کننده داخلی بوده است. وزارت ارتباطات نیز در ماه‌های اخیر تعرفه واردات قطعات موبایل را به ۵درصد کاهش داده شد تا مزیت اقتصادی برای تولید کننده ایجاد شود.  او تاکید داشته وزارت ارتباطات اقدامات دیگری نیز در راستای تسهیل شدن تولید گوشی انجام داده که شیوع ویروس کرونا در روند آن تعویق ایجاد کرده است: «شیوع کرونا باعث شد تولید گوشی تلفن همراه با سرعت مورد انتظار ما پیش نرود. به دلیل بسته شدن مرزها امکان تأمین قطعات اولیه به تعویق افتاد »
 
هاشمی خبر داده که ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از سوی وزارت ارتباطات برای تولید گوشی داخلی تخصیص داده شده که این رقم منجر به تولید حدود ۷۰ هزار گوشی شده است. با یک محاسبه سرانگشتی می‌توان حساب کرد که یعنی هر گوشی ده میلیون تومان هزینه تولید در برداشته که به نظر رقم زیادی می‌رسد و هاشمی در این باره توضیح بیشتری نداده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.